Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 267
  • 775
  •   2
Отговори
# 450
  • София
Здравейте, имам подут лимфен възел от другата страна на болната гърда, болна ми е дясната гърда,отляво се поду подмишницата и е болезнена. ЯмР, скенер бяха чисти преди месец отляво, има ли шанс да имам рак и там, който да се развие за месец.Чудя се да звъня ли в Онкологията да кажа, не знам вече какво да правя. Уморих се.

Естествено, че веднага трябва да се консултираш в онкологията!!!
Тук ли очакваш да получиш отговор?! От кого?! От най- компетентните?!
И какво значи "уморих се"? Това ще е с теб цял живот!
И през ум не ми е минавало през изминалите 23+ години да се уморя- щом се появи проблем, отивам където трябва, при когото трябва и правя каквото трябва!
Затова съм ТУК и СЕГА!
Я се стегни! 🫠
И да споделиш после!

# 451
  • Русе
Старшинката влезе в действие Simple Smile Heart

Хайди, кафето го изпихме отдавна, боба е скъп. Обаждай се!

# 452
  • Плевен
Хм, и аз имам нужда от наритване, или съвет.... Странични ефекти, ако си махна яйчниците лапароскопски?

# 453
  • Русе
Щом се налага, махаш, Ели! Доста познати вече го направиха това и не са се оплаквали

# 454
  • София
Правих Ендопредикт септември. Цената беше 4500 лв.

# 455
  • Добрич
haidi, не бързай да мислиш най-лошото. Подутина и болка за толкова кратко време, има голяма вероятност да е нещо съвсем различно. Отиди на лекар и ще разбереш причината. Проблеми с лимфните възли няма само при рак.

Около 8 години преди диагнозата получих подуване на лимфните възли на едната подмишница и причината беше дезодорант против изпотяване използван само веднъж. Ходих на лекар, вземах лекарства, болката изчезна, но подутината си остана. Даже и след диагнозата лимфните възли са чисти.

Така, че бъди позитивна и не мисли първо най-лошото. Отиди на лекар, вместо да се чудиш и паникьосваш.

# 456
Haidi, отиваш бързичко да те видят, макар че и аз се съмнявам да има нещо при чисто ЯМР отпреди месец, но, за съжаление, при нас вече и най-малкият проблем трябва да се проследява.
Elifanta, ако гинеколог и онколог те съветват да махаш, махай! Аз така направих. Тежко е и като решение, и като операция, била тя и лапараскопска, но, минава.

# 457
Ели, аз тъй като съм с мутация, трябва да предприема и аз тази крачка. Приятелка в същото положение е пациентка на д-р Консулова. Тя й е казала да изчака до 45г. и да действа… последствията какви да са- като при менопауза- предполагам вълни, вагинална сухота- някакви такива неприятни неща.
На Запад често се препоръчва поетапен подход. Първо махат тръби в 40-те, яйчници след 50 и другото 60+.

# 458
  • Плевен
Ами, аз нямам мутация, но пък след хормоналната терапия имам цикъл. Според гинеколога, ако пак имам цикъл, а аз предполагам, че ще имам (имам ПМС симптоми) , трябва да отида на преглед и препоръчва да махна яйчниците само, защото произвеждали естрогена, от който аз нямам нужда, тъй като тумора ми беше хормонозависим. А аз се колебая, защото....не знам как ще ми понесе, чакам нова работа, за която съм се обещала, че ще отида, а не е лека и още доста други неща, които много ще объркат нещата.Оф, ще го мисля, и със сигурност ще отида на още едно мнение. А мнение за Еленчев-докато беше в Плевен, беше ок, но след толкова години, не знам какви са отзивите.

# 459
И аз съм с BRCA 1 мутация, на почти 43 години съм. На мен всички онколози, вкл. доц. Консулова, ми препоръчват цялостно премахване на всичко възможно най-скоро - яйчници, тръби, матка, шийка. Имах огромни колебания, но вече съм решила и се надявам операцията да е следващия месец след рождения ми ден 🙂 Определено ще има странични ефекти, но от всичко, което прочетох те са строго индивидуални, като съгласно статистиката е по-вероятно да не са толкова сериозни, отколкото обратното. Трудно решение е, особено за жени, които не са в менопауза все още.

# 460
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте, момичета...
Казвам се Мария ,на 38години съм .
Днес отидох на профилактични прегледи, първо на Аг . Изненада 4 миомни възли, два от които големи ..
Слизам на ехо на млечни и казвам на докторката - Ако сега и вие ми откриете нещо ,направо този ден ще ми е ....
След дълго мълчание ,обърна монитора и ми показа нещо . Обясни ,че кистите са овални и гладки ръбове . Моето не било .
Описано е :
Кистична лезия с нехомогенно съдържимо и негладки очертания в горен медиален квадрант  до ареолата  с д 8мм/5мм. Bi RADS 4C
Каза  , че до 4 мм ги водят доброкачествени ,това по специфика е злокачествено.
Втори ехограф потвърди ....
Тя каза ,че трябва да се махне . Ама това не е ли много малка киста?
Малко съм в шок - миоми , гърдата ...
Офффф

# 461
Здравей, Мария!
Много си млада още за лоши новини, но:
Момите не ги мисли, доброкачествени са и се следят просто.
За гърдата е хубаво да минеш ЯМР, евентуално биопсия. В кой град си?
В София има богат избор на лекари, в големите градове също има добри лекари.

# 462
  • Burgas, Bulgaria
От Бургас съм. Утре имам час при онко хирург.

# 463
Успех!
Дано да е доброкачествено, той ще ти каже добре ли е да се махне.

# 464
Здравейте, в началото на седмицата бяхме при д-р Иванов в Пловдив с майка и той ни каза, че не била подходяща сентинелна биопсия. При нея образуванието е направо отстранено. Преди това бях при д-р Щерев и той ни насочи към Варна за сентинелна, но тогава майка разви инфекция и пак я приеха за лечение с антибиотици. Сега е отпаднала и трудно ще се справи с 500 км(общо над 2000 км) път, а и след операцията не знам как ще е. Правят ли някъде такава в София? Не знам какво да правя вече. Какво мислите? Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт