Рим - 27 тема

• 47 323
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, преди седмица бях в Рим и мога да споделя мнение за нашия хотел. Отседнахме в Hotel Canova - Via Urbana 10, Рионе Монти, 00184 Рим, Италия. Хотела е близо до гара Термини и на пешеходно разстояние от почти всички забележителности. Беше чисто и приятно. Цените в момента са по-високи от нашите(150Е за тройна стая), но пък може все пак да е от полза за някой.

Разглеждайки букинг, попаднах на една къща за гости, която ми се видя на удобно място и с добра цена за двойна стая - Dea Rome Suites - 6 Via Antonio Salandra, Виа Венето, 00187 Рим, Италия. Може да разгледате за наличност и цени в букинг.

# 301
Проверих конкретно за коментирания  хотел Milton  в букинг. Цените варират, както съм коментирала и преди в зависимост от това  дали е петък, събота или делничен ден. Неделя има цена от 415лв, петък и  събота над 600. Цените се менят постоянно, с тенденция нагоре предвид нарастващо търсене.
.

# 302
  • Варна
С мъжът ми ще бъдем в Рим последната седмица на април, апартамента го резервирахме още в средата на януари. Ако сравнявам с това, което разглеждахме през януари, в момента вече цените са доста по високи. Явно че трябва няколко месеца предварително да се търси.

# 303
Ще споделя мнение другата седмица.
Аз също от информацията на първа страница се ориентирах за повечето неща, много е полезна!
А освен това в гугъл мапс като се зададе начална и крайна точка и се избере опцията за градски транспорт, ти дава всички възможности в реално време, колко време пътуваш и къде трябва да слезеш/прикачиш. Ние така с гугъл мапс в Париж и Барселона нямахме никакъв проблем с транспорта и предвижването 🙂
Ние не успяхме да си купим билети за Ватикана, в краен случай само базиликата и купола ще посетим. Някой случайно да е чакал на място за билети? Колко време се чака приблизително и задължително ли е сутринта да се отиде или може и по обяд?

Здравейте! От всичко, което съм изчела по темата, оставам с впечатление, че в по-късните следобедни часове ( около 16 ч ), опашките вече намаляват драстично. Ако е петък или събота, работят с удължено до 20 ч работно време.

# 304
Аз имам резервация за м.юни от преди 1 месец Grinning, с анулация, разбира се

# 305
  • Milano
Би било добре преди да се закупят билети да се погледнат и цените на нощувките.
Това и от гл.т., че е нормално да не знаете кога са празници, училищни ваканции и т.н.
25/04 и 01/05 са празници, следователно периода между тях е скъп, особено 25-28/4 за тази година.

# 306
Напълно подкрепям последното мнение, най-вече защото съм патила лично. Преди няколко години в Барселона, по време на някакво изложение, тази година за Болоня около 21-23 март. В началото на януари, като търсих хотел за тези дати за Болоня, нямаше нощувки под 1000 лв., да не кажа, че имаше по 1000 евро. Бях в тотален шок и реших да пътуваме до Римини веднага след късното кацане, именно заради цените на хотелите. За "щастие" Wizz смениха два пъти датите на полетите, аз ги преместих и сега ще летим по време на нашия Великден. Въпреки че е близо до  периода, който посочвате - 29.04-6.05, цените са много по-добри, отколкото за седмицата на изложението около 21.03. Така че наистина е необходимо да се видят цените на хотелите, а не само на самолетните билети.
И за да не съм извън темата, последно бях в този хотел в Рим:
https://www.hotellaurentia.com/
Малко по-далече от забележителностите, но близо до Университета и CNR, тъй като бях по работа. Има директен автобус до Ватикана, както и друг до Термини и Санта Мария Маджоре. В края на ноември стаите бяха по около 80 евро, но не съм сигурна какви са  в момента

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 19:55 от lalence11

# 307
С мъжът ми ще бъдем в Рим последната седмица на април, апартамента го резервирахме още в средата на януари. Ако сравнявам с това, което разглеждахме през януари, в момента вече цените са доста по високи. Явно че трябва няколко месеца предварително да се търси.

Да, явно. За тази дестинация вече ще знам. Както писах преди, аз също живея в Западна Европа и то от 100 години и знам доста добре цените в големите градове и столици.
Но, за тук останах изненадана.
Благодаря на дамата, която сподели, че този период ( края на април ) в Италия са празници и просто нещата съвпадат....и то е нормално тогава да увеличат цените.
Нямах възможност да резервирам преди повече месеци, тъй като реших да направя изненада....И така го взех решението, на собствена глава.
Сега, ще си сърбам попарата сама също Joy
Като всичко приключи, навярно ще напиша нещо много подробно за Рим тъй като съм пътешественик и обичам да споделям, с цел помощ на другите.
Разбира се, това ще бъде пречупено през моята призма и моите критерии.
Мерси на всички, които помогнаха със съвет.JoyJoy

# 308
Това което правя аз е, в момента в който харесам билети, да видя как са цените за нощувки за съответните дати.
Така решавам дали изобщо да купувам за тези дати.

# 309
  • Русе
Разгледах местата за настаняване, които препоръчахте на последните страници. Търся за началото на септември, преди началото на учебната година, че сме с деца. Защо в началото на септември цените са по-високи от края на август и има ли някакви празници около 10.09. в Италия, защото някои от местата за настаняване нямаха свободни стаи по това време?

# 310
Кои билети закупени онлайн гарантират влизане в музея и избягване на опашките?
Гледам, че са с различни опции билетите и имат дата и час,но другото не ми е много ясно .
Full price ticket, reduced ticket и т.н.
Благодаря предварително.

# 311
Сега четох за някакво нощно посещение на колизеума с гид, но от тази година май не се прави на английски. Някой от вас правил ли е такова посещение?
И още един въпрос. Билетите за транспорта имат ли срок на годност да го кажем, ако не са използвани, защото на приятели са им останали от преди няколко месеца и ми предлагат да ги ползваме ние?
За цените мога да кажа, че миналата година гледах само самолетни билети и за август бяха по 30-40лв, а за септември двойно и тройно по-скъпи. Явно заради големите жеги през август, хората вече предпочитат есен и пролет.

# 312
Аз съм ходила веднъж през юни, и си беше адска жега. Започнахме обиколката още в 7ч сутринта и до обяд вече беше непоносимо.
Другите пъти януари и февруари и времето беше разкош.

# 313
Предполагам питането се отнася за Ватиканските музеи. Аз когато закупувах билетите full price ( 20 + 5 евро) за лица на 25г, за дете под 18г взех reduce price -цената 8евро +5 евро за резервация.
Кои билети закупени онлайн гарантират влизане в музея и избягване на опашките?
Гледам, че са с различни опции билетите и имат дата и час,но другото не ми е много ясно .
Full price ticket, reduced ticket и т.н.
Благодаря предварително.

# 314
  • София
Единият път ходихме в Рим в края на месец май и беше 31-34 градуса, ужасно топло и влажно и въпреки използвания от нас 50 фактор слънцезащита бяхме изгоряли на ръкави и къси крачоли. Чувала съм от разкази каква адска жега е през август, поради което в Италия това е месец за отпуски. В началото не септември нямам представа как е времето, но може също да е ултра топло и задушно.

Общи условия

Активация на акаунт