Нашите цветя - обща тема 22

• 34 632
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Според мен изчакай малко да се аклиматизират у вас и тогава може да ги присадиш в по големи саксии Simple Smile! Така като гледам алоето няма нужда добре си е така.
Теди, прекрасна е градинката на майка ти Purple Heart, личи си че е много обгрижвана!
Лилиум, много хубаво кътче си имаш Simple Smile!
Алиса, честит рожден ден и от мен! Много здраве, щастие и любов ти желая Purple Heart

# 646
На колко време се полива това алое? Четох някъде, че лятото е веднъж на седмица, а зимата на две седмици веднъж.

# 647
Много благодаря, да ви се връща.
И според мен не го пипай алоето за сега. Особено бебетата много са малки и възможността да оцелеят е малка. Аз ги сея с пръст и слагам малко тор. Обичат не пряка светлина и много вода.

# 648
Днес наснимах малко из градината:

Лалета ииии бурени.. 🤣🤣🤣

Бугито днес го изнесох. Добре ми се вижда.

Крушата 😍

Момините сълзи започват да цъфтят:

Ииии вистерията, която чакам 5-6 години. 😍 Режа я много, искам да е като дръвче, но все пак ще ме зарадва с цвят. Другата ми беше много голяма, но при една буря падна и я махнах. Има издънка, но кой знае дали и кога ще стане голяма.

# 649
Момичета как се грижите за почвопокривните като аубриета , флокс и  рожец . Поливате ли ? На слънце ли са или на сянка . Нещо не ми вървят и сега мисля да поръчам .

# 650
  • Бургас
😍Прекрасни цветя!😍
Алиса,честита да си!🍀

За клона магнолия - знам,че трябва да е набучен в пръст,за да се хване. Не виждам,проблем като е счупен пак да се пробва. Може би да се зарови легнал, за да има повече шанс да се хване.

# 651
Алиса, за почвопокривните не правя абсолютно нищо, сами си се гледат. Но сега внезапно се сетих, че ниският флокс ми е изчезнал. Имах на две места от няколко години, беше станал като килимче. Последните дни се рових из градината и изобщо не го видях, мястото му е празно, и даже се чудих кякво да си насадя там. Чак сега се усещам, че там имаше флокс.

# 652

Това са ми резниците Хортензия. Отворих им капачките. Причината е да не се разлистват, а да пуснат корени. Първия път рязах листата, но се мисля пак. Когато има листа те изтощават резника и няма да пусне корени.

Изчесва. Чак съм в чъдене какви снимки пускат с флокс направо е килим, а аз не мога да го завъдя. 2023 сях рожец и той не поникна, а имах доста преди. Сега пак ще взема да сея.

Бяс ме хваща като сложат едно миниатюрно коренче и го продават на 2 лева . Жив пример е тая бегония ,която се сее в градината . Тия нормални ли са ? Защо винаги ги продават толкова малки .

# 653
  • Карлово
Момичета как се грижите за почвопокривните като аубриета , флокс и  рожец . Поливате ли ? На слънце ли са или на сянка . Нещо не ми вървят и сега мисля да поръчам .
На слънце ги гледам. Аубриеция се мъча да засадя от семена, вече втора година, но безуспешно. За нея не знам дали може на сянка.

# 654
Още малко лалета от мен
Apricot emperor

Кабана папагал

Мистик Ван Ейк и Негрити

Дайтона (ресничестото) и Принцески

Балерина според етикета, но повече прилича на Оранжев император

още една снимка на ресничестия - много трудно се снима:

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 11:40 от Кити Кет

# 655
Как ги помниш .

# 656
Имам схема къде какви луковици съм насадила. Една част бяха в опаковки със снимка и сега сравнявам със снимката. Има разминавания.

# 657
  • Бургас
😍Разкошни лалета!😍

По-специалните ми мушки,започнаха да показват цвят и пъпки!

Чудя се за тези кралски 🤔 дали да ги пресадя сега или да изчакам да прецъфтят?

Това в дясно,няма да успея да го спася. Много кекаво расте.

# 658
😍Разкошни лалета!😍

По-специалните ми мушки,започнаха да показват цвят и пъпки!

Чудя се за тези кралски 🤔 дали да ги пресадя сега или да изчакам да прецъфтят?

Това в дясно,няма да успея да го спася. Много кекаво расте.

Ще се съвземе . Така са първата седмица , докато се адаптират . Кралските ги остави така . Има време да си ги разсадиш . Аз не взимам вече от тях . Прецъфтят ли стоят само на листа и рядко цъфтят повече . Верно ли , че червения кристалон става и за вкореняване ?

# 659

Ето я моята Плумерия. Преди да ми я пратят ми се обадиха по телефона, казаха ми да не се стряскам, че е гола пръчка. Щяла да пусне листа. За цъфтене - да съм почакала 3 г. Чудя се дали да я пресадя. Ще се радвам, ако MagniM или всеки друг, който е гледал Плумерия се включи със съвети за отглеждането ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт