Прахосмукачка робот - 24

• 55 414
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте. Имам Dreame d9 от 2 години близо и първоначално чистеше супер. Но преди по-малко от година си взехме котка с бая козина и сега е доста зле с почистването. Космите стоят по четката, а не влизат в контейнера. Отвреме навреме мрънка, че филтърът може да е мокър или запушен. След това го измих и беше ок. Котешката тоалетна се влачи из стаята и остава там, където има прагове. Как мога да му помогна да чисти по-добре? Консумативите са му окей поне според приложението. Мога ли освен да махам космите от главната четка, да я мия отвреме навреме? Основно сме с ламинат и плочки, само в стаята на детето има един малък килим, който преди чистеше супер, а сега космите от котката просто се скупчват и си стоят там. 😕 Или имам нужда от друг по-мощен робот, евентуално с друг тип четка?

# 241
Първо проверете дали не се е "запушил" робота. Отстрани, откъдето "духа", когато работи, сложете ръка и вижте усещате ли въздух. Нашият се беше набил с фин прах, от стари и непрани с години килими. Мъжът ми го продухва с въздух. Ние сме с Роборок S7 и при него като махнеш контейнера за боклука, в ляво е мястото, където продухва мъжа ми. Не мога много добре да го обясня, надявам се да ме разберете какво имам предвид.

# 242
От доста време имам Xiaomi Dream bolt, но едва сега намерих тези две 'неща' в кутията му. Някой има ли идея за какво служат?

# 243
  • София
Предпазителите.

# 244
Лелеле, а аз година и половина я ползвам без тях?!?
Благодаря!

# 245
  • София
Лелеле, а аз година и половина я ползвам без тях?!?
Благодаря!

Вие не четете ли, пише да се свалят преди употреба. Това са транспортни предпазители. Все едно да не махнете транспортните болтове на пералнята.

# 246
Не, очевидно не чета, само пиша!

Както се вижда от снимката ми, предпазителите са с фабричната опаковка и определено не са били монтирани на робота никога. Реших да изхвърля кутията днес и ги намерих вътре.
P.S.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.

# 247
  • София
Едно благодаря щеше да е достатъчно. Доколкото разбрах се канехте да ги монтирате обратно на бедното уредче.

# 248
  • София
Нямаше да го направи. Щяхме да я спрем. HugWinkSimple Smile

# 249
Едно - това са предпазители и се ползват ако искате да транспортирате уреда - също щеше да е достатъчно.

Определено нямаше да ги монтирам сама. Щях да предоставя тази задача на мъжа ми, който със сигурност щеше да се сети какво представляват тези джаджи. Той пусна прахосмукачката като я купихме и затова аз не съм разбрала какво е това, за какво се ползва и защо седи в кутията.

Но, да, Благодаря много!

# 250
  • Бургас
Здравейте! Налага ми се да купувам за подарък робот, но аз самата нямам и съм доста гола в това отношение. Търся комбиниран робот, прахосмучене и моп и да се справя с килими. Сумата, която съм предвидила е 600 лева. Изчетох снощи изписаното до тук, но повечето коментирани модели са доста над бюджета ми. Спряла съм се на тези двата:
Скрит текст:
Някой има ли опит с тях? Ще се радвам и на други предложения.

# 251
Ние сме с Xiaomi E10. Настроила съм го от приложението и си го пускам предимно от копчето. Използвам приложението предимно ако променям настройките. Супер помощник ми е. Сутрин го пускам и излизаме с децата, а щом се приберем вече е почистено. Има си турбо режим, добре забърсва с мопа и колкото и да ме е срам да го споделя, къщата никога не е била толкова чиста 😄

# 252
Ще помоля за мнение за този робот.
Никога не съм имала и не знам какво трябва да гледам като функции
https://dedal-robot.com/product/neabot-nomo-q11-prahosmukachka-r … eyner-za-otpadaci

# 253
Не мога да дам отзив за точно този робот. Дано някой друг се включи с мнение.
Като търсиш робот, според мен е важна всмукателната мощност, особено когато имаш килими. При килими, аз предпочитам сам да си засилва мощността, когато засече такъв. Ако искаш да е с почистваща станция и ще го ползваш и за миене, според мен е важно освен да си изпразва контейнера там и да пере парцалчето.

# 254
Нямам килими, ще чисти само паркет и теракот. За мопа не бях помислила,бюджета ми е до 1100-1200 и този се вмества ,но пак ще помоля за отвиз ,ако някой го  ползва защото не видях да е обсъждан назад в темата.

https://robosector.eu/xiaomi-viomi-alpha-3-ai-prahosmukachka-robot

Общи условия

Активация на акаунт