Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 255
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед при гръден хирург, тъй като забелязах вдлъбване на зърното на лявата гърдата. Откри бучка- 2, 25см и ме праща на биопсия другата седмица. Има ли някакъв шанс да е доброкачествено образуванието? Защото по всичко, което изчетох, мисля, че присъдата е ясна... Та, има ли надежда?
Днес ми излезе резултата от биопсията. Злокачествен е! Биопсията е прави д-р Росен Хинев, а изследванията доц. Калчев.(град Варна, Терапията) Казаха ми, че трябва да се направят допълнително изследвания, за да видят кой стадии е и от какво се повлиява. Дайте ми съвет, моля!Какво да правя? Какво да очаквам?...

# 526
Tulip,
На първо място, излей си мъката и гнева! Плачи, чупи, късай, хвърляй, крещи, пийни си и изобщо всичко, което ще те накара да изпуснеш парата.
И се стягай за бой! И, както ми каза тук една дама, и аз го препредавам като много простичък, но правилен съвет, приготви се за маратон, а не за спринт.  
Д-р Калчев е отличен патолог . Вероятно допълнителните изследвания е т.нар имунохистохимия, която ще определи характеристиките на гадината, за да знаят онколозите с какво да я атакуват.
Вероятно трябват и допълнителни образни, за да се види дали е тръгнало някакво разпространение и до къде в стигнало.
Като за начало си намери медицински онколог.  Не хирург онколог, а медицински онколог (химиотерапевт) . Важно е да му вярваш и да се чувстваш спокойна с него.
Той ще те насочи какво следва като изследвания. Ще те предложи на комисия, която ще реши как ще протече лечението.
Трудно е началото. После ще се поуспокоиш като започнеш да се лекуваш.
Ако няма с кой да споделиш, може да разговаряш по телефона  с психолога на "Една от осем". (Понеже предполагам си от Варна)
Ако ти помага,  споделяй тук. Всички тук отлично те разбираме през какво минаваш и ще получиш подкрепа и ценни съвети!
Кураж, момиче! И това ще мине Heart

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 21:02 от Mollly

# 527
Здравейте скъпи дами Simple Smile
Дадоха ми направление за ПЕТ скенер /не съм правила преди/ ...3 седмици след операцията. Не знам дали е правилно ,но предполагам ,че важи 30 дни. Мисля че бяхте дискутирали ,но къде в София бих могла най-бързо да го направя ?
Благодаря Heart
Пета градска имат пет скенер, дадоха ми час за другата седмица, буквално. Разчитането е до три дни. Успех.

# 528
Tulip,
На първо място, излей си мъката и гнева! Плачи, чупи, късай, хвърляй, крещи, пийни си и изобщо всичко, което ще те накара да изпуснеш парата.
И се стягай за бой! И, както ми каза тук една дама, и аз го препредавам като много простичък, но правилен съвет, приготви се за маратон, а не за спринт.  
Д-р Калчев е отличен патолог . Вероятно допълнителните изследвания е т.нар имунохистохимия, която ще определи характеристиките на гадината, за да знаят онколозите с какво да я атакуват.
Вероятно трябват и допълнителни образни, за да се види дали е тръгнало някакво разпространение и до къде в стигнало.
Като за начало си намери медицински онколог.  Не хирург онколог, а медицински онколог (химиотерапевт) . Важно е да му вярваш и да се чувстваш спокойна с него.
Той ще те насочи какво следва като изследвания. Ще те предложи на комисия, която ще реши как ще протече лечението.
Трудно е началото. После ще се поуспокоиш като започнеш да се лекуваш.
Ако няма с кой да споделиш, може да разговаряш по телефона  с психолога на "Една от осем". (Понеже предполагам си от Варна)
Ако ти помага,  споделяй тук. Всички тук отлично те разбираме през какво минаваш и ще получиш подкрепа и ценни съвети!
Кураж, момиче! И това ще мине Heart

Мила Моли, благодаря ти за милите думи, куража и ценните съвети! Може ли да ме насочите към медицински онколог във Варна? Относно психолога, ще имам нужда на 100%... Нщ

# 529
Тюлип,
Тук има доста мацки от Варна и вярвам, че ще се включат с препоръки . Аз се лекувах в София, а във Варна се оперирах, та не мога да съм полезна с препоръки за онколог.  Потърси в старите теми постове на дама с ник Alik. Тя е от Варна и помня, че беше старателно проучила възможностите за лечение в града. Тя не пише вече  тук, но вярвам че ще ти е полезно написаното от нея.
Естествено, можеш да избереш и в друг град да се лекуваш.

# 530
Здравейте, мили дами.
И аз вече съм във Вашата група.
В началото на месеца си напипах бачка, на 14.02 ми направиха биопсия и монограф - оказаха се 2 бр. Малка, около 2 мм и по-голяма 4-5 мм. Вчера ми каза доктора, че биопсията е положителна. Днес ми даде направление да постъпя утре в болницата за допълнителни изследвания и ми насрочи операция за понеделник.
 Незнам какво да правя. Имам ли право на второ мнение и при кой да отида? Намирам се близо до София, ако може някой да ме насочи.
Благодаря Ви предварително.

# 531
Здравейте, мили дами.
В началото на месеца си напипах бачка, на 14.02 ми направиха биопсия и монограф - оказаха се 2 бр. Малка, около 2 мм и по-голяма 4-5 мм. Вчера ми каза доктора, че биопсията е положителна. Днес ми даде направление да постъпя утре в болницата за допълнителни изследвания и ми насрочи операция за понеделник.
 Незнам какво да правя. Имам ли право на второ мнение и при кой да отида? Намирам се близо до София, ако може някой да ме насочи.
Здравей, при толкова мънички размери мисля, че имаш време и за второ мнение. Хубаво е, че толкова рано сте ги хванали. И при мен беше мъничко 4мм, и направо оперирахме, не чаках дълго, не отлагах операцията, въпреки че можех да си позволя да я забавя с около два месеца. После минах лъчетерапия, и така.
Пожелавам здраве на всички, редовни прегледи, много късмет и ако има нещо зародило се, то навреме да се открива, докато е още мъничко:)

# 532
Тюлип, след като ти излезе хистологията, д-р Хинев ще те изпрати на комисия. Във Варна онкокомисиите са две- Онкото и Терапия.
Минаваш комисия и от там онколози, лъчетерапевти, хирурзи ти назначават лечение, и те пращат на следващата стъпка.
Това беше при мен и при майка.
Не сме търсили точно определен онколог. Доверихме се на екипа.

# 533
An Mary, и аз знам за Пета градска, че е най-бързо. Токуда към момента се чака около 2 месеца и кусур - от личен опит.
Tulip, ако мацките тук одобряват екипа, бих им се доверила.
Elenaf, мисля, че тъй като образуванията са две, макар и малки, колкото по-скоро се действа, толкова по-добре.
Кураж и сили, момичета!

# 534
Elenaf,
Златният стандарт при две и повече находки е да се прави мастектомия. Питай и се подготви психически! Съответно, ако искат само да ги махнат, без гърдата, имай едно на ум, че не е съвсем ок.
Най-добре потърси второ мнение, добър хирург и онколог в София.
Успех! Heart

# 535
Привет с пожелание за хубав ден, с това хубаво слънце, хубав трябва да е, какъв да е, дет се вика ще си гонаправим готЯн Simple Smile
Elenaf1980, от двете находки ли ти взеха проба?

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 12:28 от anonymous78

# 536
Привет с пожелание за хубав ден, с това хубаво слънце, хубав трябва да е, какъв да е, дет се вика ще си гонаправим готЯн Simple Smile
Sunny_tulip, от двете находки ли ти взеха проба?

Здравей, при мен има само една, поне засега, открита бучка. Сега си платих доп. Изследвания и чакам...

# 537
Извинявам се въпроса беше към elenaf1980, сега ще го редактирам Blush

# 538
Здравейте.
Много съм объркана все още и незная.
Едва днес си взех резултата и в момента чакам за второ мнение и обяснение от лекар.
Знам само, че все още не ми е направено изследване дали това чудо е хормоналнозависимо. Вчера са пратили пробата за изследване и се чака резултат след около 10 дни.
Ще пиша за съвети след прегледа.
Благодаря Ви, момичета, давате ми сили.

# 539
  • Добрич
Скрит текст:
Здравейте.
Много съм объркана все още и незная.
Едва днес си взех резултата и в момента чакам за второ мнение и обяснение от лекар.
Знам само, че все още не ми е направено изследване дали това чудо е хормоналнозависимо. Вчера са пратили пробата за изследване и се чака резултат след около 10 дни.
Ще пиша за съвети след прегледа.
Благодаря Ви, момичета, давате ми сили.

elenaf1980, в случай, че имаш повече от едно образувание, е добре да се изчака имунохистологията и тогава да се решава какво точно  ще бъде лечението. Добре е да се направи допълнително образно изследване. (ЯМР, КТ или ПЕТ КТ). Ако туморът се окаже мултифокален при органосъхраняваща операция може да останат клетки...

Здравейте, мили дами.

А какви допълнителни изследвания правиха в болницата? Туморни маркери и други кръвни изследвания? Образна диагностика? Какви са резултатите от тях?

На твое място бих се въздържала от операция преди да се определят точните характеристики на тумора и без допълнителни образни изследвания.

Добре е да изгледаш двете видеа от линковете на Моли. Ще добиеш яснота и ще си отговориш на доста въпроси.

https://www.youtube.com/watch?v=lZiugUZy1iA
https://www.youtube.com/watch?v=pwFw93Wb6iE

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 15:17 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт