Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 264
  • 755
  •   2
Отговори
# 555
Пих да, след аборта 7 дни ципрофлоксацин. Ама сега с това проникване…, ако глобули сложа поне няма ли да предотвратят нещо ?
Оффф, искам да го убия.

# 556
Здравейте момичета, онзи ден ходих при стария ми АГ който ме следи първата бременост. Искаше ми се да чуя и неговото мнение по въпроса с аборта ми сега. Та...... занесох му епикризата прочете я ......за него съм била с голяма инфекция ( не че не го знаех) црп - то ми е било 190, онзи ден една приятелка ми каза че надежденското изследване за црп е в mg/dl  а не в mg/l както на повечето лаборатории. Та той ми каза, че при следваща бременост трябва да изключа вероятността да имам някъде някаква инфекция. Каза ми да пусна урина, ПКК, да видим резултатите от микробиологичната и вирусологична хистероскопия, задължително да си махна камъка в бъбреците (защото камъните предразполягали за инфекция) и на мъжа ми каза да направим адрофлор в Геника.

# 557
Bondy07, според мен няма нужда да пиеш нищо, все пак е минал месец и половина и шанса за инфекция е почти нулев. Аз имах мисед аборт с абразио и след него ми казаха да не правим секс един месец.

# 558
Bondy07, според мен няма нужда да пиеш нищо, все пак е минал месец и половина и шанса за инфекция е почти нулев. Аз имах мисед аборт с абразио и след него ми казаха да не правим секс един месец.

Съгласна съм. С антибиотика най-много да си унищожи вагиналния и чревния микробиом и да си докара други главоболия. Но този мъж е за смяна, подкрепям с 200%. Не ми изглежда зрял да бъде баща.

# 559
Здравейте мили момичета,
С все още тежко сърце се включвам тук за съжаление.
В началото на януари разбрахме, че няма сърдечен пулс, потвърдено от 2 различни лекари и края на втората седмица на януари всичко приключи с медикаментозен аборт в 8с и 5д. Иначе приемах утрогестан вагинално, заради зацапване още от началото.
Доста бързо станаха нещата при нас със забременяването, толкова бях изумена, защото си имам ИР, хашимото, имах и поликистоза, които обаче от няколко години си лекувам и си пия метморфинов препарат (по препоръка на АГ не го спрях, ендото искаше да намаля дозата, но не се стигна до том очевидно), пазя си режим.
И според двамата лекари било малшанс и най-вероятно се дължи на вирус, като аз не съм боледувала явно, но около мен имаше няколко човека и то по празниците, та не знам какво и как.
Малко дълго ще стане, за което се извинявам и благодаря на който ме прочете.
Принципно имам високи тромбоцити, за които АГ ми изписа натаспин тогава.
Долу ще ви прикача няколко от изследванията, които си правих по време на бременността и преди това.

Скрит текст:
От октомври

Тези вече са от декември, седмица разлика

В края на януари бях на преглед при АГ и каза, че всичко изглежда наред и би трябвало тази седмица да дойде нормален цикъл, нови опита каза след цикъла през март.

Отделно пусках преди 2 седмици може би контрола на някои витамини, които видях от първа страница, като си направих някаква почивка преди да направя изследванията.
Да отбележа, че сега не приемам б12, но все още е завишено защото до октомври някъде приемах по високи количества.
Имам си изследвания и за вродените тромбофилии.

Скрит текст:

Така допълнително мисля да си запазя час при хематолог след цикъл, още да пуснем кариотип и аз да си пусна и за придобитите тромбофилии (ако не бъркам това са антифосфолипиден синдром, лупус, които мога да пусна в Геника).
За cmv, hsv и всички тези неща предполагам са за имунолог, но освен доц. Русев (понеже ме интересува София) има ли и друг който бихте препоръчали, защото може би аз съм много зле, но не успявам да намеря контакт.
Понеже са супер много неща, има ли още нещо по-важно, което мислите, че би било удачно при мен, с моите проблеми, което бихме ми препоръчали да пусна като изследвания или да се свържа и с друг специалист?
Съжалявам, стана страшно дълго, но изчетох цялата минала и тази тема, но реших все пак да пиша, защото само тук и без да пиша се чувствам разбрана и някак ми вдъхвате кураж, въпреки че без моето момче сигурно нямаше да се справя психически и до тук. Просто не мога да си представя да премина отново през това.
Благодаря ви много!

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 16:20 от Lala_Kz

# 560
Lala_Kz, съжалявам, че трябва да минаваш през това.. Heart За имунолог бих ти препоръчала доц. Михайлова, много съм доволна от нея, има и доста момичета тук, които ми я бяха препоръчвали преди. Аз също имах аборт в средата на януари (заради кухо яйце) и съм си записала час при нея за събота, за да обсъдим какви имунологични изследвания да си пусна.

Пожелавам ти успех в намирането на причината и следващата ти бременност да е успешна!

# 561
  • Замък сред облаците
Привет и съжалявам за загубата. Мисля че правилно сте се насочили към придобитите форми. Михайлова е добра, завежда имунологията в Александровска.

Аз бих проследила и 3 месеца след загубата дали тромбоцитите са високи и извън бременност - тоест дали тромбоцитозата е заради инфекция или има друга причина.
Ковид теста е за прекаран преди вирус/имунизация, който сте били пуснали.
Също препоръчвам и стерилна освен обикновена урина. Аз съм с идеална обикновена, ама на - цъфнах с е.коли преди седмица в стерилната с минимални оплаквания. Сега ще я борим с АБ преди следващи опити.

