Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 33 764
  • 926
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за мненията момичета. Може би ще си мълча до последно. Въпреки, че ме гризе яко в момента съвестта, осъзнавам, че ще е отново егоизъм, ако си излея всичко пак, защото ще я поставя в ситуация тя отново да се чувства притисната все пак да ми каже. А и нейната борба не е лека, та съм сигурна, че ще направи само това което я кара да се чувства максимално добре и ако това е да не ми казва, по-добре да е така. Почти съм сигурна, че е бременна, защото преди това споделяхме абсолютно всичко по темата как са минали прегледите, кое, какво, кога, как да го очаква, тя досега не беше минавала през инвитро, а само инсеминации, но винаги след тях ми казваше, че не се е получило. И до голяма степен приятелството ни се задълбочи покрай тези опити. Никоя от нас не е имала положителен тест откакто си споделихме историите, та не сме били в таква ситуация преди. Яд ме е само, че последния ни разговор говорихме за един куп глупости и може би тогава беше момента като я питах как са прегледите, просто да ѝ кажа, че съм до нея независимо от резултата. Ама все реагирам неадекватно и късно...

# 691
SGC Напълно те разбирам как се чувстваш. Аз на по-близките ми приятелки и сестра ми /които знаят през какво преминаваме/ съм казала да не се притесняват да ми кажат когато забременеят и да не се чувстват неудобно от факта, че при нас не се е получило все още.
 Надявам се да ме послушат, но го има и тънкият момент с тъгата, колкто и да се радваш за дадения човек, защото ти е супер близък се чувстваш, че всички се качват на влака един по е дин а ти пак оставаш сам. Много деликатна е темата и не веднъж е зачеквана и тук. Моите разсъждения са, че всеки си има път през който да мине и да научи някакви уроци и че всичко ще стане тогава, когато му дойде времето. Не забравям да си го повратям ежедневно и да си го напомням, за да не изпадам в меланхолии.
 Подкрепям мнението, че щом те човърка отвътре трябва да и кажеш тези думи така откровено  както ги споделяш и тук, за да не остане никой криворазбран. Щом сте близки и си споделяте предполагам, че и на нея ще и олекне от това. Heart Успех!

# 692
  • Замък сред облаците
SGC, едно откровено извинение винаги е добре дошло - по-добре късно, отколкото никога Simple Smile

# 693
Днес ми излезе МБ и да питам някой знае ли какво животно е това Candida non-albicans? Знам, че са гъбички, ама такъв вид за сефте виждам. За ЦС трябва да се лекуват, нали? Чакам и ХМУ от Геника, а дано поне там са наред нещата.

S.G.C. може наистина да е още рано, то преди преглед няма нищо сигурно, дори и да има положителен тест. Ето, аз на втория транфер имах положителен резултат, но тръгна да пада и въобще не стигнах до преглед. Не исках никой да знае, дори на сестра ми не казвах, може иска да се увери, че всичко е наред. А и докторите завеждат Б едва след като чуят пулс. Преди това не се водиш бременна, дори и да има сак и високо ЧХГ. След пулс вече се води Б. Явно на всички страха ни се отразява. А ти ако си реагирала по-бурно, все едно да кажеш " ей писна ми от вегерарианци, тия дето не ядат месо не са всичкия си", а пък тя да искала да ти каже, че е вегетарианка, а ми няма след това изказване...хаха. Не го мисли, ще си каже като му дойде времето. Хората са по-склонни да споделят, когато имат проблеми, отколкото когато всичко е наред.

# 694
Аз току що се върнах от консултация при репродуктивен и съм с малко негативно усещане, което имам нужда да споделя. Исках да отида при Станулов заради многобройните отзиви, които чета тук, но и бързах като цяло да посетя някой. Бях с идеята, ако прецени да ме насочи за изследвания, които се правят по време на М, защото ми е 2-ри ден, а да не чакам до следващата.  Та сега бях при д-р Юнакова от Щерев.

