Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 827
  • 708
  •   2
Отговори
# 390
  • София
Те нали очакват да печелят от тези хора, естествено, че ще им осигурят удобства, че и качествени, за да може да поискат хубав наем... А качествен уред, би трябвало да значи безпроблемна работа и по-малко грижи за собственика... + съответен наем ще привлече вероятно съответни наематели, които евентуално ще ползват уредите нормално, по предназнаение... (на уредите пазене не им е нужно, само липса на издевателство над тях😁😁😁😁)

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 19:29 от Angel_Dust

# 391
Здравейте, Мами Simple Smile

Решил съм да си купя пералня (и сушилня) най-накрая, че сестра ми вече почна да се оплаква че ползвам нейната, а и вече електрониката май взе да сдава багажа (Хайер на 2г)

Изчетох голяма част от мненията тук и мисля че не е лоша идеята за комбинирана машина. Макар да съм предвидил място за 2 една върху друга, няма да е лошо да спестя пространството от едната и да го ползвам за кош за пране и тем-подобни. 1-2 пъти седмично макс.

Само да вметна че не разбирам особено от пране и подобни машини... Целия ми опит и знания се свеждат до пускане на някаква произволна програма на 30-40 градуса, сипване на прах и омекотител и натискане на старт бутона.

Притесняват ме 2-3 неща обаче.
- Всички ми казват - недей да купуваш комбинирана, ще съжаляваш.
- Други казват че е голям риск, тъй като повечето модели прокъсвали/изгаряли дрехите или нещо подобно.
- Проблеми/трудности с мъховете и поддръжката

И така де, след прочетеното тук, разбирам че машините на AEG/Electrolux от 9 серия до голяма степен решават тези проблеми. А и като сравня цените - за тези пари взимам машина 2в1 от най-висок клас, вместо 2 отделни от среден клас.

Тъй като препоръчвате, се спрях на този модел,
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172
а въпроса е дали рискувам по някакъв начин или да си взема 2 отделни машини.

Предварително благодаря на всички отзовали се Simple Smile

# 392
Машината е добра, но ако мислиш да переш на 30-40 градуса и да използваш омекотител, по-добре не я вземай, ще я съсипеш.
Омекотител и течен препарат на ниска темоература, правят "кална " обвивка на барабана, а и из цялата пералня. В комбинация с останали мъхове, ще е ужас.
Накратко: ако си смениш навиците на пране, използваш програмите и функциите към тях по предназнечение, си я вземи. Все пак ще си дал пари за висок клас уред.
Ако ще я караш по страрому, то си вземи отделни уреди, защото при скапване, ще се наложи да купуваш само един уред.
Това, че си мъж  не те оправдава. Жените също не се раждат научени Simple Smile
С най-добри чувства,
pi

Не всички "изгарят" дрехите Simple Smile. Тази е с термопомпа и повече от 55-60 градуса едва ли може да вдигне.
Нагревателниъте вдигат до коло 80-85 градуса.
Не забравяй, че капацитетът на сушене е почти наполовина от този за пране!

# 393
Благодаря!

Значи ще си прочета инструкциите като я взема - RFM!

За перилен препарат на прах ок, ама за омекотителя не разбирам - изобщо ли не трябва да се ползва (по принцип)?

И да разбирам - щом е с термопомпа - не гори дрехите? Ама то по тая логика - самостоятелните сушилни са същата работа ли?

# 394

И да разбирам - щом е с термопомпа - не гори дрехите? Ама то по тая логика - самостоятелните сушилни са същата работа ли?

Да, с термопомпа щади дрехите.

Не, не са същата работа. По-добри са, все пак са специализирани уреди. Комбито е голям компромис, освен двата топ модела, за които си прочел. Но и за тях единствените им предимства са, че са по-евтини от две отделни маини висок клас и най-вече, че пестят място. Аз имам комбито на АЕГ и съм много доволна, но го взех защото нямам място за две машини.

# 395
Самостоятелните сушилни са с по-голям обем на барабана и могат да сушат повече дрехи. Освен това с два отделни уреда докато сушиш в сушилнята може пералнята да ти върти второ пране. Спестяваш си време така. Иначе да, сушилните с термопомпа са по-щадящи към тъканите.

# 396
  • София
Щом имаш място за отделни уреди изобщо недей мисли за комбиниран. Коша за пране все ще го наместиш.

# 397
Благодаря!

Значи ще си прочета инструкциите като я взема - RFM!

За перилен препарат на прах ок, ама за омекотителя не разбирам - изобщо ли не трябва да се ползва (по принцип)?

Все пак, самостоятелните уреди са по-добрият вариант. Аз имам комбито на АЕГ 9 серия и отделни уреди Миле.
Като качество на сушене и двете се справят добре и то доста.
Омекотителят просто не е нужен, защото самата сушилня прави дрехите меки, много меки. Омекотителят се добавя от пералнята на последната центрофуга и си остава по тъканите. Не се отмива. Той е мазен и после, като се изпараява водата от дрехитре при сушене, и част от омекотителя се изпарява с нея и полепва по въздуховод, вентилатори, кондензатор. Така способства за залепването на още повече мъх, който влошава работата на термопомпата.
Добри марки засушилни са : Миле с EcoSpeed , АЕГ и някои модели на Бош (от 6 серия нагоре)-тук също има тънкости Simple Smile;
 добри марки за перални са: AEG  i Miele  но тук трябва да се внимава. При АЕГ 6 серия е по-базова и поорязана откъм допълнителни функции и плавни настройки на градуси. Оптимален вариант като цена и предлагани екстри са моделите от 7 серия. При Миле базовите модели са с пластмасови казани и не си заслужават парите. При Бош пак гледате от 6 серия нагоре.  Най-добре помислете още малко, спрете се на модели, ако решите да са отделни уреди и в съответните теми ги дайте да ги видим и мноооогоооо акъл да дадем Simple Smile

# 398
Ако имам място за две машини, хич не бих мислила за комби (не че съм недоволна от моето, но пак бих предпочела отделни уреди), особено пък заради един кош за пране - абсурд.

# 399
  • Варна
Ако ще суши по-скоро инцидентно, а не всичко, което пере, защо да не избере комби + свободно място за кош или каквото си иска? Моето комби е в ниша в коридора и над него има вграден шкаф до тавана, в който побирам адски много неща. Не знам къде другаде иначе бих ги държала. Теоретично бих могла да махна шкафа и да си сложа два отделни уреда един върху друг, но не искам.

# 400
Ами то не се знае дали няма да се суши всичко, веднъж като почне...И изобщо, има ли място, компромисът с комбито е добре да се избегне.
Аз имам и комби, и отделни уреди, та правя пряко сравнение, и то при едновременно ползване в две жилища - нищо не е повредило комбито при сушене, справя се добре, включително с вълнени палта, но капацитетът и възможностите от програми са по-малко (поне при моята, която е Neff, вградена), а дрехите често изискват специфични програми и ако ги имаше, бих ги ползвала.

# 401
  • при него
За възможностите от програми, това вече са го измислили през приложението (предполагам всички или поне повечето производители).  Уай-фай на уреда, приложение в телефона и от там, какви ли не програми.

# 402
Аз направо се възхитих, че ще сложите комбиниран уред за наематели и то чисто нов и то на доста висока цена като за под наем. Дано случите на свестни хора и да Ви пазят уреда.

Благодаря Ви! 🤗
Скрит текст:
Разчитам дребните удобства, за които мисля, да служат за филтър на наематели. Не върви да се плаща голям наем, а чаршафите да се сушат на простир или дрехите да са съсипани от пералнята. Трябва да има баланс, а не алчност.

# 403
Бъди сигурна , че освен ако не четат темата или не се интересуват дълбоко от материята перални ( което е 99,9 % сигурно) , няма да се интересуват дали пералнята има филтър за мъхове , или пък дали има термопомпа . Аз бих минала с по-бюджетни уреди  ако съм сигурна , че в близките 5-6 години жилището няма да се използва от мен , тъй като не бих ползвала уреди , ползвани от наематели . Щото стените могат да се боядисат и диванът да се изпере , ама пералнята напълно не можеш да изчистиш .

# 404
  • София
Да, то само четящите бг мама се интересуват от това да са им добри уредите и да не им се свиват дрехите?
Иначе уредите се продават, ако работят все още, ако толкова ти се наложи да си ползваш имота.

Общи условия

Активация на акаунт