# 562
Bondy07, извинявай, че може би ще прозвуча малко като да се бъркам, където ме ми е работа, но според мен наистина трябва много добре да си прецениш с какъв мъж си и ти всъщност какво искаш. Доколкото помня, ти направи аборт по желание (което само по себе си е лично решение и никой няма право да ти се меси за това), но сега няма и два месеца по-късно питаш кога може да правите нови опити. Този мъж изглежда като да има нула уважение към теб и тялото ти след всичко, което си писала, също и абсолютно никакви елементарни познания. Според мен имаш много важни решения да взимаш.
 Иначе подкрепям момичетата, пусни изследвания след цикъл и тогава лекувай, ако има нещо. Безразборно пиене на антибиотици доникъде няма да доведе. И ако смяташ да имаш връзка с този мъж, прати го да се изследва - нещо, което би било препоръчително преди да имате непредпазени контакти по принцип.
Извинявам се още веднъж, не искам да се меся, ама като прочетох и направо ми прикипя.

# 563
  • Замък сред облаците
Не беше по желание, мисед беше, доколкото помня.

# 564
Fayona, AA, много ви благодаря! Heart
Скрит текст:
Привет и съжалявам за загубата. Мисля че правилно сте се насочили към придобитите форми. Михайлова е добра, завежда имунологията в Александровска.

Аз бих проследила и 3 месеца след загубата дали тромбоцитите са високи и извън бременност - тоест дали тромбоцитозата е заради инфекция или има друга причина.
Ковид теста е за прекаран преди вирус/имунизация, който сте били пуснали.
Също препоръчвам и стерилна освен обикновена урина. Аз съм с идеална обикновена, ама на - цъфнах с е.коли преди седмица в стерилната с минимални оплаквания. Сега ще я борим с АБ преди следващи опити.

Тромбоцитите са ми попринцип високи от доста години, поне от както си правя профилактични изследвания. Според лекарите, при които съм ходила не било нещо притеснително, но ще му обърна внимание на това вече. Но ще ги проследявам отново.
Ковид теста, от както съществува и го слагат в изследванията на мен все са ми високи антителата, а аз вирус/грип не съм карала поне от 10 години. И да карам нещо, явно е без никакви симптоми.
Пусках и стерилна урина - забравила съм да кача това и е от декември, т.е. вече бях бременна. Слагам го долу, но ще пусна отново следващия месец.

Скрит текст:

Благодаря ви изключително много отново!

# 565
Не знам мъжете колко са запознати с аборти и какво трябва да се прави, но съм му обяснила все пак, в крайна сметка постъпва като неразумен хлапак, пък дете иска да имаме. Очевидно половата му култура не е особено на ниво.
Не знам и колко от вас преди започване на връзка ходят да си пращат половинките на изследвания, но така или иначе аз ще го направя.
Ще изчакам цикъла и ще пусна изследвания и аз. Посъветвайте ме какво да искам…
За него това, че до сега не е имало проблеми и съм забременяла означава, че всичко е точно.
А относно уважението, сигурно сте прави…, предполагам, че сам трябва да ме пази, дори и да не помисля за секс, аз как мога да се сдържам. А той така или иначе си го получава орално, а аз никак.

# 566
  • Замък сред облаците
Лала, ако не откриете нищо все пак при следващо забременяване следи кръвта още от положителен тест на всеки 2 седмици първия месец, защото тромбоцитозата може да е проблем.

Бонди
Скрит текст:
щом човекът и сега не се грижи за твоя кеф (2 ръце все пак има), а само за своя, пиши я бегала работата. Ако родиш от него не можеш да очакваш помощ, а сигурно и някоя забежка ще има щото ти няма да можеш да правиш секс. Тегли му майната.

# 567
Лала, съжалявам. Изпращам виртуални прегръдки.

Бонди, мнението ми е като на останалите дами.

# 568
Бонди, и аз пак ще се включа с непоискан съвет, ама не се сдържам. Разказвам ти моята история накратко (по-старите в темата може и да помнят) - страст, мерак за дете, забременяване от раз и аборт в 15г.с по медицински причини. По това време вече трябваше да ми светне лампата, че съм се събрала с идиот (мернах чатове с други жени, докато аз съм лежала за аборт), но бях толкова вглъбена в болката и желанието за нова бременност, че едва дочаках зелената светлина за нови опити и просто игнорирах проблемите в мъжа. Е, забременях 4 месеца след аборта, но бременността беше рискова и трябваше много да се пазя. ТОЙ обаче беше задник и типичен Ганьо - не го интересуваше аз от какво имам нужда. Разделихме се, когато бях бременна в 3-ти месец и това беше най-умната ми постъпка в тоя живот. Понастоящем не е част от живота ни, а аз имам прекрасен син. Роди се точно 1 година след аборта ми - на същата дата дори. И носи моите имена. Толкова по темата.

Между другото нещо, което не съм Ви споделила, момичета, е, че скоро станах мама и на още един юнак. Бременността беше планирана, стигна се до инсеминация дори и преди 2 седмици гушнах второто си момченце.
Желая на всички Ви, които сега вървите по този труден път, накрая да гушкате пухкави и здрави бебенца.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 22:05 от Bobby_g

# 569
  • Ст Загора
Бонди какъв е този? Не можел да те задоволи обаче гоо навира докато спиш ? И ти питаш за нови опити?

Общи условия

Активация на акаунт