Нашите цветя - обща тема 22

• 35 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, днес намерих една забравена костилка от авокадо, цопнала в чашката с вода, и с изненада открих, че е пуснала корен! 😍 Това ми е трета-четвърта поред, все неуспешни опити. Тя и тази отиваше към коша, но сега си я върнах на чашката с вода и дойдой да ви питам кога да я садя? Като пусне и зелено клонче от горе ли? За сега си е само едно голо коренче, около 3-4 см.
И да не е спам, две от орхидеите ми, чакам още една:

# 151
  • Бургас
Разкошни цветя!❤️
Аз днес опощих едно хубаво моите. Почистих ги от сухите листа,разрохках пръстта, накърших мушките и сакъзчетата. Лелее,колко са плешиви,ако знаете 😂
Имам и аз шефлера,но трябва да я изкъпя,че е прашасала.
Кралските ми мушки са тотал щета. Имам 1-2 които се опитват да виреят,ама....няма да е май.
А какви хубави ми бяха преди 2 години 😭

# 152
И аз знам, че на азалията й трябва кисела почва.
Имах една подарък за 8-ми март, цяло лято на терасата беше супер, но поради едно дълго мое отсъствие и липса на поливане загина.
И аз имам кокичета, много им се радвам.

# 153
Миналата година си купих кала , която приспах по някое време. Сега време ли е да я събуждам?

# 154
  • София
Май не успях да публикувам и сега повтарям.
Виола

Сентполия

Уморени зюмбюли

# 155
Преди седмици си купих нарциси в саксия, така хубаво цъфнаха.
След прецъфтяване да ги отрежа ниско долу листата и стъблата, и кога да ги извадя от саксията?

# 156
Преди седмици си купих нарциси в саксия, така хубаво цъфнаха.
След прецъфтяване да ги отрежа ниско долу листата и стъблата, и кога да ги извадя от саксията?

Като прецъфтят оставете листата да пожълтеят и тогава ги отрежете на 2 3 пръста от основата . Те ще си се приберат . Според мен края на лятото или началото на есента ги прехвърлете в градината .

# 157
  • София
Още една виола цъфна

Вчера отворих фризьорски салон за мушката. Отрязаното засадих.

# 158
Момичета имам няколко мушки дето са си в саксиите, но ствола като го пипна е кух, може ли да тръгне нещо от корен или са за изхвърляне?

# 159
Момичета имам няколко мушки дето са си в саксиите, но ствола като го пипна е кух, може ли да тръгне нещо от корен или са за изхвърляне?

Хвърляй ги . Ако има здраво отчекни и засей , а ако няма хвърляй . Няма от къде да избие .

# 160
  • Deutschland/HE
Здравейте,
преди Коледа си купих три амарилиса, защото много ги харесвам как цъфтят. Вече прецъфтяха, останаха само едни дълги листа. Какво трябва да направя сега?

П.С. Преди 5-6години пак имах, но те не цъфнаха втори път, но аз просто ги оставих на същото място и ги поливах веднъж седмично.

# 161
Амарилисите нормално не цъфтят за коледа, купешките са форсирани. Можеш да го оставиш да си нормализира ритъма - отрежи му листата и го дръж на хладно с минимално поливане, да заспи. По принцип така се гледат - зимата на хладно, напролет се събуждат, започваш полека да поливаш, и по някое време през лятото цъфтят. Може да пропусне първата година, а може и да си цъфне.

# 162
  • Deutschland/HE
Сега да му отрежа листата и да го оставя на хладно. Имам една по-мрачна стая, в която не отопляваме или да го сложа в мазата?

# 163
За да не е рязка смяна на температурата може да го сложиш в хладната стая за десетина дни, после в мазето. Докато е в стаята и все пак вижда дневна светлина, можеш да му оставиш листата.
Аз не съм най-големия специалист по амарилиси, утрепах няколко докато стигна до истината, но тук в темите момичетата много ми помогнаха със съвети.
Напролет като започне да се буди го извади както е с пръстта да погледнеш корените, някои луковици правят мнооого корени и може да се наложи да го преместиш в по-голяма саксия.

# 164
Според мен му отрежете листата и го сложете на не пряка слънчева светлина. Той ще си покара отново. Не го местете на тъмно. Свекърва ми има две саксии с по 4 5. Стои цяла зима в спалнята на северен прозорец, рядко ги полива. Цъфна преди седмица и до края на годината ще цъфне още 1 2 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт