Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 27 315
  • 441
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Снимки. Делонги Магнифика Ево. Най-висока температура, мелачка на 1.5-2, филтрирана вода.
Скрит текст:

И след разклащане.

Скрит текст:
Кафето изглежда супер от този автомат.
Да споделя и аз моите драми. Преди няколко месеца не се развали кафемашината и търсих нова при което попаднах на марката Lelit , машината е домашна, но се води висок клас, с кафемелачка и цедка. Има и PID което загрява до 94 в готовност за работа. Въпроса е, ме трудно стигам до добро кафе с тази машина. Първоначално пробвахме Лаваца и ми е боза и слабо - интензитет 8. След това купих пакет Vergnano , по-добре беше с него но пак не е това, което очаквам от такава машина. Сега сме с друга Лаваца и изобщо не ми харесва и само чакам да свърши. Въпроса е, че започвам да се уморявам вече, че тази прехвалена машина от 1400лв не ви прави нормално еспресо и не зная дали ние бъркаме някъде.
В тази връзка започнах и да мисля за алтернатива кафеавтомат, не съм решила на 100% все още. Гледах 2 модела на Krups, но нямам реални впечатления. Иска ме се да пробвам машината този път, за да преценя дали ще ми върши работа. Имат ли някъде шоурум където да се пробват? Харесва ми и този автомат на Делонги, пила съм и преди кафе от автомат Делонги и беше добро. За Филипс зная, че не стават. Вие какво бихте ми препоръчали в този случай?

# 436
Здравейте имам кафеавтомат Филипс но от скоро като прави кафе тече гореща вода от някъде и около машината е мокро от къде може да е проблема

# 437
  • София
Имам нужда от съвет, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем - от известно време кафето ми киселее. Първо, реших че е от кафето (от подарък кафе, донесено от Кения). Обаче вече няколко кафето, откакто си се върнах на моето, ами пак има кисел вкус. Ама направо си е кисело. Филтрирана вода ли да сложа, нещо някоя част на автомата да трябва да се измие?

Моделът е този: https://zora.bg/product/ep122400-15-bar-1500-w-kafeavtomat
Скрит текст:

# 438
  • Sofia
Имам нужда от съвет, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем - от известно време кафето ми киселее. Първо, реших че е от кафето (от подарък кафе, донесено от Кения). Обаче вече няколко кафето, откакто си се върнах на моето, ами пак има кисел вкус. Ама направо си е кисело. Филтрирана вода ли да сложа, нещо някоя част на автомата да трябва да се измие?

Моделът е този: https://zora.bg/product/ep122400-15-bar-1500-w-kafeavtomat
Скрит текст:

Да сте почиствали скоро с таблетки?

# 439
  • София
Не е съвсем скоро, пролетта може би я почиствахме. Сега края на лятото се появи киселия вкус (като цял месец не беше ползвана изобщо).

# 440
  • Sofia
Не е съвсем скоро, пролетта може би я почиствахме. Сега края на лятото се появи киселия вкус (като цял месец не беше ползвана изобщо).

А през времето когато не е ползвана имало ли е вода оставена в автомата?

# 441
  • София
Мисля, че, да, имаше в контейнера.

Общи условия

Активация на акаунт