Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 34 386
  • 708
  •   1
Отговори
# 360
Дори да намерите пране за час, час и половина, сушенето ще е още 2 часа и половина. Под 4 часа пране със сушене няма как да постигнете. Дори с отделни уреди не става.
На памук с функция itime може да зададете конкретно време и да я нагласите на 1 час пране примерно

Четете ги тези инструкции де.

# 361
  • Варна
Аз имам програма пране + сушене за 60 минути, която е за максимум 1 килограм. Удобна ми е за 2 потника, гащи и няколко чорапа например като са бели и не ми се чака да напълня цял кош само с бяло пране.

Или понякога след работа си мятам работните дрехи на тази програма - само една туника и един клин, защото ми трябват за следващата сутрин, а през нощта няма как да изсъхнат на въжето.

# 362
Това с прането на малко дрехи ми е било винаги странно.. по един чифт гащи ли имате или какъв е тоя зор само за тия гащи 😁
Вкъщи пускам задължително една пълна (8кг) всеки ден. Понякога по две.
Как става това с едните гащи и чорапи... Абсолютно разхищение на ресурси.

# 363
Това с прането на малко дрехи ми е било винаги странно.. по един чифт гащи ли имате или какъв е тоя зор само за тия гащи 😁
Вкъщи пускам задължително една пълна (8кг) всеки ден. Понякога по две.
Как става това с едните гащи и чорапи... Абсолютно разхищение на ресурси.
Аз имам само един!

Ти си разхитител на ресурси, защото переш всеки ден. Моите уреди са с огромни барабани и си спестявам всекидневното пране.

# 364
  • Варна
Снежно бели имам само едни, да, нося си ги рядко само с конкретни панталони и не ща да ги пера заедно с черните си гащи, за да не станат сиви, нито искам да седят една седмица на дъното на коша за пране, докато събера още  8 килограма снежно бели дрехи от същата материя. Други въпроси имаш ли?

# 365
Ми пера щото сме 4ма - дрехи, кърпи, чаршафи и то се събира тамън една на ден. Барабанът ми е достатъчно голям, но да го използвам за един чифт гащи е безсмислено.
Ама пък ако не са прани в последен модел АЕГ все едно не са прани, та си ходим явно мърляви 🤣

# 366
А за хавлиите и чаршафите не ползваш ли съответните програми? То най-малкото ако пуснеш спален комплект с останалото пране, после ще трябва да вадиш цялото пране от плика.Thinking

# 367
  • Варна
Има хора, които живеят сами. Трябва ли да въртят по 16 килограма пране на ден, за да ти е смислено на теб??

Програмата за един час пране и сушене е за един килограм и харчи ток и вода за точно толкова. Едни гащи ПЛЮС два потника и няколко чорапа, както ясно написах, правят точно килограм.

П.п. Ей, тия последни модели са ви голям трън в очите. Аз съм със скромна стара седма серия.

# 368
А за хавлиите и чаршафите не ползваш ли съответните програми? То най-малкото ако пуснеш спален комплект с останалото пране, после ще трябва да вадиш цялото пране от плика.Thinking
Ако е към мен - пера всичко на 40 градуса, два часа и нещо е програмата за 8кг. Ако е много много пълна, пускам допълнително изплакване и става към 3 часа.
Сменям ги на 2-3-4 дни, според зависи. През това време се събира бяла или черна или и двете. Не ползваме пликове с дупка и нищо не ми се събира в чаршафите, ако се случи да има нещо друго дребно с тях.

# 369
Има хора, които живеят сами. Трябва ли да въртят по 16 килограма пране на ден, за да ти е смислено на теб??

Програмата за един час пране и сушене е за един килограм и харчи ток и вода за точно толкова. Едни гащи ПЛЮС два потника и няколко чорапа, както ясно написах, правят точно килограм.

П.п. Ей, тия последни модели са ви голям трън в очите. Аз съм със скромна стара седма серия.
И моята АЕГ беше последен модел преди 7 години 🤣  Изостанах направо!

# 370
Аз пък не разбирам прането на гащи, хавлии и чаршафи на 40 градуса, ма трая си.
Моите май затова се съсипват по бързата процедура.

# 371
  • София
Здравейте, предстои ми да купя комби уред (втори).
Място за два уреда няма. ... за съжаление няма слим  сушилни.
Моля за мнения за по долните:

Трябва да слим, няма място за два уреда.
Насочила съм се към LG, като вариантите са тези:
https://zora.bg/category/peralni-ss-sushilni?vendors=lg
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … DR508SBW/p/652059
Не разбирам разликата.
Гледам и Канди:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … 8?tab=featuresTab
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … 1?tab=featuresTab

Четох темата назад, пишете за чекмеджета за мъхчета, за почистване, а при моя наличен комби уред за вграждане има само програма за почистване. Никога не сме чистили по друг начин.
Имаме налично и старичко свободно стоящо слим Канди, но не е комби, като за лятна къща върши работа.

Haier и Beko не искам.

# 372
Здравейте, преди седмица си взехме пералня със сушилня Сandy Rapido Pro. Oт няколко дни обаче, след като свърши програмата, ми изписва Stby. Какво означава това? Не намирам никаква информация, някаква грешка ли е?

# 373
Здравейте, преди седмица си взехме пералня със сушилня Сandy Rapido Pro. Oт няколко дни обаче, след като свърши програмата, ми изписва Stby. Какво означава това? Не намирам никаква информация, някаква грешка ли е?
Може би е в режим "стендбай" и чака да я изключиш, виж си упътването пак как точно се изключва.

# 374
  • София

Звучи като „Stand By“, т.е. за да не хаби ток, се самоизключва и минава в режим на изчакване. Вероятно, ако пипнеш някое копче, се „събужда“.

Общи условия

Активация на акаунт