Рим - 27 тема

• 47 308
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Ние бяхме в Hotel Milton. Приятен хотел, леко в соц стил, с добра закуска, чисто.  Предпочитам да отсядаме в места с закуска за да не губим време сутрин. Аз лично търсех нещо до Термини. Хотелът е буквално на изхода на метростанция Manzoni. Ползвахме наскоро дискутирания автобус 520 и после метро линия А. Много удобно връзка.

Разбира се ! Хотелът, който препоръчвате е 4 * и за края на април е около 1500 евро за няколко нощувки. Намирам цената за изключително висока, да не кажа абсолютно висока.
Това са 300 евро на нощувка ????
За мен около 100-130 евро на нощувка са прилична цена. Именно около Термини, където е малко по-евтино.

# 286
  • София
Закуската в Рим е супер бърза и лесна, и даже евтина. Ние сутрин отивахме в близката кафе-сладкарница и хапвахме по един кроасан, комбиниран с капучино за 5.30 евро за двамата. По мои наблюдения повечето хора, отиващи на работа, пийваха по кафе навън и хапваха кроасани набързо, понякога директно върху стъклената витрина. Кафенетата са буквално на всяка крачка и са много приятни

# 287
  • Пловдив
Аз писах по-назад, бяхме в хотел Domus Sessoriana, част от базиликата Санта Кроче, близо до Сан Джовани. Виждам в букинга, че стаята за 3 нощувки е 1119 лева, не знам как се преценя, но като гледам какво казвате за цените ми се вижда прилично, хотелът не е лош, близо до метро и на половин час спокоен ход от Колизеума. Ние бяхме с туроператор и трите ни нощувки + самолетния билет бяха 600 лв.

# 288
Дори и всеки да ви каже къде е бил преди време, то изобщо няма да е релевавтно на цените за даден период, брой хора и т.н.
Затова може само да се препоръча дадено място, но нищо повече.
Цените от април нататък се вдигат драстично и евтини нощувки просто няма.
Това е първото,  което човек трябва да предвиди.
Локацията е второто, броя на хората съвсем променя нещата.

# 289
Да, разбира се - препоръка за хубав хотел или място също е от голяма полза !
Но, за април-май цените са убийствени. Аз също живея в чужбина и мога да сравня доста добре цените като стандарт и местоложение спрямо атракции, исторически монументи и връзка между заплати и качество на живот. Но, съм силно шокирана от изключително високите, според мен неопрвдани цени за този период и имайки в предвид какво се предлага срещу тях.
За това и бях помолила хора, които са си записали там някъде в тефтерчето или телефона, хотел, който много им е харесал или airbnb да споделят, а всеки си проверява разбира се спрямо датите, които го интересуват.

# 290
И на мен ми се струва ужасно скъпо, но ние ще ходим по Великден и го отдавах на този факт.

# 291
Здравейте, препоръчайте за два пълни дена кое е най-добре да видим в Рим?
Базиликата Свети Петър, Сикстинската капела и Ватиканския музей сме набелязали.
Пантеона,Колизеума и Боргезе не са ни цел.
21-24 март(неделя) са дните в които ще бъдем там и има опасения,че вече е малко късно за букване на забележителностите.Около Термини ще сме, а летим до Чампино.
И на мен ми се струва ужасно скъпо, но ние ще ходим по Великден и го отдавах на този факт.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 13:18 от Versace_Dreamer

# 292
  • plovdiv
Нещо не можем да намерим апартамент за шест човека близо до центъра на разумна цена за края на април, три нощувки, препоръчайте нещо подходящо за около 1000 евро има ли изобщо подобни ?
https://air.tl/gu8Opsoo

# 293
Ами, една потребителка написа, че от април цените скачали драстично.

Ако го знаех това и бях помислила малко, преди да купувам билети без да погледна нищо друго, щях навярно да наглася нещата по друг начин.

За април 98% от хотелите в Рим са вече заети. Аз съм в пълен шок. Все още не мога да намеря нормален хотел. Предлагат ми се някакви 1 или 2 звезди, доста елемнтарни бих казала, а струват по 120-130 евро на нощувка ???
ЪЪЪЪЪЪЪ ????

# 294
Зависи какво очаквате. Ние бяхме в Suite Paradise в Manzoni. Стая с джакузи и беше доста приятно, като се има предвид, че ползвахме стаята само да киснем вечер късно в джакузито и да заспим. 4 нощувки бяха. Не знам на какви цени са били нощувките, защото ги резервира моят приятел преди месец. Сега са около 150€ нощувката гледах.

# 295
Зависи какво очаквате. Ние бяхме в Suite Paradise в Manzoni. Стая с джакузи и беше доста приятно, като се има предвид, че ползвахме стаята само да киснем вечер късно в джакузито и да заспим. 4 нощувки бяха. Не знам на какви цени са били нощувките, защото ги резервира моят приятел преди месец. Сега са около 150€ нощувката гледах.

Благодаря. Ами какви са очакванията, разбира се стандартно като на всеки - добро настаняване, приятна храна и страхотни гледки.
Аз лчино, предпочитам не чак толкова скъп хотел, но за сметка на това бих харчила без ограничения за ресторанти, заведения, магазинчета и всичко, което може да ми доста удоволствие на папилите и очите.
За това и не държа на лукс или на нещо уау за спане. За сметка на това съм предвидила бюджет за кеф. Принципно съм бохем по душа.
Във вашия хотел, за края на април цените на стая са от 250 евро натам и няма свободни стаи. Ужас.

Мерси за инфото

# 296
Нали това е официалния сайт за онлайн закупуване на билети за Ватиканските музей?
https://tickets.museivaticani.va/home

Надявам се нямат нужда от разпечатване.

# 297
  • Плевен
Нали това е официалния сайт за онлайн закупуване на билети за Ватиканските музей?
https://tickets.museivaticani.va/home

Надявам се нямат нужда от разпечатване.
Да

# 298
Нямат, с телефона ги показвате.
А за хотела при нас нямаше и храна, реално беше една стая, в коридора си имаше и като кухненска стая с уреди и съдове и прочее. Но и двете жени, които ни обслужваха бяха много вежливи и мили, дори едната жена сутринта в 5 ни звънна от дома си, да ни пита дали сме готови, че е звъннала на такси да ни закара до летището.

# 299
  • plovdiv
Ами, една потребителка написа, че от април цените скачали драстично.

Ако го знаех това и бях помислила малко, преди да купувам билети без да погледна нищо друго, щях навярно да наглася нещата по друг начин.

За април 98% от хотелите в Рим са вече заети. Аз съм в пълен шок. Все още не мога да намеря нормален хотел. Предлагат ми се някакви 1 или 2 звезди, доста елемнтарни бих казала, а струват по 120-130 евро на нощувка ???
ЪЪЪЪЪЪЪ ????
Април вече е висок сезон. Тази година дои октомври е висок сезон.
2023 ходихме последно в Рим в края на февруари, супер спокойно във Ватикана и навсякъде. Още тогава видях ,че от 01 март цените в апартамента вече са двойни.

Общи условия

Активация на акаунт