Пъзели 62 - старт на реденето за 2024

• 26 893
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз започнах един черно-бял с Приятели на Clementoni. Ей сега ще видим кон боб яде ли 😂

# 151
Момичета, простете нахлуването ми в темата ви с въпрос. Радвам, че има толкова много любители на пъзели, защото за много мои познати това е странен интерес.

Слагате ли пъзели като картини на стена? Ако да - лакирате ли повърхността им и с какъв лак?

# 152
  • Варна
Слагам. Имам доста по стените вкъщи. Не лакирам и предпочитам да няма покритие върху пъзела, т.е. няма стъкло или плексиглас. Само бърша прах понякога. Интересното е, че повечето ми пъзели са в много слънчева, голяма стая, но с годините няма избледняване на цветовете или друга реакция. На различни марки са.

# 153
Ние имаме традиция вкъщи да закачаме пъзели, стоят с години. Сега за първи път ще рамкирам един и за моя апартамент. Предпочитам да няма стъкло отгоре и мисля, че няма нужда да се лакира. Само трябва да се наканя да го залепя и да го занеса за рамкиране. Гледах, че онлайн се продават някакви рамки, които уж пасват на моите размери, но нещо ми се струва, че по-добре да го дам в някое арт студио.

# 154
И аз тези дни си мислех да отворя Приключенията от книгите, но ще изчакам да ви размине повторението.
Моите са в рамки на Юск с плексиглас, някои са залепени на гърба с хартиено тиксо, други не. Имам и един с лепило /колкото да пробвам/, стана бетон намазан на лице и гръб, но не бих повторила. Още повече, че ми писват в един момент и ги заменям с други.

Току ми попадна това и се сетих за Бухтичка.
Скрит текст:

# 155
Не се притеснявам от избеляване на цветовете, ако няма покритие, по-скоро мисля, че с лак фугите между отделните парченца ще си личат по-малко и пъзелите ще имат по-завършен вид като картина. Иначе преди години и за доста години имахме пъзел в рамка, но отдавна харесвам повече без рамка, само си мисля за някакъв гланц/лак на повърхността.
С ПВА лепило лепя върху много твърд кадастрон. Дори и да излезе малко между фугите, ако веднага се почисти, после изобщо не личи.

# 156
  • София
Днес, отидох да си взема поръчката от Озон в Сердика, като възнамерявах да платя част от нея с подаръчен ваучер от Сердика. В списъка с магазини, в които важи е и Озон. Но там може да се плаща с тези ваучери само закупени неща на място, а не когато са поръчани онлайн. Само се разкарвах да мъкна тоя кашон вместо да си ги поръчам да ми го донесат в работата, много се ядосах.

# 157
  • София
Да се изфукам с новите придобивки Simple Smile сега остава да стигнат до България

# 158
Еве, че те почти еднакви Simple Smile

# 159
  • София
Да се изфукам с новите придобивки Simple Smile сега остава да стигнат до България
Дотук с ремонта Joy

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 19:01 от sali

# 160
  • София
До тук с ремонта Joy
Споко те са още в Щатите, не знам кога ще стигнат дотук.
Йоана имат малко разлика, различни градове са Simple Smile

# 161
  • София
Еве, нещо не успявам да видя... каква марка са?

# 162
  • София
KI или KG някаква май местна, не съм ги виждала налични в европейски сайтове.

# 163
На мен много ми харесват, направо залепнах /без Париж, че ми е втръснало от него/. Ако нещо, някога, после ... драсни ме в тефтера.

# 164
  • София
Ще видя как са като качество и ако е ок и има желаещи ще си ги завъртим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт