как се лекува краста при възрастен

• 2 027
  • 24
  •   1
Отговори
как се лекува краста при възрастен

# 1
За начало с посещение при лекар.

# 2
  • София
И при възрастен, и при дете, и при животно - винаги от лекар с подходящата терапия, лекарства и т.н.

# 3
От доктор знам, че краста най лесно се лекува. За три дни се морят гадовете. Ама трябва да се дезинфекцира цялата къща.

# 4
Аз пък от доктор знам, че изисква месеци , за да се изтребят гадовете.
Кви 3 дни, кви 5 лева.

Това са сериозни паразити, при това изключително заразни

# 5
# 6
Класиката е мас и сяра, сега какво предлагат, не знам.
https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D1%81%D1%82%D0%B0
това пише

# 7
Котките ги лекувахме чрез промивки на ушите с разтвор на циперметрин, няколко пъти, за да се унищожат новоизлюпените.  И при животните е така, ако сте виждали крастави оплешивели кучета, които са кожа и кости. До такава фаза изпадат хронично гладуващи и с много компрометирана имунна система. Здрав организъм се оправя бързо с подходящата терапия.

# 8
Още ли има краста?
 Мисля че трябва в инфекциозно в изолатор да се отиде.Когато учех в медицинския и имаме инфекциозни болести,лекарката много съжаляваше че няма крастави да ни покаже.
Това е силно заразно,трябва в изолатор не да се пита по форуми и да се разнася болестта.

# 9
Глупости. Това е краста, не ебола.
Иначе краста си има. И то не при маргиналните слоеве на обществото. Навсякъде.

# 10
Има,но е рядко срещано.Както и туберкулоза има още,но не е както едно време.
 Аз не бих рискувала да сея зараза.

# 11
Вкъщи да стоиш е достатъчно. Няманужда от изолатори.

# 12
  • София
Чак пък изолация! За 3-7 дни се оправя с някакви мазила.

# 13
Има,но е рядко срещано.Както и туберкулоза има още,но не е както едно време.
 Аз не бих рискувала да сея зараза.

Предишните години моята дерматоложка спомена, че има доста случаи, а сега как е не сме говорили. Но това ми го каза заради една жена, до която седях в чакалнята. Тя имала краста, обиколила няколко дерматолога и накрая пак се върнала при нея. С опитен дерматолог се лекува краста. Други подробности не зная и дано да не научавам!
ТБ има най-много сред циганите и клошарите. Мои познати, които се занимават с ТБ преди години ми казаха да бягам далеч от кашлящи цигани. ТБ се среща и при алкохолици и наркомани. През 50-те е започнала драстично да намалява заради откриването на лекарства за нея и масовата употреба на БЦЖ.

# 14
Уфффф голяма гадост! Аз имам личен опит, макари отдавна. Сестра ми на 5..6 години я донесе от някъде. Първо сума време не можаха да разберат какво е. Лекуваха я от какво ли не. То не се подозираха алергии, инфекци.... изпотровиха детето.  Накрая някой май възрастен доктор предположи краста.
Лечението беше мазане на всички вкъщи от глава до пети съд смръдлив мехлем със сяра, както някой вече беше посочил. Не помня колко, можеби седмица без къпане. Ужасно беше. И цялата къща, най-вече тъкани щателно пране на 90 градуса, каквото може да се хвърли, директно се хвърля.
Подейства това, всичко мина.

Общи условия

Активация на акаунт