Лечебно гладуване по метода на Лидия Ковачева

• 31 742
  • 210
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Поздравления, sisi _35 за постигнатите резултати! Heart Сподели моля, конкретно за режима на Лидия Ковачева или др.  Емолиова? Искам да се опитам да поизчистя няколко много дребни папилочета, който са ме налазили по шията и ми създаван дискомфорт. Нямам проблеми с килограмите и не целя отслабване, но едно прочистване на организма, смятам, че си заслужава усилията и търсения ефект.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 19:08 от Lady Royal

# 196
Привет на режимните момичета/и на онези, които четат и смятат да се включат Sunglasses/ Да дам отчет за режимните 10 дни които  направих въпреки, че заявката ми беше за 20. Освен свалените 5 кг, изчистих хемороид и почти изчезнаха милиуми, които се бяха появили като грозд на клепача ми. Много съм доволна от тези резултати и смятам от утре да направя още 10 дни поне. Не се колебайте и направете режима, момичета! Положителни резултати има винаги.

Чудесен резултат ,sisi Flowers Strawberry радвам се ,че го сподели. ))
 При мен е  8 ден - засега 1 кг надолу, предполагам че заради високата кръвна захар. Сутрин на гладно измервам 6. С инсулинова резистентност съм от години.
Възможно е и да не съм съвсем стриктна с течностите. Винаги ми е било трудно да пия повече вода.
 Докарвам 1.5 чай , вода не ми се пие ,но се насилвам още половин литър гореща да закръгля 2та литра. За кафе се сещам през ден, когато ми се доспи по никое време.
Открих райската ябълка като плод който мислех, че не харесвам от дете. Оказа се доста благ всъщност.
От седмичния резултат ми е леко спихнало настроението ,но продължавам.

пп Не съм усетила засега  тази приповдигната енергия за която говори др Емилова, споделете при вас как е.

# 197
Поздравления, sisi _35 за постигнатите резултати! Heart Сподели моля, конкретно за режима на Лидия Ковачева или др.  Емолиова? Искам да се опитам да поизчистя няколко много дребни папилочета, който са ме налазили по шията и ми създаван дискомфорт. Нямам проблеми с килограмите и не целя отслабване, но едно прочистване на организма, смятам, че си заслужава усилията и търсения ефект.
Привет 🙂.Аз съм чела книгите на Ковачева и карам само на пресни плодове и чай.Един ден консумирах печена тиква..Аз също имам няколко папиломи, но не са се повлияли. Предполагам трябват няколко курса.
Имам и Хашимото, не мисля, че имах някакъв дискомфорт относно щитовидната/ въпреки че не съм пускала хормон, за да преценя/
Имам и инсулинова резистентност, но добре се държи кръвната ми захар. Инсулин ще проверя след месец. Вярвам на самолечението на организма, само трябва да му дадем шанс 😉.
ЗАНА, аз също този път нямах нужната енергия.Така и не ми изчезна желанието за храна.Може би сезона си оказва влияние...сега не е време за гладуване.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 12:04 от sisi_35

# 198
Ден 16, -5 кг. КЗ си остава 6, предполагам заради Ир  и комбинацията  плодове трудно се повлиява . Чувствам се отпаднала  и гладна през по - голямата част от деня. Готвенето за семейството също  е изпитание. Вече почти не ми се приема какъвто и да е плод, но се насилвам. Ще устискам, сега подготвям се за захранването .Искаше ми  се повечко енергия да имам за спорт, но уви. На моменти чувство за студ в крайниците се засили, а вкъщи е доста топло, отчитам го като реакция на щитовидната. Хубавото е ,че оттоците по лицето и ръцете ми намаляха.(имам автоимунно на костите) Гордея се че стигнах дотук, а така бавно минават дните.

пп Изядох 2 фурми преди дни, не съм сигурна дали е ок, но можеше и по- голяма беля да направя.

ЗАНА, аз също този път нямах нужната енергия.Така и не ми изчезна желанието за храна.Може би сезона си оказва влияние...сега не е време за гладуване.

Живот и здраве по черешово време , ако не и по - рано  мисля да опитам пак.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 19:20 от Зана

# 199
Зана, когато за първи път правих гладуването и аз бях без енергия през цялото време. Впоследствие започнах да пия електролити и много помогнаха.

# 200
  • София/Испания
По време на гладуването си правех зеленчуков бульон,а също така когато много ми омръзнеха плодовете,хапвах домат,той също се води плод.

# 201
  • София
След десетия ден е задължителен зеленчуковият бульон - без него няма енергия. При едно от гладуванията ми бях забравила за него и се чудех какво ми става - пълна липса на тонус и енергия. Оправих се веднага, след като си сварих и изпих бульона.
Домати могат да се ядат, както е отбелязано в предишния пост, авокадо също може да се хапва без проблем. Може и комбинацията от двете.

# 202
  • София/Испания
Няколко пъти съм била на този режим и мога да кажа ,че имам опит.
Когато времето е студено,чаша горещ зеленчуков бульон стопля много.
Също от време на време ядях домат или авокадо,полято с малко лимонов сок,защото е безвкусно.
Сега мисля да направя няколко дни на райска ябълка,много я харесвам.Успех на всички,които са в момента на режима!

# 203
Здравейте, момичета! Решила съм да гладувам един ден в седмицата със последващ ден захранване. Ако някой го е правил по този начин, моля да сподели подробности и рузултати!

# 204
  • София
Здравейте, момичета! Решила съм да гладувам един ден в седмицата със последващ ден захранване. Ако някой го е правил по този начин, моля да сподели подробности и рузултати!

Правилно като начин на поддържане след гладолечение. При гладолечение, което е с продължитеблност повече от 10 дни се изчистват и решават някои здравословни проблеми. При еднодневното гладуване, няма как да се случи. Поддържащо - ДА. Ако преследваш само намаляване на килограми - много продължително врем ти трябва.

# 205
Не бих могла да си позволя по- продължително гладуване сега. Но ми се иска да пробвам с ден гладуване и ден захранване всяка седмица. Целта не е сваляне на тегло, по- скоро разтоварване и доколкото е възможно прочистване на организма.

# 206
Здравейте,
Какво мислите за курс гладуване поне 10 дни преди стимулация за инвитро? ( горе-долу месец преди стимулация)

# 207
Мисля, че не трябва да се започва. При гладуване организмът влиза в режим на изчистване и на изхвърляне на токсини, което не е добре при започване на евентуална бременност.  
Няма лошо да се направи курс на гладуване преди инвитро, но трябва да се предвиди повече време - примерно 15-20 дни гладуване, после още толкова захранване, след това един месец нормално, но здравословно хранене и после инвитрото, ако въобще могат да се планират тези работи.
Отделно, че 10 дни не стигат за нищо. Чистенето на организма започва след 5-6 дена гладуване, а колкото се гладува, толкова и трябва да се захранва.

# 208
Здравейте,
Какво мислите за курс гладуване поне 10 дни преди стимулация за инвитро? ( горе-долу месец преди стимулация)
Аз (като минала през няколко инвитро процедури) също мисля, че не трябва да стресирате тялото си преди инвитро. Стресът покрай него + хормоналната стимулация ще го натоварят достатъчно.

# 209
Това го правя винаги след по-продължително гладуване. Така поддържам постигнатото тегло, а по време на по-дългото - свалям. Така движа теглото надолу и под контрол. От друга страна, така ще се подготвите за по-продължително гладуване и ще може да го направите с лекота тогава, когато решите на някакъв по-късен етап.

Общи условия

Активация на акаунт