Нашите цветя - обща тема 22

• 35 447
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
Моята орхидея стои така вече три месеца 😞

Навярно се нуждае от наторяване. Може да опиташ с течна тор или на пръчици.

# 211
  • Бургас
Никога не съм пробвала с тази тор на пръчици. На работа мисля че имаме такива,ще пробвам.

# 212
  • София
gordi, използвай инсектицид.Но не знам дали при вас се продават свободно.Потърси информация за био или натурални  продукти(отвара от коприва или чесън например,накиснат тютюн) Все нещо ще ги прогони.

Някой сял ли е салвия?Лесно ли пониква? Да знам дали да се пробвам или направо готово растение да си купя.

# 213
Сяла съм салвия успешно, направо в градината. По спомен и трябваше доста време да покара, но тръгна и станаха чудни храстчета. Цъфти и ако имаш късмет се разсява, но не където искаш Grinning
Бих си направила разсад следващия път.

# 214
Сях по миналата година и ми изникнаха 3 4. Миналата година не изникна. Сях днес салвия и агератум и ще видим какво ще стане. Сложих тор за разсад. Утре продължавам.

# 215
  • Бургас
Бучнах три глави лук в пръст! Бяха показали зелени пера. 😂

# 216
Аз ще садя малко чесън в една голяма саксия на терасата. По моите ширини пресен чесън не се намира, а много обичаме.

# 217
  • Down Under
gordi, използвай инсектицид.Но не знам дали при вас се продават свободно.Потърси информация за био или натурални  продукти(отвара от коприва или чесън например,накиснат тютюн) Все нещо ще ги прогони.
За съжаление нищо не помага. Пръскаме, умират и на следващата вечер молеца идва и снася новата партида. Доста пчели има наоколо и не ми се ще да пръскам с тежки химикали. Но си е вечна борба.
Да не спамя излишно, показвам франджипани, което цъфти с прекрасни ароматни цветя пролет, лято и есен Heart Eyes

# 218
Боже, каква прелест е това франджипани! Heart Exl

Да се похваля с моето великденче. Живна, избиват му нови листенца. Надявам се да цъфне.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 18:14 от Pippi_

# 219
  • София
Да се похваля с моето великденче. Живна, избиват му нови листенца. Надявам се да цъфне.

Бравос, хайде дано и моето да се събуди!:green_heart:Stuck Out Tongue

На едната ми коледна звезда взе да избледнява цветът на листата (цветовете?). Някакви предположения на какво се дължи?

# 220
Здравейте, присъединявам се към вас, защото страшно много обичам цветята, но определено трудно ги гледам.
Това е част от 'градинката' ми

# 221
На коледната звезда, освен че ѝ избледняват листата, дори ще опадат всичките и след това отново ще направи листа, част от които ще станат червени. При мен се редува една година малки листа, следващата година - големи. Но моята е на 6 години дърво вече.

# 222
  • Бургас
Беки,можеш ли да ни я покажеш!🤗
Аз не мога да ги опазя. Сегашната ми е много зле,без листа. Имам две клончета във вода,да пуснат корени,ама на дали.

# 223
Мога, но утре, че е на работа. Предупреждавам - не е във върхова форма тази година и малко ѝ изгорих листата, че от миналата пролет боря белокрилки и ту изчезват, ту се появяват… Аз се натрових с препарати, те - не! И интересно не ходят по другите цветя, само по нея Confused Обаче се държи - жива е и дори успя да почервенее малко.
Мога да покажа азалиите, че ги снимах миналата седмица:

# 224
Карз, въпросът е защо са опадали листата. И моята коледна звезда беше останала на голи пръчки, защото забравих да я поливам. Орязах я и покара пак. Пробвай ако искаш. Но не прекалявай с поливането, не обича да прогизва.

Общи условия

Активация на акаунт