Лечебно гладуване по метода на Лидия Ковачева

• 31 957
  • 210
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Спряха ли болките в колената?

# 151
Този режим изобщо не е за всеки, нито пък ще помогне за всеки здравословен проблем.

# 152
  • София
Спряха ли болките в колената?

Правих процедури с кал и доста се облекчи положението. А по принцип трябваше да намаля тежестта върху колената. получи се. Да в момента нямам проблеми. Но е комбинация от повече неща. Не е само гладуването.

# 153
Добро утро. Стартирам днес 3-ти ден. Начален тласък да започна е едно главоболие и повръщане. Не е лесно, но скоро ще вляза в релсите. Целта ми е минус 5 кг или 15-20 дена. В жегите нямам много апетит, наливам се с топла водичка и фрешове.

# 154
Фрешове не се приемат според правилата на този режим. Важно е плодовете да са цели, за да се запазят фибрите, защото така се поддържа перисталтиката.

# 155
Да, така е. Знам го, чела съм книгата, даже няколко пъти. Въпреки това съм решила, че за мен е приемлив компромис. Ще пия разхлабващ чай при необходимост.

# 156
Изминалата събота беше последният ми ден от 20 дневно плодуване, което премина много леко, с изключение на 2-ри и 3-ти ден. Бях подготвена за тежките дни, останах си вкъщи и си полежах. Знаех, че просто трябва да изчакам да отмине този момент. И нямаше как да не ми е зле - бях натъпкана с 2 вида антибиотици, хапче за кръвно и още някакви. Две седмици преди да започна плодуването ми се наложи да погълна торба с лекарства. Твърдо бях решила да се изчистя като приключа с традиционната медицина. От 4-ти ден на плодуването ми просветна. Пълна съм с енергия - ходя по 8-9 км. през ден, играя пилатес и йога, работя на пълни обороти. Бях и на два банкета - другите хапваха, пийваха, а аз - на нарязан домат и вода, танци и сладка приказка. Нямах никакви колебания. Даже се бях вдъхновила и да готвя. Явно се получаваше на вкус, защото карах на око с подправките.
Сега захранвам. Вчера само на зеленчуци, обяд - домат, вечеря - червена чушка, от която усетих леко присвиване в стомаха. Днес на обяд - листа маруля с 1 малък сварен картоф, за вечеря - ще запека тиквичка на грил-тигана и 1 картоф. За утре съм решила зеленчукова супа за обяд и вечеря.
Много се притеснявам за захранването. То е по-сложната част, по-трудно е, трябва да си много педантичен и волеви.

# 157
Браво за 20-те дни! Даваш ми вдъхновение.
Колко кг свали? Какви плодове консумира?
За мен 9-ти ден. Първите 3 излишни кг ги свалих от раз, ама следващите 3 не щат и ще видим дали или.

# 158
Свалих 9 кг. Но основната цел беше цялостно пречистване на душа, съзнание и тяло. Минавам през преломен момент и плодуването беше началото. Оттук насетне ще отделям повече време и внимание на себе си, на това, с което се храня. Убедена съм, че храната е най-доброто и най-достъпно лекарство.
През 20-те дни консумирах кайсии, праскови, диня, боровинки, ягоди, малини, ябълки, пъпеш, сливи, домат (когато съм била на ресторант). Не съм спазвала часовете, така както е описано в началото на тази тема. Също така не съм приемала зеленчуков бульон, защото в книгата на Л.Ковачева не се споменава. Следях количеството около 800 гр. и приема - до 20ч. Кафе - много рядко, а преди пиех по три на ден.
Ходех по 8-9 км. през ден. Играх йога или пилатес по 45 мин. през ден. Обичайно два дни в седмицата тичам по 3 км., но като започнах режима даже не съм правила опити дали съм в състояние да издържа, защото Л.Ковачева НЕ препоръчва интензивни натоварвания. Правеше ми впечатление, че в деня в който не правех разходката нямаше спад в теглото. Така че трябва да има физическо натоварване, ако се цели сваляне на тегло. След третия ден се изпълних с лекота и енергия. Лицето сякаш просветна, имах съвсем друго излъчване.
Преди 2 г. правих 10 дневно плодуване + 5 захр., през годините съм правила и 5 дни само на вода (по Пол Брег), та знаех какво е.
faviana, действай! Браво на теб! 9 дни е много добро постижение. Още малко и започва броенето наобратно Hug Влязла си вече в ритъм, чистиш тялото все повече и повече. След 7-ия ден започват същинските очистителни процеси и ти си вече в тази фаза.

# 159
Забравих да пиша за допълнителната мотивация. Имам книгата "Гладната революция на д-р Емилова", автор Милена Попова. Всеки ден четях по 1 ден прекаран от авторката в клиниката на д-р Емилова, както и разказа на различни пациенти. Действаше ми доста подкрепящо и някак съпричастно.
Вчера кантара показа +300гр, но вечерта направих 7 км. ходене + 40 минути пилатес и днес измерих -900гр. Та общо свалените ги направих към 10. Поредно потвърждение, че без движение нищо не става с килограмите. Целта ми е да запазя теглото от 20-тия ден на плодуването.
Днес закусих с кайсии. На обяд - остатък от вчерашната зеленчукова супа + 1 филийка пълнозърнест хляб. Готовият хляб не ми беше вкусен и сега си омесих и пека хляб от лимец. За вечеря - филийка от хляба + домати.
Честно казано плашеше ме предупреждението за обостряне на глад при захранването. За момента нямам проблеми и всичко си е нормално.
За менюто утре сега ще чета в темата по-горе, но май за обяд ще вкарам овесени ядки. За вечеря - ?

