Лечебно гладуване по метода на Лидия Ковачева

• 28 065
  • 184
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Много благодаря отново, Alleks.
Възможно е хората, които имат проблеми да не са направили правилно захранване. Може ли да споделиш в клиниката кака протича захранването?
А след плодуването как се храниш? Правиш ли гладни дни или нещо подобно периодично?
И още нещо - има ли случаи на рязко падане на кръвната захар и припадъци по време на режима?
Извинявай, пропуснала съм да ти отговоря Flowers Hibiscus
Не съм захранвала в клиниката никога, винаги сама съм се борила с това. Ами трябва си организация - подготовка за всеки ден, защото режимът е по дни - не можеш да импровизираш много Wink
При първото ми ходене там все още не бяха много ясни нещата и аз си мислех, че 10 дни захранване означава, че за 10 дни трябва да вкараш в менюто си всичко - от хляб и картофи до мляко, яйца и месо. Само че, в схемата имаше всичко без тези трите - мляко/млечни, яйца и месо. Затова пробвах да импровизирам, ама нали - шубето е голяма работа и единственото, което направих е да включа салати и много домати за вечерното хранене. Чак след десетия ден опитах кисело мляко и после останалите благини Yum Сега вече знам, че млечни и яйца се включват 2 седмици след приключване на захранването, а месото е още поне 2 седмици след това. От опит мога да кажа, че колкото по-рано се върнеш към животинска храна, толкова по-бързо се губи ефекта от гладуването. След последното гладуване април месец съм намалила млечните, а месо съм яла не повече от 2 пъти. Определено сега резултатът е по-добър - задържам свалените килограми, стомахът ми е редовен, по-леко ми е.
След плодуването нямам режим кога да правя гладни дни - слушам си тялото и когато реша оставам 1-3 дни само на плодове и чай. Обаче вече за закуска си позволявам само плодове, а на обяд и вечеря имам готвени зеленчуци и пресни салати. Повечето пъти вечерята е само салата, нищо друго. Не изпитвам глад, леко ми е, но и не смъквам килограми, макар, че имам още доста да топя. Което значи, че нещо още трябва да се пипне по храненето - ще видя какво Simple Smile 
По време на плодуване може да се случи да ти падне кръвната захар или кръвното, както и да ти се замотае главата, припадъци не е нормално да има. Но, случили се повече от веднъж - тичай да провериш за ИР - явно има проблем и той не може да се пренебрегва. То затова в клиниката при постъпването ти правят всички основни кръвни изследвания и после всеки ден се следи с лакмус урината - точно, за да се реагира, ако падне рязко кръвната захар и тръгнеш да правиш хипогликемична криза, което е животозастрашаващо състояние. Всеки ден имаш и час при личния лекар - следят и проверяват здравословното ти състояние, има дежурен лекар през нощта също, защото има хора с тежки заболявания и при тях режима се контролира постоянно. Това е и причината винаги да призовавам първото гладуване да се започва в клиниката. Три до пет дни са напълно достатъчни, после спокойно продължавате сами.
Имаш си схемите на захранване, в зависимот от броя дни на плодове и чай, нали? Ако трябва да ги пускам ...
Другата седмица в средата започвам пак 1 месец на плодове и чай. Трябва малко да се вталя, че идват Коледните празници Smile

# 91
Много хубаво обяснения, благодаря @Alleks. Ако е възможно, може ли да пуснеш схемите за захранване. Това което аз имам пише че месото се включва десетия ден, а млечните дори по-рано, при правено гладолечение 21 дена.

# 92
И аз благодаря,  @Alleks.
При мен плодуването приключи, за съжаление не много благополучно. Както се чувствах добре, направо летах, почна пак да ви става зле. Нали аз започнах по време на много неприятен синузит, та симптомите взеха да се усилнат - храчки, силна хрема. На 11 ден започнах да се захранвам, и добре, че съм го направила, защото 2 дни след това вдигнах температура и не се разминах с антибиотика. Захранването се постарах да го спазвам сравтигелно, започнап 2 дни със салати, после с варен картоф, но с антибиотика ми се наложи по-силна храна, добавих варена елда,  сирене, хляб и яйца по малко, печени хадтофи, леща. Наблягам на плодове и салата. Пак не ям много като количество, месо още не съм добавила. Гледах схемите за захранване на първа страница и по тях се ориентирах.
Също така и с ходенето до тоалетна се появи проблем. Не съм пила нищо разхлабващо обаче. Сега, като се, храня, нещата се нормализираха.
Не съжалявам, че опитах, но може би не е бил най-подходящия момент, въпреки, че така го почувствах да го направя. Надявам се сега да намаля количеството храна и боклуците, които консумирам, макар че и преди не съм наблягала на тях. Захар не съм консумирала откакто започнах. Кафето също ми се искаше да спра, но не успях, сега ми се иска поне от 2 на ден да мина на 1 и за това го пия молка по-късно.
Килограмите не са ми проблем, дори смъкнах 3-4 от плодуването и от болестта и отслабнах доста, но ще се възстановят сигурно.
Това, заради което го правя е изчистване на организма и се надявам да намаля болките от хернии, шипове и схващане в гърба. И постоянната болка в главата, която изчезна, когато започнах, и за сега още я нама. Така се надявам да не се появи! За това мисля да си въведа по един ден седмично поне на плодове само.

# 93
Стартирах с гладуването най-накрая, йей! Вече съм на третия ден, почти не остана - още само 17. Simple Smile
Ще си търся лаксена и подобни чайове днес.
Хубав ден! 🍏🍎 🍐

# 94
5-ти ден днес. Първите 2-3 дни имах леко главоболие, но поносимо. Сега вече съм екстра, сънят ми е много сладък, не съм гладна, наливам се основно с топла водичка, 1 фреш, 1-2 ябълки и продължавам нататък. Навикът да мисля какво да си купя и какво да изям отиде на заден план.
След капсулите и чая се надявам и кг да се раздвижат надолу, но си трябва време и търпение, както и да засиля спорта.
🍎 🍐 🍌 🍊

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 22:10 от faviana

# 95
  • ГЪРЦИЯ
Здравейте момичета :
В момента чета първите теми на Плодове и чай с мед, от 2006-7... на 3 тема съм още но няма значение((ще прочета и останалите)..,това  е продължение на тази  тема  нали?
От скоро открих и  слушам Емилова ,Ковачева, Гайдурков и други....с голям интерес и то, тъй като не си падам по съвременната  медицина , и от как се помня, природолечението ми е по сърце ....много рядко прибягвам към хапчета (=отрова)..
Нещо щитовидната ми  жлеза последните 2 години се мъче и не работи както трябва..): Леко повишен TSH..от време на време...така започва..но не ми се пие изкуствени хормони...: ( , но симтомите ми..- много неприятни и  болезнени..Sad( и килограми от въздуха....На интервално хранене съм(от2-3 години), с триста зора(вече) ще си изям порцията за 1 хранене разделена на две части.. (+ на интервалното хранене е че губиш апетит след  известно време ,не те тегли даже към  сладко)
Мъча се  да мина на този  режим на Л.Ковачева/Емилова...с надеждата да помогне..но засега не се справям... Пия чай с лимон(а трябва и  с мед..(не напразно е посочен медът(натуралния)) А и не съм фен на  плодовете ((но ако трябва ще стана)..забравям ги ,тъй като не съм гладна  през деня..следобед се сещам и вечер предимно ми е храненето..и наблягам на храната :Sad((
Та въпроса ми е: има ли  някой който е  въстановил нормалната дейност на ЩЗ по начина на Ковачева /Емилова 🤔 
 И другото : това  гладуване /плодолечение  наистина ли влияе на хормоните???Нещо такова четох...Интервалното  гладуване го започнах  преди години заради излишни няколко  кг(а и ми допада много)...но в момента е въпрос на здраве..не на кг!! Възможно ли е, точно то да ми предизвикало проблема с ЩЗ  🤔
Плодолечение не съм правила досега..все още чета..слушам...и търся информация на всякъде..Не се съмнявам  ни най малко в положителния ефект върху  организма ни (плодовете са алкална храна)... интересува  ме отрицателния....има ли такъв 🤔

# 96
Здравейте, не знам дали някой прави режима в момента, но ще се радвам да има с кого да си правим компания. 😀  Днес ми е първият ден, ще правя дълъг курс от 20 дни, плюс 10-15 дни захранване. Тъкмо ще е комбинирано с Коледните пости. Имам разни дребни здравословни проблеми, да видим дали ще отшумят. Имам и едни 10-15 килограма наднормено тегло, с което се боря от доста време. Режимът съм го правила като по-млада два пъти. Не ми беше особено лесен, но винаги съм го изкарвала докрай, да видим сега как ще са нещата. Grinning

# 97
Аз мисля да се включа от утре. Обмислям обаче вариант плодове и зеленчуци. Примерно през деня плодове с чай, а вечер салата. И на мен ми се иска дълъг курс, надявам се да издържа до празниците на такъв режим.

# 98
  • София
Аз мисля да се включа от утре. Обмислям обаче вариант плодове и зеленчуци. Примерно през деня плодове с чай, а вечер салата. И на мен ми се иска дълъг курс, надявам се да издържа до празниците на такъв режим.

Ако правиш комбинирано - плодове и зеленчуци няма да е по Лидия Ковачева. Плодовете са изчистващия елемен и колкото по-дълго време се ядат, толкова по-голяма е изчистването. Зеленчуците не чистят и ефекта няма да оздравителен.
Режима  е много добър, но проблема е в захранването. често се  правят грешки там.

# 99
Изчистване и лечение по Лидия Ковачева наистина е с плодове и чай, но нейният ученик Гайдурков е доразвил метода й с въвеждане на зеленчуци, особено зеленолистни. На мен лично ми е по-лесно само с плодове, защото ги обичам и са сладки. Иначе съм убедена, че е много добре за организма да се консумират зеленолистни.

# 100
  • София
Изчистване и лечение по Лидия Ковачева наистина е с плодове и чай, но нейният ученик Гайдурков е доразвил метода й с въвеждане на зеленчуци, особено зеленолистни. На мен лично ми е по-лесно само с плодове, защото ги обичам и са сладки. Иначе съм убедена, че е много добре за организма да се консумират зеленолистни.

Да чух за това. Имам познати, които ходят при него. Много им беше трудно.
Зеленолистните също са добри. Но лично аз не ги комбинирам. И тогава няма да е гладуване по "Лидия Ковачева" а гладуване  по "Гайдурков"

# 101
Здравейте, дами. И аз започнах лечебното гладуване на 26 ноември, днес ми е ден 5. Желанието ми е да преборя тежко главоболие, дано да успея. Смятам да направя 15 дни плодолечение и да се захраня преди празниците, а през януари да направя още 1 курс от 20+10 дни.

# 102
  • София
Здравейте, дами. И аз започнах лечебното гладуване на 26 ноември, днес ми е ден 5. Желанието ми е да преборя тежко главоболие, дано да успея. Смятам да направя 15 дни плодолечение и да се захраня преди празниците, а през януари да направя още 1 курс от 20+10 дни.

Поздравления за решението! Аз преборих много тежко главоболие преди повече от 20 години с помощта на лечебното гладуване, затова желая и на Вас успех!
Две са важните неща, които да следите - задължително всеки ден да се чисти дебелото черво и да се спазва режима по часове, което е постижимо с добра организация. Да не пропусна водата - колкото повече, толкова по-добре - с нея се изхвърлят отровите от организма.
По мое мнение още 1 курс през януари не е добра идея. Правилно е между гладуванията да има 2-3 месеца. От моя опит най-добър период за гладуване е май-юни, защото тогава излизат пресни плодове, най-вече черешите. И съответно режимът преминава лесно и приятно.
Решението си е ваше, обаче Simple Smile Желая Ви успех!

# 103
  • София

Направи го. Но не прекалявай с яденето по празниците

# 104
Благодаря Ви за подкрепата. Засега всичко върви идеално, свикнах бързо.
Всъщност го правя за 3 път, но предишните два бяха през лятото на 2022 и 2023 година, та не съм най-начинаеща.
Имам книгата на Лидия Ковачева и сега си я препрочитам за стимул.

Общи условия

Активация на акаунт