Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 31 437
  • 463
  •   1
Отговори
# 105
Абсолютно, защо да си правя този труд да ги подправям. Сложих ги информативно, всеки може сам да си направи същия експеримент с негова си машина. При моята са тези, с готварски термометър, толкова измери тоз., Доколко измереното е вярно е друг въпрос. Важното ,че има три нива на температура.

# 106
Направих си експеримент и измерих температурата с кухненски термометър.
Браво, супер. Не мисля аз, че са разменени позициите на снимките, първа, втора и трета степен, съответно с повишаваща се температура.
Благодаря и за линка към Саекото - добре изглежда, но е вече като са под шпката на Филипс, струва ми се. А и не виждам смисъл за толкова много опции, като тук няма да се ползват.
Разгледах и модели на ДеЛонги Magnifica, че доста се препоръчва тук - разноглед и там да стане човек от модели и цифри Joy
На мелитата ме блазни компактният размер, и в много отзиви това, че била с по-ниско ниво на шум. Отделно, че при бърза проверка я намирам на около 550 лв с доставка от Германия, но на сутринта ще решавам за нея

# 107
Не ви агитирам да си купите точно тази марка. Проста направих нещо като представяне на моята , а и споменах по-рано ,че е стар модел. Всеки сам може да си избере марка от голямото разнообразие на пазара според своите си критерии и нужди.

# 108
Абсолютно, защо да си правя този труд да ги подправям. Сложих ги информативно, всеки може сам да си направи същия експеримент с негова си машина. При моята са тези, с готварски термометър, толкова измери тоз., Доколко измереното е вярно е друг въпрос. Важното ,че има три нива на температура.
Изобщо не става дума за подправяне Simple Smile Мислех, че са разменени снимките, но аз не съм видяла правилно индикаторите за температура на снимки 2 и 3.
Всичко си е ОК.

Аз използвам ръчна машина и там има 3 нива на температурата, но не знам на колко градуса съответстват. Не съм си правила труд да меря. Настроила съм на най-гореща вода и толкоз.

# 109
Не ви агитирам да си купите точно тази марка.
Явно грешно се изразих, извинявам се за което. Не ми и хрумнало такова нещо. Но точно пък този старият модел, ако го имаше на пазара нов, въпреки ненужните функции, сигурно хич нямаше и да се замисля, а да го взема

# 110
  • София
За Мелита -имахме в офиса-ами хареса ми. Лаваца росо с настройка най-силно и дължината на кафето-нормално- изкара хубаво кафе.По безшумна е ,защото мелачката е малко по навътре-не мога да обясня точно.Аз съм с Делонги Магнифика S-за сравнение между двете с моята-Мелитата събира малко кафе ,контейнера за водата е по малък,контейнера за отпадъци е малък и мисля,че като се промива при изключване тече директно в тавичката за вода. Тези неща довеждат до по често обслужване,като размер не мисля,че има голяма разлика с моята машина.Аз от Делонгито съм доволна.

# 111
O, много благодаря за сравнението!
Голямата "кифла" малко промени заданието, че и било време вече да пие капучино Joy
Сведох избора до две:
https://www.emag.bg/kafeavtomat-de-longhi-magnifica-evo-ecam-290 … 047/pd/DN3NZ2YBM/
и това
https://www.emag.bg/kafeavtomat-melittar-solo-milk-1400-w-15-bar … 102/pd/DJPZ7WBBM/
Макар че ми мърморят мелитата да е с капучинатор, та ще видим.
Малките резервоари и контейнери за отпадъци са както минус, така и плюс за мен. В общи линии и двете машини ми харесват. Ще гледам да ги видя и двете наживо и в действие, ако избирам чисто визуално - ще е Мелитата.
Още веднъж много благодаря за отделените внимание и време

# 112
Не е проблем да се разпенва ръчно млякото, даже като му хванеш цаката става доста по качествено от автоматичните разпенители.

# 113
Пак ще се повторя,имам познат,който е един пт първите вносители на кухненска техника от Италия .Когато си говорихме за кафемашина  той каза мерцедесът на кафе машините за дома са Гаджа -GAGGIA
Имахме 2 машини с ръкав от тази марка ,после купихме Филипс саеко.13 години ни правеше не лошо кафе,и преди няколко месеца си купих отново GAGGIA и се върнахме на перфектното кафе ,мели го,може и да не ползвам тази функция,а за ползвам мляно.Прави чудесно макиато и капучино

# 114
MG, какво е ръкав? За втори път го споменаваш, ръкохватка ли имаш предвид?

# 115
MG, какво е ръкав? За втори път го споменаваш, ръкохватка ли имаш предвид?
Не ,просто жаргонен израз ръчна машина за еспресо
Подобна

# 116
И какво общо имат машините с ръкохватка (най-сетне се разбра какво е ръкав) с "мерцедеса" на автоматите?

# 117
Криво-право - поръчах днес ДеЛонгито, в събота ще дойде.
Влюбих се във визията на мелита, и кафето много ми хареса, но нещо в пропорциите и ме смути. И въпреки това щях да поръчам нея, но размислих главно заради информацията, че имало сервиз само в София, което, ако е вярно, доста би усложнило нещата при евентуален проблем. Не ми хареса, и че е доста издраскана, а казаха, че я пазят, но това може да е единичен проблем.
Отново благодаря на всички за отзивчивостта, надявам се, че ще се справя с настройките, без да се налага да питам тук. RTFM обикновено помага Grinning

# 118
Сигурно ръкав е казвал онзи специалист, внасящ мерцедеси за пред раята.
Как дори не съм чувал за ръкави, а не е да нямам дълъг опит с кафемашините и кафето.

# 119
И какво общо имат машините с ръкохватка (най-сетне се разбра какво е ръкав) с "мерцедеса" на автоматите?
Леле майко,ти сериозно ли😀ми чети с разбиране.Нищо подобно не съм казвала
Не,не е казвал така човека.така си го знам от хората около мен ,които ползват такива машини.Изведнъж специалист по кафе машините,хайде да ни обогатиш знанията.Коя е най-добрата ,параметри и прочие
Аз използвах жаргонен израз,надявам се да не ме питате какво е  жаргон😀

Общи условия

Активация на акаунт