# 160
  • София
Поздравления, Олесия! Предполагам, че си вече 5-6 ден от захранването и според схемата ми от клиниката на Д-р Емилова можеш да си хапнеш булгур - 1 к.ч. булгур се смесва с 1 връзка ситно нарязан лук, 5 к.ч вода и щипка сол. Ври на тих огън до сгъстяване,преди да се свали от котлона се добавя 1 ч.л. зехтин и подправки. Овесените трици също са о.к. те са включени в ден 4 от схемата. Във ден 8 и 9 са включени по 30 г сурови ядки плюс порциите сурови зеленчуци. Зеленчуци на пара или зеле на пара ( по рецепта след омекването на пара зелето се кълца на ситно и се вари 10 мин. с малко от водата до пълно омекване), на финала се подправят с малко зехтин и щипка сол. Тофу също можеш да включиш в някой от дните. Можеш да си сготвиш грах или леща, по 300 г на порция е дадено в схемата.
Потвърждавам мнението ти, че свалянето и поддържането на килограми става основно чрез движение.
Успех в захранването! Simple Smile

# 161
Здравейте и от мен!

Днес ми е 5ти ден на плодове. Планът е 20 дни плодове + 15 захранване. Както при всички, така и при мен, най-много ме притеснява захранването. Много съм лакома, без едно мога, с едно не, затова и тази диета ми е най-любима, лесна ми е. Досега съм правила 4-5 дни най-много, за първи път се решавам да я направя за дълъг период. Обичам да включвам в седмицата по ден два на плодове, когато не плодувам. Изчетох всички теми от началото. Имаше много надъхващи истории и резултати. Препоръчвам на новите да ги прочетат.

На 43 години съм, с хашимото. Започнах от 86 кг. и за 5 дни смъкнах до 81кг. Последните 8 кг качих наскоро (започнах работа на бюро преди 6 месеца и почти нямам движение) и предполагам, че затова свалям бързо. Не изпитвам глад или умора. Налага ми се да готвя за децата и само ми текат лигите, но държа фронта. Спортувам, правя леки упражнения каланетика, кростренажор, а от другата седмица ще включа и масжи. Трябва да включа и разходки, но засега няма как.

Правя режима главно с цел сваляне на килограми, от само себе си дойде желанието за плодуване. Последните месеци много се отпуснах. Ям каквото ми се изпречи, не се съобразявам с количествата, тъпча се безразборно спрях спорта....абе много зле, изпусната работа

Мисля да пиша по-често, защото на мен ми действа мотивиращо като чета разказите на другите, та се надявам и аз да съм полезна на някой. Като цяло групата не е много активна вече, затова си препрочитам старите теми.

Надявам се и другите плодуващи да се включвате по-често и да споделяме тук резултати и неволи.

П.С. от вчер имам кръвоизлив в едното око, едва ли е от режима, по-скоро от много взиране в компютъра и телефона. Започнах да пия вит.Ц, той действа за бързото изчистване в такива случаи.

# 162
  • София
Здравей, Alexai,
поздравление за решението да минеш на режима с плодове и стискам палци да се справиш и със захранването, когато му дойде времето.
Кръвоизлив в окото се получава при вдигане на кръвното налягане - мерила ли си го скоро? Ако не си - добре е да го следиш. С плодуването кръвното се нормализира, но в първите дни е възможно да има аномалии - аз при първото си лечебно гладуване на 3-4  ден събрах границите.
Ако изникнат въпроси по време на режима - питай, ще помагаме Simple Smile

# 163
Здравей, Alexai,
поздравление за решението да минеш на режима с плодове и стискам палци да се справиш и със захранването, когато му дойде времето.
Кръвоизлив в окото се получава при вдигане на кръвното налягане - мерила ли си го скоро? Ако не си - добре е да го следиш. С плодуването кръвното се нормализира, но в първите дни е възможно да има аномалии - аз при първото си лечебно гладуване на 3-4  ден събрах границите.

Привет, Alleks,

винаги съм била с ниско кръвно 90/60, 100/70 в тези граници. Сега го измерих, 90/60 е, за мен е нормално.

Благодаря, че се отзова!

# 164
  • София
Здравей, Alexai,

Привет, Alleks,

винаги съм била с ниско кръвно 90/60, 100/70 в тези граници. Сега го измерих, 90/60 е, за мен е нормално.

Благодаря, че се отзова!

И аз цял живот съм с точно такова кръвно, но това не попречи преди година да го вдигна на 145/95 без видима причина. Просто следи кръвното си всеки ден сутрин, това се прави и в клиниката при Д-р Емилова, не е защото просто им се занимава с нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт