Любители на рози 4

• 33 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Днес окастрих моите. Изобщо не знам дали е правилно. Остава да видим дали ще е сполучливо.

# 421
  • На морето!
Листните въшки, нали са едни дребни и черни? Аз имам една хризантема на балкона, непрекъснато е пълна. Включително и когато я орежа като прецъфти. Най-интересното е, че не отиват на друго растение, пълно е покрай нея, само там стоят. Пръскала съм какво ли не, гледам я 8 години, нищо не помага. Единствено елементарната сапунена вода за малко ги маха и после пак
Всякакви цветове далака мръсниците, пробвай с Натуралис или да изтриеш листата тампон за грим напоен с препарат за прозорци.

# 422
Аз точно затова махнах капачката, реших, че затоплянето ще е трайно и макар да захладнява на моменти, няма да има минусови Т за дълъг период. Сега не знам шишето кога да махна, защото слънцето е силно за сезона, да не взема да я опека нищо, че е пластмасово, а не стъклено. Дано се хване, че май месец да търся рецепти за сладко
Alisa, аз знам, че резници се слагат, където ще е постоянното място на розата. Ако ще ги местиш, защото е много малко разстоянието м/у тях, трябва да е възможно най-скоро, според мен, защото, ако тръгнат съвсем, местенето може и да не им се отрази добре

Аз си ги разсаждам после, когато се хванат хубаво - на 2 или 3 година . Не ми е проблем . Важно е да се хванат .

# 423
Вчера подрязах моите. Направо ми беше жал - бяха абсолютно разлестени.
Предполагам, че студът ще ги попари. И друга година се е случвало. После си изкарват нови листа.

# 424
Вчера подрязах моите. Направо ми беше жал - бяха абсолютно разлестени.
Предполагам, че студът ще ги попари. И друга година се е случвало. После си изкарват нови листа.

И на мен ми е жал , но колкото по - ниски са, толкова по - хубави ще станат . Аз моите миналата година ги оставих доста защото все ми се свидят и бяха станали високи като трендафил . Даже някои рози още малко ще ги поорежа . Нарочно не ги рязах много , че беше студено и някои клонки ссъхнат до пролетта . Вчера ги пръскахме с бордолезов . Имам 3 рози , бяхме ги купили преди няколко години , но си мисля, че бяха заразени . Самите им стебла са дървовидни и на някакви петна . Или сорта им е такъв не знам .

# 425
Нищо им няма на розите от студовете, но аз мисля за магнолията си, която беше напъпила и сега с този студ не знам дали нещо няма да й се случи

# 426
Ако само е напъпила няма проблем, тя няма да започне да цъфти ако е студено. Лошо е ако започне да цъфти и рязко застудее, тогава цветовете изгниват. Моята е ранно цъфтяща и няколко пъти ми се е случвало.

# 427
  • в страната на чудесата
Дайте ми акъл откъде да си купя хоттензии
Много ми харесват но досега не мога да захвана

# 428
  • при късмета
Дайте ми акъл откъде да си купя хоттензии
Много ми харесват но досега не мога да захвана
Вчера гледах в Бриколаж. Сини бяха, но сигурно знаеш, че цвета зависи от киселинността на почвата.
Иначе предполагам, че по разсадниците сега е пълно

# 429
Преди да купиш хортензията виж къде ще я садиш първо и второ виж за какво място е . Има и за слънце има и за сянка . Аз искам от старите бабини кортензии . Те най ми харесват .

# 430
  • Варна
Здравейте , мили розички !! Искам да си подновя розите защото не ги харесвам вече а и са доста стари , моля за съвет откъде да си закупя храстовидни с твърдо стебло.Благодаря ви Simple Smile))

# 431
Dima29, какво значи с твърдо стебло?

Най-добрите сайтове за рози за мен си остават Оакплантс и Брит розако. Винаги са с добро качество.

Всяка една роза може да се разгледа какви характеристики има в руската Енциклопедия роз - много полезна.

# 432
  • Варна

Най-добрите сайтове за рози за мен си остават Оакплантс и Брит розако. Винаги са с добро качество.

Всяка една роза може да се разгледа какви характеристики има в руската Енциклопедия роз - много полезна.

Благодаря ви , под твърдо стебло имам впредвид да си расте права нагоре ,защото има такива които са с меки и трябва да ги обвържа за да седят прави, а може би е и от сорта Simple Smile

# 433

Благодаря ви , под твърдо стебло имам впредвид да си расте права нагоре ,защото има такива които са с меки и трябва да ги обвържа за да седят прави, а може би е и от сорта Simple Smile

Вероятно става въпрос за катерещи, увивни рози, които трябва да се подведат по ограда или друга опора.

# 434
  • София
Здравейте момичета.
Влизам за съвет от опитни и познаващи розите цветарки.
Освободи ми се една саксия и сега ми хрумна, че може би мога да я запълня с розички. Едно време пред блоковете имаше едни мънички храсчета, отрупани с розички с цвят на залез... Обаче не знам как да ги търся... Изобщо има ли сега някакви дребни, бордюрни, саксийни, коралови розички? Има ли не бодливи?

Общи условия

Активация на акаунт