Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 40 963
  • 781
  •   1
Отговори
# 765
Ставите са 2, 1 плитка и 1 дълбока и 1 скара има. Това за водачите не го знаех, но пък като клипс водачите няма за нашата фурна няма как. Такива ще са, опитвам се да откажа поръчката от техномаркет. Когато поръчах имаше запитване, проверили са и веднага след установяване на наличност са ги пратили. Водачи ще има и след като са фиксирани ще търсим за 2 нива. Съпругата ми иска да има и ще има, няма как. Та ако може да пратите линк от къде да поръчам за 2 нива. Понеже и в сайта на Бош пише че не се предлагат. Благодаря

# 766
  • София
Скрит текст:
Ставите са 2, 1 плитка и 1 дълбока и 1 скара има. Това за водачите не го знаех, но пък като клипс водачите няма за нашата фурна няма как. Такива ще са, опитвам се да откажа поръчката от техномаркет. Когато поръчах имаше запитване, проверили са и веднага след установяване на наличност са ги пратили. Водачи ще има и след като са фиксирани ще търсим за 2 нива. Съпругата ми иска да има и ще има, няма как.
Та ако може да пратите линк от къде да поръчам за 2 нива. Понеже и в сайта на Бош пише че не се предлагат. Благодаря

Не знаех, че са изчезнали от пазара. Най-вероятно, ще заредят пак. Все пак, проерете тук:

https://veto.bg/products/teleskopichini-vodachi-na-2-niva-bosch-hez638270

https://veto.bg/products/teleskopichni-vodachi-na-3-niva-bosch-hez638370

Ако нямат наличност, пишете до сервиза на Бош, те доставят всякакви резервни части: https://www.bosch-home.bg/service/contact-and-info/contact-general

# 767
  • до най-прекрасния мъж
Водачите са много удобно нещо. И моята фурна е с абсолютно същото разположение, но пък плотът ми е малък и са ми удобни. Сложила съм ги на трето ниво (клипс са), но ще помоля ММ да ги свали на второ, високо ми идват. Моите дойдоха с фурната, не могат да се почистват с нея, нито тавите, но пък всичко се вади много лесно.
Честита фурна и със здраве да се ползва. Много вкусни ястия да сготви.

# 768
Почти всичко се пече на 2ро ниво, така че там е най удобно. Иначе тя и самата решетка дори и без водач пак спокойно може да се издърпа наполовина навън лесно, затова аз не виждам смисъл да се наливат пари за безумно скъпи водачи за на всяко ниво.

# 769
Почти всичко се пече на 2ро ниво, така че там е най удобно. Иначе тя и самата решетка дори и без водач пак спокойно може да се издърпа наполовина навън лесно, затова аз не виждам смисъл да се наливат пари за безумно скъпи водачи за на всяко ниво.
Повдигам темата за нивата на печене. Не за първи път чувам, че се пече масово на второ ниво, а аз пека на трето. Основно ползвам режим 4D вентилатор (фурната е Siemens), третото ниво при мен се пада точно по средата на вентилатора. Така ми се получават повечето неща. На второ ниво пека, когато съм сложила висок съд, като гювеч примерно. Опитваха да пека на 2 и някак много бавно ми се струва и сякаш недопечени изглеждат нещата. Горен и долен нагревател ако ползвам пак е на 3. Споделете опит.

# 770
Ниски тави пека на трето ниво, в средата. Пица също.  На второ ниво пека само питки, за по-добро изпичане отдолу или гювеч, понеже е висок.

# 771
И аз като ЧС - повечето неща пека на 3-то ниво, някои тестени (по-дебели) пека на 2-ро, високи съдове с капак като гювеч и прочие. 
Вероятно зависи от конкретната фурна кое ниво е най-добре за даден вид ястия, така че и тук надали има универсален отговор.
Когато пека на 2 и 3 нива, в зависимост от вида на печивото, слагам тавите през 1 ниво, ако се пече нещо по-плътно, когато се сетя, разменям положението им, но за фини печива и сладки няма нужда, пекат се равномерно.

# 772
  • София
Повдигам темата за нивата на печене. Не за първи път чувам, че се пече масово на второ ниво, а аз пека на трето. Основно ползвам режим 4D вентилатор (фурната е Siemens), третото ниво при мен се пада точно по средата на вентилатора. Така ми се получават повечето неща. На второ ниво пека, когато съм сложила висок съд, като гювеч примерно. Опитваха да пека на 2 и някак много бавно ми се струва и сякаш недопечени изглеждат нещата. Горен и долен нагревател ако ползвам пак е на 3. Споделете опит.

Пека най-често на 2-ро ниво, може би защото така ми е по-удобно да наблюдавам ястието, а може би по силата на навика от едно време, когато фурната ми нямаше конвекция, а само горен и долен реотан. Горният реотан хем е открит, хем в повечето случаи е по-мощен от долния, което носи риска ястието да се изпече отгоре преди да е готово отдолу. Затова, в класическия режим предпочитам да ползвам 2-ро ниво.

В режим конвекция, нещата, които са тънки, на един слой, слагам на средата, но ако нещо е по-високо, или е в дълбока тава, също го слагам на 2-ро, въпреки че при фурните с кръгов нагревател отзад, в този режим няма значение на кое ниво печеш. При тях горещият въздух влиза през отвори, които са разпределени и насочени към поне 3 от нивата, а в някои фурни - към 4.

Ето и какво пише по този въпрос в упътването на последно обсъжданата Bosch HBG675BS1:

# 773
Е да, не се бях замислил, че може различните марки да имат различни инструкции за печене, нашата е Електролукс, в инструкцията повечето неща се дават за печене на второ ниво, и самите водачи са монтирани на него.

# 774
Ами аз бих си следвала хем упътването (конструкторът знае кое как е правено и как се очаква да пече), хем после собствения опит с конкретната фурна.   

# 775
Лошото е че не намирам водачи за 2 НИВА. От единият сайт ми казаха, че са спрени и няма наличност, на всички други пише, че няма наличност. Пратих запитване към бош, да видим какво ще кажат. Водачите за едно ниво имаше в техномаркет с опция запитване. Направих запитване, а тв директно ги пратиха, вече даже са в офис на куриер в града. Не че не мога да ги откажа или изобщо да не ги взема,но дали ще намеря за 2 НИВА? По всичко личи, че най практично е да има водачи на 2 и 3то ниво.

# 776
Искам да регистрирам фурната,която взех за удължаване на гаранцията,но не съм сигурна кое е серийния номер.....

# 777
  • На брега на реката
Ще трябва да отворите фурната и там ще го намерите. За съжаление на тези етикети не е изписана цялата информация.

# 778
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/cookers- … n-ovens/HBG278BB3

https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/cookers- … n-ovens/HBG578EB3https://
Моля да коментирате двете фурни, плюсове и минуси и коя е по-нов модел ако знаете.

# 779
Моля, пуснете нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт