Работа, CV-та, HR-и, съвети - 90

• 43 757
  • 837
  •   1
Отговори
# 495
Искаше ми се да не се излагам. 😂🤗

# 496
Не е излагация, това явно е някакъв вътрешен жаргон, който няма как да знаеш.

# 497
.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 06:41 от Анонимен

# 498
  • Melmak
Какво правите като имате кофти ден?

Рядко се случва, ама в 6 без 15 ме погнаха с някакви спешности от чужбина. Аз съмдо 6. Проверих за какво иде реч, тъмна Индия, не съм имала такъв случай преди. Докато се разровя в мейл чейна, в който ме включиха стана 6 и колегите ми загасиха. Дори няма кой да питам. Писах мейл, че ще проверя и утре сутрин ще им върна отговор.

Цял ден днес имах някакви гадости и с други неща. Та какво правите след такъв ден? Моят продължава, представяне на проект в университета.

# 499
  • София
Чакам да дойде другият гаден и през това време го мисля.
Но надали ти е от помощ такъв отговор. Просто при мен мазаляците са ежедневни. И няма кого да питам.

# 500
  • Melmak
Чакам да дойде другият гаден и през това време го мисля.
Но надали ти е от помощ такъв отговор. Просто при мен мазаляците са ежедневни. И няма кого да питам.

Честно казано рядко ми се случва. Наистина тази ми позиция не е мазало, естествено има и гадни дни, де. Ама нещо се счупих в последно време и от други неща.

Сега едни големи клечки са се ядосали, че има спешен проблем и се сетиха, че трябва да им дам отчет какво се случва.

Опитвам се да не мисля за работа в извън работно време. Преди съм работила неща, които не са ми допадали много и в подобни ситуации ми е било малко все тая, защото беше same shit different day. Ама сега не е точно така и ми става тъпо като има издънки. А дори не са мои пропуски. Смисъл не е станала драма заради мен.

# 501
След такъв ден ми помага малко физическа активност, колело, рззходка, дори няколко прости упражнения вкъщи. Но съм мързелива и обикновено не го правя Confused

# 502
  • Melmak
След такъв ден ми помага малко физическа активност, колело, рззходка, дори няколко прости упражнения вкъщи. Но съм мързелива и обикновено не го правя Confused

Добра идея, проблемът е, че след изпита сигурно ще съм полужива за физическа активност 😁

# 503
Харати - В зависимост от организацията на работата понякога друг отдел прави оценка на качеството. Например ако се обработват заявки така нареченият екип по качеството разглежда извадка от заявките на база фирмени критерии и след това споделя обратна връзка. Обикновено това е редовна практика и се знае.
Принципно ако не се познаваш с човека изпратил поканата и/или не сте се разбрали да се чуете не е приемливо да се праща покана за среща без описание каква е целта. За съжаление не всеки го спазва.
Не е излагация да се пита. Така се и знае дали ти си правилния човек на когото е изпратена поканата, дали трябва да се погледне/подготви нещо предварително.
hechicera_ След кофти ден ми помага движението (разходка, спорт), да се видя с приятели или да се отдам на някое любимо хоби. Помисли какво би било разтоварващо за теб. Всеки човек е различен.

# 504
hechicera_, скоро гледах в ЛИ една лекция на Caroline Wanga - 5 fails a day.
Започва малко безинтересно, но после ми хареса идеята ѝ. Опитах и наистина по-бързо ми отминават черните мисли Grinning . Накратко - полагат ми се 5 проблема на ден - грешки, мъки, неприятности.., за които решавам, че всъщност са съвсем търпими, какво толкова... и чак ако/като се случи 6-тото "нещастие " приключвам деня си, защото е ЛОШ, и си лягам.

# 505
Много мразя срещи без адженда, особено ако са изненадващи, изключително непрофесионално е според мен. Честно казано, повечето такива срещи на които съм била са защото някой не е бил доволен от нещо. Но дори да е това, горе главата, особено ако както каза не си правила гафове.

След кофти ден обичам да изляза в двора и да поиграя с кучето или ако съм много изморена до погледам някой любим филм с любимия човек. Ако имам енергия, излизаме навън, готвя нещо вкусно, разтягам се, свиря на пианото. Нещо, което да ми отнесе мислите от работата, защото и аз имам тенденция да мисля за работа извън работа.

# 506
Развесели ме това с петте проблема. Понякога на шега казвам точно това на колегите, ако дойдат с проблем - лимитът ни за днес вече е изчерпан Grinning само не ми беше хрумвало да си легна след това.

Но наистина от нас зависи дали един проблем ще го приемем за края на света, или по-лежерно. Не ми се получава всеки път, но опитите продължават.

# 507
  • София
Аз отказвам срещи без адженда от "непознати". Борят се за първо място по любими с колове под надслов "catch up" а.к.а. под радара. И тях понякога отказвам.

# 508
  • Melmak
Имам чувство, че като дойде един проблем, другите надушват и се случват! Като принтера, който надушва, че бързаш и се бъгва!

Първо се събудих с мигрена, което ми коства да работя. Може би трябваше да си пусна болничен, защото бях мега зле, но реших да съм войн. Имах драматичности в уни и в обедната дописвах нещо.
И 15 мин преди края на раб ден дойде и това.

Сега чета мейлите, които не спират (в uk още е работно време) и май вдигат вой за нещо, което нямат по договор. Ама Ечисера е крива, защото не носи принос на клиента. А аз съм един специален ресурс, за който клиента си плаща да бъде дундуркан. Понеже аз оперативна работа не върша почти. Дундуркам и бутам другите да работят.

Имам нужда от emotional support pet, ама моя мъж не дава. 😁

# 509
За мен такива тайнствени срещи са признак на лошо възпитание или неспазване на фирмената етика. Изобщо не им се притеснявам, а съвсем дебилно и директно питам за какво става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт