Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 33 764
  • 926
  •   1
Отговори
# 675
Flowering, от леката стимулация може да ти е по-рано овулацията, поне при мен така се случи в 2 от инсеминациите. Обикновено ми е на 16 ден, а с Фемара беше на 14 ден. Само на едната инсеминация не беше спукан фоликулът, но се е спукал няколко часа след процедурата, защото го усетих и на другия ден лекарят потвърди. Колко мм ти е доманантният фоликул, те май растат с около 2 мм  на ден.

# 676
Rocket, добре дошла отново. Приятно ми е да виждам, че темата свързва някои потребителки, които се засичат отново работейки за 2-ро, трето...Много бих се радвала и аз някой ден да имам дете и да се засичам с вас за следващо. Simple Smile

Flowering1808, докторът ти е Станулов нали? Личното ми мнение е, че в момента си товариш главата с много излишни въпроси. Той е един от най-добрите репродуктивни към момента що се касае стимулиране, хормони и женски фактор.

Скрит текст:
Първо, Станулов работи почти 24/7, викал ме е и в неделя, и в събота и когато трябва, въобще не си мисли, че е избрал петък, защото му е по-удобно. Второ, понякога инсеминациите ги правят умишлено преди овулация, с идеята че доктора предполага, че ще се случи в следващите 24 часа и се залага материала да стои и да чака яйцето. По правило сперматозоидите чакат яйцето, а не обратното. Отделно често при инсеминация правят преглед на деня след процедурата, за да видят дали се е спукал фоликулът. Това е инсеминация, не инвитро, следователно таймингът не е чак толкова решаващ, защото след като настъпи овулацията има едни 12 часа грубо в които яйцеклетката може да се оплоди. Отделно като ти вкарат сперматозоидите (ако сте с хубава спермограма) те могат да изържат 1-2-3 дни, така че да си изчакат овулацията. И не на последно място, това за мен е най-добрият репродуктивен към момента откъм женски фактор. Преди дни бях на преглед при Калчев, който каза че Станулов е страхотен професионалист и мога да му се доверя напълно. Не казвам, че не може при някой пациент да обърка нещо, но той е единственият човек на който бих се доверила, че ще разчете правилно хормоните ми (при тежък мъжки фактор за мен е въздух под налягане, но това е друга тема). А ти какво си усещаш и колко си сигурна няма особено значение щом си в някакъв вид стимулация. Щом си стимулирана тялото ти не разчита само на своите хормони вече и подсилването със синтетични такива може да промени усещания и всичко. Ако толкова много се притесняваш просто виж дали не може да те прегледа в петък преди ТМ да даде материал, за да се отложи инсеминацията ако трябва.

ПП Аз също го бях подвела (съвсем неумишлено), че цикълът ми е на 28-29 дни с идеята, че понякога ми закъснява до толкова, а по принцип моя цикъл е на 26-27 дни. Следователно той се подведе по това и ми каза, че пункцията ми ще е на 15-ти ден от цикъла. Но в момента в който видя хормоните ми на около 10-ти ден от цикъла, каза не, няма как да чакаме до 15-ти правим я на 13-ти. Беше перфектният тайминг. Така че той е човекът на когото да се довериш да ти разчете хормоните.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 14:47 от S.G.C.

# 677
S.G.C. Heart  Heart Heart
При него съм да. Не знаеш колко ми помогна написаното от теб. Ужасно ти благодаря за изчерпателния отговор- явно имах нужда да чуя /прочета/ точно тези думи от някой!
Такава съм, знам.

Скрит текст:
СГ на мъжа ми не супер. По думите на доктора- става.
Всички показатели са в норма с изключение на прогресивно движещите се 6% а трябва да са над 32%, движещите са 36%, а общо всички са 42% /трябва да са над 40% по реверентните  стойности/ количеството е 5ml, концентрацията 111.0 М/ml /референтно над 15/ няма отклонение в морфологията.
Не е ходил при уролог за сега, пие polux forte от година приблизително.
СГ е правена в бодимед по препоръка на док. /без някакви разширения/ Надявам се да склоня да го накарам да отиде и при специалист няйои ден ако нямаме успех сега. /надявам се да не е така/

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 15:39 от Flowering1808

# 678
Flowering,  подкрепям казаното от SGC на 100%. Щях да ти пиша същото, ако тя не беше. И аз съм при д-р Станулов.

Аз се разписвам с Ц от днес. Още един много къс цикъл с лутеална фаза от 11 дни. Някой с такъв проблем при Станулов? На мен той ми каза, че е невъзможно това и смятам грешно, та се притеснявам да не неглижира този проблем сега…

# 679
  • Замък сред облаците
2402, д димер е достатъчен, не в нужно да е на гладно.

Обаче тая болка може да е куп неща - ингвинална херния, възпаление на илеуса от по-страшно звучащите; ама мен ми мяза на прещипан седалищен нерв както го описваш.

# 680
ванила кажи му да ти сметне той тогава, щом ти смяташ грешно. Нали следите ову заедно? Трябва да са ви еднакви сметките

# 681
Да се посмеете малко в почти тази връзка. Наложи се да отида при АГ, който не би ми бил избор по принцип и обяснявам аз, че имам закъснение 3 дни, като винаги! ми идва 14-15 дни след + тест за ЛХ. Т.е след тези 15 дни хайде, за мен вече имаше 3 дни закъснение. Обаче "госпожата" ми казва " никакво закъснение нямаш, то не е минал един месец от последната ти М" и аз " Е, тази лутеална фаза за какво е, защо всеки път ме питат на колко дни ми идва, по Вашата логика всички жени сме с по 30 дневен цикъл, довиждане" Grinning

# 682
Ами не сме следили до сега с него. А като правим инсе ми дава прогестерон и няма как да стане.
Ако се отвори възможност ще го помоля да проследим, но в момента май не ми се отлагат инсеминациите, за да правим проследяване.

ванила кажи му да ти сметне той тогава, щом ти смяташ грешно. Нали следите ову заедно? Трябва да са ви еднакви сметките

# 683
Ванила, ти с лентички ли следиш овулацията и съответно смяташ лутеалната фаза или фоликулометрия? Според мен е възможно да ти е по-къса лутеалната фаза, въпросът е дали е нещо инцидентно или стандарт.

Имам нужда от съвет за справяне с приятелка.
Скрит текст:
Имам приятелка (единствената с която споделям за проблемите ни в личния си живот) която съм почти убедена, че е вече бременна след процедура декември. Проблемът е, че не съобразих и си излях "мъката" както на нея, така и на вас около Коледа когато разбрах за 4 нови бременности в моето обкръжение. Тъй като новините съвпаднаха с деня на цикъла ми и хормоните ми говореха вместо мен, като цяло бях прекалено негативна. Съжалих в момента в който казах на нея, защото не съобразих, че може вече да знае, че е бременна и хем да я нараня с думите си, хем тя да не се почувства комфортно да ми сподели за това. Та предполагам затова е решила да скрие от мен. Честно казано много си я обичам и много се притеснявам да не съм я наранила и въобще в момента съм в една такава ситуация в която не знам какво да направя. От една страна е нейно право да не ми каже, в никакъв случай не държа да знам, но и от друга страна ми е притеснено, че може да ме смята за лош човек който няма да ѝ се зарадва на бременността. 1-2 пъти я попитах как са прегледите и процедурите при нея казва само "добре, ако има нещо ново ще споделя" и след това спрях повече да я питам. Иска ми се хем да ѝ дам знак, че ще се радвам, ако всичко е благополучно, хем да не разбира, че знам и да си мисли, че ѝ се натрапвам в личното пространство. Ама ми е едно такова гадно сега... че ме мислят за лош човек и сякаш оставам сама пак в опитите за дете.

# 684
  • Замък сред облаците
Да се посмеете малко в почти тази връзка. Наложи се да отида при АГ, който не би ми бил избор по принцип и обяснявам аз, че имам закъснение 3 дни, като винаги! ми идва 14-15 дни след + тест за ЛХ. Т.е след тези 15 дни хайде, за мен вече имаше 3 дни закъснение. Обаче "госпожата" ми казва " никакво закъснение нямаш, то не е минал един месец от последната ти М" и аз " Е, тази лутеална фаза за какво е, защо всеки път ме питат на колко дни ми идва, по Вашата логика всички жени сме с по 30 дневен цикъл, довиждане" Grinning

Аниго, и двете може да сте прави и да не сте прави. С лентичките достоверността не е 100%, нито таймирането на О (до 48ч след пик). Тя от друга страна има правота, ако не е правена фоликулометрия да докаже О на 100% се смята МЦ по най-дългия ти такъв.

SGC, също толкова откровено подходи и й обясни, че мислиш че си сгрешила пред нея и те гризе.

# 685
SGC според мен не насилвай нещата и нищо не прави. Тя ако е бременна все ще трябва да ти каже. Нека го направи когато и както и е спокойно. Мое мнение.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 17:41 от Empathy

# 686
SGC, съгласна съм с Empathy да изчакаш сама да ти каже. Ако процедурата й декември е била успешна, то още е в съвсем начални седмици и вероятно не й се иска да споделя с никого още. Преди веднага ли сте си казвали след положителен резултат или сте изчаквали? Иначе когато сподели с теб може да й кажеш, че съжаляваш за думите си тогава и не си го мислила, а искрено се радваш за успеха й.

# 687
S.G.C., според мен може да и кажеш всико откровено както си го написала на нас. Като не е нужно да я притискаш да ти казва какво става при нея. Просто и обясни, че си там за нея и би се зарадвала, когато има успех и когато реши да ти каже за него.

По моя казус - следила съм преди с фоликуметрия. Последната половин година следя само с лентички, но си усещам много ясно кога точно е, защото имам разпознаваема болка. Миналия месец това се потвърди и при инсеминацията. Тогава проверихме 2 дни след нея дали се е спукал фоликула, въпреки че го бях усетила и знаех кога се е спукал.

# 688
  • София
S.G.C., според мен може и да не е успешна процедурата и тя също да е сдухана и затова така да ти е отговорила :_

# 689
  • Замък сред облаците
Ванила, 11 дни пак са ок за ЛФ, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт