Прахосмукачка робот - 24

• 55 380
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
И аз избирам между същите и клоня към Revo.
Но май никой ползвател не се е включил с тоя модел още.
Решила съм да чакам черния петък, или (ако старият ми е още жив) намаленията след нова година.

# 361
Помагайте на човека, дами, много похвално начинание! 
Аз не ползвам и не мога да съм полезна с конкретна препоръка, но ви чета внимателно, за да съм подготвена, не да ви питам хаотично някой ден и нищо да не вдявам Simple Smile
Нищо обидно няма, при условие, че именно и най-често дамите биват отменяни от домашните машини.
Да не говорим, че е дори невъзпитано да се обсъжда подарък, още повече - да се прави скандал.

# 362
  • Швейцария
Писала съм за Q Revo няколко поста по-назад. Много съм доволна от него.

# 363
Здравейте колеги. Искам да изненадам жена ми с подарък прахосмукачка робот. Бюджета ми е около 1500 лв. За сега съм се спрял на няколко модела, но имам нужда от съвет кой да избера. Моделите са следните: Roborock S8 Plus, Roborock Q Revo, xiaomi x10 plus или X20 plus. Приемам и други предложения, ако са по-добри от посочените от мен модели. Робота ще се използва за апартамент 65 кв. Подът е с ламинат и теракот.
Аз избрах S8 +
За сега сме много доволни. Единствен недостатък ми е това, че не може да се пъхне под дивана. Уж мерих, четох и т.н 😁 Сега ще търся подложки за крачетата да повдигна малко и отдолу да се пъха.
Избрах робот, който не си пере сам мопа поради засечени коментари, дали тук или в други групи, че контейнера с мръсна вода замирисва или нещо такова. Не помня точно какво беше. Реших да си го спестя. Също така търсих робот, който сам да си повдига мопа, когато засече килим. Имаме едно малко килимче в детската стая, което понякога направо махаме преди почистване, друг път не Simple Smile Не помня цитираните от теб останали модели дали имаха тази опция или не. Жилището ни е около 75 кв. Робота измери около 60 кв.м., което е нормално след, като се приспаднат мебели и т.н. Настилката е паркет и СПЦ. Не плакнем мопа по време на миене. Не се зацапва толкова, че да има нужда. След всяко ползване го перем. Почти всеки ден пускаме прахосмукачката да мие. А да прахосмучи, понякога и по два пъти на ден, особено в трапезарията. Сега съм решил да взема комплект с резервни мопове, четки и др., за да може след ползване да мятаме мопа в пералнята и да слагаме чистия. Онзи ден купих и специализиран препарат за мокрото почистване. Не, че имахме оплакване от миенето с чиста вода но реших, че с препарат ще е още по - добре. Ползвам дестилирана вода.
Това е което мога да споделя за сега.
Не се безпокой - жена ти ще се влюби в подаръка 😁

# 364
Винаги може да си повдигнете мебелите,за да минава робота под тях. Аз,например,смених колелцата на холната ми масичка-купих 5 нови от Практикер и готово (но излезе бая пари). Продават се и такива,но трябва да се види размер - https://amzn.eu/d/ashckFk

# 365
След няколко месечно ползване на Roborock s8 pro ultra мога да дам отзив. Къщата ми никога не е била по чиста, ама наистина. Имам няколко килима, справя се чудесно. Пускам го всеки ден. Мопа съм го нагласила на всеки 8 мин да ходи да се пере и после да продължава така съм забелязала, че точно една стая мие и отива да си го изпере. Апартамента ни е около 130 квадрата, но терасата ни е около 15, там не го пускам. След чистене на целия апартамент батерията остава наполовина. Чистата вода я наливам през няколко дена, а мръсната се опитвам всеки ден да я изливам, но то като се чисти всеки ден не е толкова и мръсна. Не съм забелязала да мирише. Поръчах си косумативи от тему, има на доста добри цени. Ако някой нещо го интересува да пита, но робота си заслужава на 100%. Сега по черните петъци може да се купи по изгодно.

# 366
Благодаря Ви за съветите. Не се бях замислял , че контейнера за мръсната вода може да понамирисва, но решението на този проблем е написано в предния коментар. А като характеристики roborock q revo и xiaomi x10 плюс не са ли сходни?

# 367
Хареса ми тази функция да ходи да се пере през определено време. Дали всички перящи се я имат, се чудя.

# 368
Винаги може да си повдигнете мебелите,за да минава робота под тях. Аз,например,смених колелцата на холната ми масичка-купих 5 нови от Практикер и готово (но излезе бая пари). Продават се и такива,но трябва да се види размер - https://amzn.eu/d/ashckFk
Ще се повдига, да Simple Smile
Търсих нещо такова от линка на българския пазар но не успях да намеря. Ще ходя и по специализираните магазини да видя какво има.

# 369
  • Varna
А каква е разликата между xiaomi x10 plus и  X20 plus?

# 370
Мен пък ме интересува разликата между Roborock s8 pro ultra  и новото Рево, в чистенето разликата имам предвид, в екстрите, защото в цената я виждам-  почти двойна

# 371
Писала съм за Q Revo няколко поста по-назад. Много съм доволна от него.
Джени, ще ти бъда благодарна, ако споделиш дали твоят Revo има такава функция да се връща да си пере парцалчетата през определено време, или може само накрая на чистенето?

# 372
Още нещо за рево-то, обира ли добре по ръбовете, четох за някои модели, че оставяли доста непочистено пространство

# 373
Кои модели имат удължаваща четка за ъглите? Освен roborock s8 MaxV Ultra?

# 374
  • Швейцария
Да, на Ревото можеш да му зададеш кога да си мие моповете. Може да се зададе на квадратура, на време, на стая. Може да се зададе и на всяка стая с каква мощност да смуче и колко вода да пуска на мопа.
За ъглите, не мога да сравня с други роботи, но не ги чисти добре.
Като функции, той има всичко, което има и скъпият модел.

Общи условия

Активация на акаунт