Разказах опитите половин година, за БХ, за странното закъснение този месец. Тя ми каза, че в момента нямало какво друго да изследвам. Пускала съм преди 5м за щитовидна, преди 4 за женски хормони, а миналия за АМХ + инхибин б, Д и Б12. То и аз все напъвам нещо да изследвам де....
Каза ми, че било хубаво да ми проследи О в 2 цикъла, дали се пука фоликулът и т.н. и ако не се случи бременност през тях, се преминава към цветна снимка на тръбите, както и изследване за тромби. Обясни ми и за тромбите, както и какво се прави, ако има нещо там, но някак не ми допадна това да чакам 2 месеца, за да го направя, вместо сега щом така и така това не е свързано с фертилитета ми.

Също ми каза, че ако през тези 2 цикъла няма бременност и вече са станали към 8 месеца, трябвало да се запишем за инсеминации. Както и да направим поне още 1 СГ задължително с ДНК фрагментации, иначе настоящата му СГ не била нещо притеснително. Доста пъти спомена и Щерев и как да отидем там, което е нормално, но леко ме подразни.

И да си запиша час за другия вторник, когато ще съм в 9-ти ден преди О, за да почне да я следи. Не съм сигурна обаче дали наистина да го направя, или директно да се запиша при Станулов пък когато има час...

Абе малко кофти ми стана особено като чух това за инсеминациите. Малко прибързано ми се вижда, ама знам ли, не разбирам.

-----------
S.G.G, аз също усетих веднъж, че без да искам се изпуснах пред една от най-близките ми приятелки, която е с малко дете и ще почва опити за второ. Малко обаче от нерви го направих, защото пък тя винаги с огромни подробности ми обяснява всичко за бебето си + драми къде да го запише за градина, а в същото време аз се боря въобще да имам. Съжалих обаче после и директно й се извиних, както и тя на мен.

И въобще исках нещо да кажа относно коментарите, че често ни става криво като чуем за поредната бременност. И аз съм така също, и дори на моменти се чувствам едва ли не гневна на съдбата/Бог и каквото там съществува. Но и чух в едно мотивационно видео, че вместо да си казваш "те имат, а аз нямам", може да си кажеш "оо, те имат, това ме очаква и мен" един вид като знак, че това ще ти се случи. Не казвам, че супер много ми действа, но се опитвам. Ако някой има интерес, може да изгледа видеото, на мен ми подейства доста добре (15 минути е): https://www.youtube.com/watch?v=eRgOrK6C4os

# 695
Salsera, добре дошла в клуба, аз съм с това животно от няколко години. Non-albicans са гъбичките, които са от по-малко известните видове на Кандида. Аз например редовно съм с Tropicalis или Crusei, абе има всякакви. Води се, че по-трудно се лекуват от обикновения Albicans. Аз не мога за съжаление да се отърва от тях, но това е защото не попадам на читав лекар и защото ям сладко. Ако спра спадкото и направя подходяща, по-дългосрочна терапия сигурно ще успея. Интересното е, че при мен така и не пуснаха МБ преди ЦС, та вече си мисля, че може да са ми ги вкарали и в матката. Смятам че е хубаво да се излекуват преди ЦС. Те уж промивки правели преди това не знам какво, ама аз не съм сигурна, че на мен направиха.

snowflake, редактирам се да добавя, че според мен доста логични и разумни ми се струват стъпките, които ти е начертала лекарката. Реално винаги се почва от проследяване на овулация. После ако всичко със спермограмата е добре и при теб не се открива друг проблем, се минава на ЦС, и накрая е нормално да насочат към инсеминация. Единствено съм съгласна с теб, че може теста за тромбофилия отсега да си го пуснеш, защото той е важен след като забременееш да запазиш бременността преди да е станало късно.

Скрит текст:
Да, определено ще ѝ се извиня, просто не ми се искаше да е така сред нищото, а може би след като тя реши да ми каже. Flowering, не ме разбирай погрешно в момента въобще не ми е тъжно за това, че аз не забременявам. Тъжно ми е само като ми дойде цикъла Grinning .  И ми е тъжно, че не съм сякаш човека от онази сентенция - истинския приятел се познава по-скоро в щастливите моменти, не в тъжните. Лесно е да си приятел на човек който минава през трудности. Искам да съм от хората, които са приятели и в щастливите моменти. И на вас съм приятел в щастливите и тъжните моменти да знаете Wink  Flowers Bouquet Последно се изинявам и за спама в темата, мале много искрено и лично го раздадох Grinning .

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:27 от S.G.C.

# 696
S.G.C +1 да си кажеш откровено каквото  написа тук. Можеш да започнеш с нещо от сорта на "помниш ли като ти мрънках по Коледа? Осъзнавам, че бях малко крайна и искам да знаеш, че ти като ми се похвалиш с бременност няма да се чувствам по този начин, а искрено ще се радвам."

salsera, дано бързо ги пребориш тези гъбички!

# 697
  • Замък сред облаците
SGC, ако й се извиниш след като ти каже, ще е малко като извинение от немайкъде.
За гъбите, правила ли си тримесечен курс на лекуване?

Салсера, аз бях с тропикалис (като не албиканс вариант) веднъж и ми подейства Макмирор. Ще ги махнете, успех!

Снежинке, репродуктивните се мятат на това, което могат да правят. Затова и се е хвърлила веднага с инсеминациите. По-рядко са холистично настроени,  по-често дават план за това, което им е специалност - искаш бременност, ей ти план за бърз резултат.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:33 от АА

# 698
  • Ст Загора
Sgc, извини й се щом така го чувстваш! За извинението не се иска спец време, винаги е добре, особено когато сме гузни

# 699
Уф да му се невиди, прави сте, че по-добре да не отлагам, че после ще е "сетила се Мара да се побара". Ще гледам само да съм по-деликатна и ненатрапваща се. Знаех си, че трябва да се допитам до вас с риск да оспамя малко. Благодаря ви искрено!

За гъбичките лично аз никога не съм правила курс по-дълъг от 1-2 седмици за само 1 цикъл, т.е. винаги само за 1 циклъл ми е било лечението Ама все слушам уж какво казват лекарите и не продължавам, че да не развият резистентност. Ама то след толкова лечения вече са развили сигурно.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:56 от S.G.C.

# 700
А тези гъби могат ли да се изчистят с гладолечение, вода с оцет за пиене, вани със смрадлика?

# 701
  • Замък сред облаците
Ааа, то е по една седмица на месец в рамките на 3 цикъла тримесечното лечение, не 3 месеца плътно, сакън!!!

Емпати, не. Гладолечението само ще ги озапти докато трае, няма да премахне дрождите. Смрадликата е само с външно приложение, не вътрешно, та антисептичния ефект ще облекчи отвън.

# 702
Даа, аз се опитах да го напиша уж праивлно, че в рамките на 1 цикъл само съм се лекувала. Иначе ясно, че не е 3 месеца плътно, ама пак хубаво уточни, че явно съм го написала подвеждащо. Аз съм пробвала гладолечение, при мен не стана. Вани със смрадлика ме съмнява да направят нещо, защото няма как вътре във влагалището да убият гъбите. А пиенето на оцет се използва за регулиране на кръвната захар, но то не знам да убива гъбички. Но дори и да убиваше, щеше да убие само тези в червата и вагиналните пак ще си стоят. За мен решението е както АА е написала поне няколко курса лечение в комбинация с неядене на сладко, особено ако са хронифицирали. Сладкото ги храни и просто няма смисъл от лечението за мен лично, ако не е съчетано с въздържане от сладко.

# 703
Аз си правих със смрадлика докато мислех, че имам инфекция и много добре и чистичко се чувства кожата после. В момента чета една книга( във връзка с хашимотото) лечителя медиум се казва. Тя е за трепане на патогени с гладолечение и се замислих, дали ще повлияе и на гъбите. Но явно си трябва по-тежка артилерия там.

# 704
При мен все още няма МЦ, но и тестовете от вчера и от днес са ми категорично отрицателни. Подозирам, че покрай боледуването ми се е разбъркал цикъла.

Днес съм рожденичка и ви черпя по чаша вино/ракия. Днес без угризения си сипах едно 😄

Общи условия

Активация на акаунт