Нашите цветя - обща тема 22

• 34 613
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • На морето!
Момичета как се грижите за почвопокривните като аубриета , флокс и  рожец . Поливате ли ? На слънце ли са или на сянка . Нещо не ми вървят и сега мисля да поръчам .
На слънце ги гледам. Аубриеция се мъча да засадя от семена, вече втора година, но безуспешно. За нея не знам дали може на сянка.
И аз имам неуспешен опит, а много искам да имам точно Аубреция и имам идеално място за нея в градината. Ще опитам пак със семена, но в плитка саксия лятото и есента ако се е развила ще я преместя в градината.

Дадоха ми клончета японски чашкодрян, според вас ако го бучна в двора и му сложа бутилка без капачка, дали ще се хване?

# 661
  • Бургас
японски чашкодрян чувам за първи път 🤔 Отивам да видя гугъл,какво ще ми покаже.

# 662
Аз имам същото или подобно сято от клонче. Много бавно се хваща и супер бавно расте .

# 663
Аз днес бях в Трявна на пазара и си накупих от любимите бели цветя -каскадна варбена, циганче и теменужки. По късно ще ги садя като се прибера.

Скрит текст:
[/spoiler ]

# 664
Бърз въпрос - чепка мушкато - да я бодна директно в пръст или първо да вкореня във вода?

# 665
  • Пловдив
Директно в пръст.

# 666
Моите плумерии от семки, кой знае кога ще докарат толкова висока и дебела пръчка.

А тази още не е се е освободила от семенцето

Другите не са поникнали.

# 667
В момента и моите плумерии са такива голи пръчки. Още малко да се стопли времето и ще започнат да пускат пипалца, които бързо стават на хубави големи листа. Много внимателно трябва да поливаш, няколко капки само, не всеки ден. Започнат ли да се развиват увеличаваш водата. Лятото всеки ден и обилно. Задължително трябва да е на много слънце. За цъфтене нищо не мога да обещая. От моите 6 вкоренени, са цъфтяли само три, другите ги отглеждам като марули. Дано това лято ме зарадват, трето поред ще е. От закупените розовата си цъфти, втората, не - малко е като тото при тях Simple Smile Тор за цъфтящи може да помогне. В палм център имат такъв за плумерии. Не съм поръчвала, защото ми е трудно с доставката.
Зари, щом са поникнали ще нарастнат, само внимавай да не ги преполееш - много бързо загниват.

# 668
.

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 15:12 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 669
  • София
Миналата седмица от Кауфланд взех мушкато. Нямам такъв цвят. Чакам и една поръчка. ММ скоро ще ме изгони от нас с тези цветя Innocent

# 670
  • гр.Пловдив
Не мога да вкореня шефлера и това си е ,от трето място ми дават ,уж пуска мустачки ,садя ,но не тръгва и изгнива No Mouth
От по-стабилна резница -направо клон от основния стълб - дали може да се посади директно ,как мислите ?

# 671
  • Sofia
Каланхое само в саксия ли вирее?

# 672
  • Карлово
Не мога да вкореня шефлера и това си е ,от трето място ми дават ,уж пуска мустачки ,садя ,но не тръгва и изгнива No Mouth
От по-стабилна резница -направо клон от основния стълб - дали може да се посади директно ,как мислите ?
Не си само ти. Преди години вкорених една и оттогава се мъча, за да си подновя растението, че е много голямо и не успявам. Всякакви резници съм мъчила.

===
Каланхое може в градина. Дори ще е по-щастливо.

# 673

Шефлера резник се сее направо в саксия . Ако я натопите на пуска корени , даже почва да загнива и след това трудно вървят  . Свежия резник в почва обезателно . Даже бях боцнала едно листо и то пусна корени .
Имам 5 и всички се чувстват добре . С около 3 4 нови листа . Скоро мисля пак да ги орежа да се сгъстят .
Иска много , много вода .

# 674
MagniM, много ти благодаря за съветите, безценни са Simple Smile  Ще поръчам тор и ще звънна на градинския център да ги питам дали да я пресадя.
Днес купих каскада Вербена, алпийски сакъз и каскада Петуния от Кауфланд. А, и една Фуксия. А сестра ми ми подари разкошна Азалия. Утре ще ги покажа. Ако някой е взел/видял алпийския сакъз - много са мънички разсадите и се чудя дали да не ги боцна всички 6 бр. в едно сандъче или ще им е тясно?

Общи условия

Активация на акаунт