Нашите цветя - обща тема 22

• 35 435
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте! Да попитам за съвет. Наредих на балкона какскадни теменужки. Не е остъклен. Нямат проблем с темепературите навън. Но се чудя колко често да ги поливам и дали да ги торя. Някой от вас моля да сподели!

# 181
Супер са вън. Поливай По интуиция Simple Smile като не е студено

# 182
Аз вчера забравих да питам астрите стават ли големи/високи? Искам да гледам и астри в саксии тая година. Миналата много късно купих семенца, късно цифнаха, но много ми харесаха как изглеждат и затова искам и тази година. Тези, които отгледах миналата година останаха нисички 20-30 см сигурно, но беше късно и може и да не са се развили както трябва.
Има и високи астри. Моите са огромни храсти, които са многогодишни и студоустойчиви и щом цъфнат се покриват с пчели. Има и градински, които са едногодишни. Те са по ниски, около 40 см.
Скрит текст:

# 183
Аз вчера забравих да питам астрите стават ли големи/високи? Искам да гледам и астри в саксии тая година. Миналата много късно купих семенца, късно цифнаха, но много ми харесаха как изглеждат и затова искам и тази година. Тези, които отгледах миналата година останаха нисички 20-30 см сигурно, но беше късно и може и да не са се развили както трябва.
Има и високи астри. Моите са огромни храсти, които са многогодишни и студоустойчиви и щом цъфнат се покриват с пчели. Има и градински, които са едногодишни. Те са по ниски, около 40 см.
Скрит текст:

От тия хратовидните астри има нискостеблени и високостеблени . Много обичам да си слагам във ваза от тях . Момичета с какво поливате стайните цветя за да цъфтят ? Вчера гледам една жена изкарала мушкатата и сакъзчетата на вън .

# 184
Скрит текст:

От тия хратовидните астри има нискостеблени и високостеблени . Много обичам да си слагам във ваза от тях . Момичета с какво поливате стайните цветя за да цъфтят ? Вчера гледам една жена изкарала мушкатата и сакъзчетата на вън .
Къде? В кой град?

# 185
Скрит текст:

Къде? В кой град?

Добрич

# 186
Ей такива имах
Скрит текст:
А такива ми бяха семаната Другите пак бяха на Лактофол, май бяха богородички, но не ги откривам със старите опаковки
Аз късно се сетих и правих разсад. Първите май ми цъфнаха октомври не помня. Снимките са ми от края на октомври. Малко цъфнаха, а и за кратко, че застудя и се споминаха. Късно правих и разсад за цинии, но те до първия сняг имаха цвят при нашите. Виждам баба продават едни много красиви цветя. Оприличих ги на астри богородички и затова купих семената за проба.

# 187
Ей такива имах
Скрит текст:
А такива ми бяха семаната Другите пак бяха на Лактофол, май бяха богородички, но не ги откривам със старите опаковки
Аз късно се сетих и правих разсад. Първите май ми цъфнаха октомври не помня. Снимките са ми от края на октомври. Малко цъфнаха, а и за кратко, че застудя и се споминаха. Късно правих и разсад за цинии, но те до първия сняг имаха цвят при нашите. Виждам баба продават едни много красиви цветя. Оприличих ги на астри богородички и затова купих семената за проба.

Богородичките се сеят на пролет когато се сее на вън. Аз ги сея директно в градината след това места на други места.

Някой има ли Камелия. В кауфланд има и мисля да си купя на 12 лв. Как се отглежда.

# 188
Камелията обича много умерени условия. Нито горещо, нито студено, равномерна влага, на завет, да не я пържи слънце, да не е на сянка...малко като принцесата и граховото зърно Grinning Иначе е голяма красавица.

# 189
  • Бургас
При нас в Бургас е пролет.
Ако прогнозите за март са хубави и аз мисля да ги изкарам до края на март.
Всякакви цветя могат да се подхранват с мая. Орхидеите също.

# 190
Момичета, вчера мъжът на една колежка я изненадал с тези цветя. Тя не знае какви са и се чуди как да ги гледа. Някакви идеи какви може да са?

# 191
Някой сял ли е семена на Лактофол и Моята природа в 5 кв,м . Взех от кауфланд, но не съм взимала до сега на тези марки . Вие от кои марки семена на цветя сте доволни ?
Аз взимам на Опал , Ивесто , Флори ,Фермер , Ал Пак .

# 192
Има ли вече и семена в Кауфланд? Тези са ми непознати "Моята природа в 5 кв,м", но ги погледнах в нета имат много хубави опаковки и пак са на Лактофол.Със сигурност и аз ще си купя нещо тяхно. Аз откакто се занимавам със семана все съм купувала на Лактофол, Опал Зи, Флориан,  Флори. Общо взето работа със семената е на късмет и е проба грешка. Много неща не са ми поникнали от Лактофол, но повечето са ставали и продължавам да ги купувам. Циния и астри, петунии със сигурност бяха от семена на Лактофол и всичко си поникна. Тагетес преди две години пак от техни семена си захванах и си събирах семена. Космос, миналата година техни теменужки бях взела пак всичко поникна, но едни пък не. От някои техни подправки нищо не стана, но други ставаха. Не знам каква им е разликата в семената, че вече имат толкова много различни опаковки, а видовете са им едни същи 🤷🤷🤷.

# 193
Има ли вече и семена в Кауфланд? Тези са ми непознати "Моята природа в 5 кв,м", но ги погледнах в нета имат много хубави опаковки и пак са на Лактофол.Със сигурност и аз ще си купя нещо тяхно. Аз откакто се занимавам със семана все съм купувала на Лактофол, Опал Зи, Флориан,  Флори. Общо взето работа със семената е на късмет и е проба грешка. Много неща не са ми поникнали от Лактофол, но повечето са ставали и продължавам да ги купувам. Циния и астри, петунии със сигурност бяха от семена на Лактофол и всичко си поникна. Тагетес преди две години пак от техни семена си захванах и си събирах семена. Космос, миналата година техни теменужки бях взела пак всичко поникна, но едни пък не. От някои техни подправки нищо не стана, но други ставаха. Не знам каква им е разликата в семената, че вече имат толкова много различни опаковки, а видовете са им едни същи 🤷🤷🤷.

До сега не можех да ги намеря , явно е нямало . Днес видях и си взех няколко да опитам . Има доста зеленчуци . Но на таблата на едните пишеше 1 и 30 . Не обърнах внимание дали не беше от 1 , 30 защото 2 пакетчета на бележката бяха 1 и 80 . Вчера гледах клипчета на тази жена от Ботаника . Сигурно сте я гледали . Тя сее точно на тези марки семена и всичко и пониква . Доста тревни смески имаше . В сайта Ботаника.бг може да ги намерите .

На мен от горе изброените марки само веднъж ми поникнаха флокса и салвията - едно червено е , агератум не успя да поникне , шибоя стана един никакъв , а не пъстър , петуниите и теменужките не са ми пониквали и други .

Пепина80 - Това е африканска маргаритка .

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 13:48 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 194
Пепина, според мен е едно много специфично цвете, срещала съм го като Pericallis, Zinerarie, Cineraria.
Чудесно, цъфтеливо и благодарно растение, докато е на студено. Дойдат ли летните жеги и суша, и е до там.

Общи условия

Активация на акаунт