Бившата жена на мъжа ми

• 26 208
  • 394
  •   1
Отговори
# 240
Именно.
Бившата е нормална разведена жена, която къде със скърцане, къде не, си гледа децата и се оправя. Бащата помага. Новата ревнува и се нерви. Дразни се от всеки контакт между бившите, всяка помощ към децата и всеки лев, отишъл при тях. Това е.
Ако ѝ вярвате на приказките как бащата всичко плаща - дрехи, обувки, уроци, издръжка, всеки ден ги вижда и разхожда, храни и облича, влачи по спорт и забавления, с месеци води по море и к'во беше още (чак се задъхах, докато му изредя дейностите), сте големи наивници на средна възраст 😀
А още по-добре, дайте го насам. Искам го този мъж 🤪 Той нашият татко никога толкоз неща не е вършел, а не е бивш. Мръннн...

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:54 от птица

# 241
  • София
Много отрудена и горка я изкарахте тая бивша. Пожелавам на всички развели се жени да са като нея. Ако баща им два-три пъти седмично ги води и дава парички - ей ги джобните. Ако наистина той им купува дрехи и обувки и този разход и отпада. 500лв.да си плати сметките. Наем не плаща. Трябва само да си нахрани децата.
И съм шокирана от калкулираната сума за издръжка на дете. 😲 Имам дете, плащам наем, храни се, облича се, на спорт ходи и уроци. Сумата може да е такава, ако яде само сьомга и носи много скъпи дрехи. Пресолиха някои манджата.
Сигурна съм, че ще ми струва повече на 14-16, на 20 още повече...
Но такива сметки, че 3000лв ти е на месец дете...хайде стига. Тия с две деца сигурно по 10 бона минимум изкарват. По-реалистични, моля.
Тъй като препратката е към моя пост, сумата 3000 лв. беше за две деца и то точно в 7ми и 12ти клас. Както вече написах около 700- 750 лв. излиза кандидатстването в Сф + спорт -  в нашия случай МАТ 2 пъти седмично по 40 лв. на астр.час , БЕЛ веднъж седмично 2 уч.ч - 50 лв. и спорт 2 пъти по 30 лв. Точно 720 лв. на месец. Храна 500, джобни 200 лв., 100 лв. средно за дрехи и обувки. Не включвам здраве, почивки, забавления, извънредни разходи, разни маркови парцалки, айфон или същия клас, игри за плейстейшън или подобни глезотии. Интересно ми е каква е твоята сметка за издръжка на тийнейджър.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:51 от annie13

# 242
Говори с мъжа си за това не в Бг мама ,той има задължения към децата си не към бившата си жена ,про лема е в мъжа ти ,че го позволява !
Допълвам: аз лично не виждам проблем в това бащата да дава пари на децата си извън издръжката и да ги води по молове и т.н. Той йм е баща ,това се очаква от него независимо дали е с майката на тези деца или не ,задълженията към децата си остават ! Браво на този баща ,че така си гледа децата

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 16:03 от Radii :)

# 243
Ако са момичета може и да не са толкова - момиче нямам.

Моя син с 4 чифта маратонки/кецове си изкарва година. Обувки за салона и училище не ги броя за разход има евтини в Декатлон за 40лв. Тези са спорт са по-скъпи, но не се съсипват, защото не се носят навън. Сандали момчетата след една възраст не носят. Носят си маратонки. Зими почти няма вече. Миналата година ботуши не купувах - не искаше, ходи с кец до кокалчето. Тази купих за екскурзия и си останаха в шкафа, носени 3 дни.

Между 4 и 6 чифта. При нас. Може да има друг тип момчета да трупат обувки. Тези, които познавам и моя, носят до откат любимите маратонки.

# 244
Птица , толкова рядко ли е срещано такова отношение от мъж , другите не го ли правят това , интересно ми стана ?

# 245
Птица , толкова рядко ли е срещано такова отношение от мъж , другите не го ли правят това , интересно ми стана ?
Разведените обикновено не.
Тези с ограничените финанси пък съвсем.
Не виждате ли как информацията с всеки пост се променя, набъбва, още малко и на мъжа крилца ще му пораснат и нимб ще засвети.
В различни посоки се плъзгат ските на авторката.

# 246
Имало е дни, в които съм присъствала на над 6 разговора (нееднократно), какко и 2-3 седмично. За виждане с децата се разбира директно с децата. Когато тя разбере, че малкия е с него, звъни на телефона на приятеля ми и започва да обяснява за домашните, да дава точен час на прибиране или просто да говори с детето (което си има телефон). Големия не можи да го контролира. Моят фокус не е върху разговорите, свързани с децата, а върху тези, касаещи нейните нужди. Една сутрин звънна пак в 10 вечерта с паника, че големият има фалшив профил във фейсбук и спешно трябва да се проведе интервенция. На следваща сутрин в 7.40 се звъни с въпрос Кога ще дойдеш? Той казва не мога да дойда сега, имам ангажимент. Видял се е направо с момчето. Каза ми, че майка му е преувеличила и няма проблеми.
Спрете да питате как така един човек взима днес едни пари, утре други. Всеки може да смени работа, да остане без работа и т.н. Братовчед ми на 25 си купи апартамент сам. Как ли? С много бачкане и пестене. Родителите му помогнаха с обзавеждането. Сега живее там с гаджето си и тя с нищо не е допринесла за създаването на този дом. Животът е колело, което се върти и нищо в него не е сигурно.

Благодаря и оценявам факта, че си ми отговорила, но "имало е дни" не е точно. И фейсбук не е лична глезотия, нас са ни будили и в три, жената в паника не се усетила изобщо колко е часът. Раздърпай време назад във паметта си и ми кажи в последната седмица за колко разговора знаеш. Такъв човек съм, трябва ми статистика. Сама на себе си за моите неща често си помагам като извеждам даден проблем в числа. Гневът ти ми е много ясен, искам да ти помогна да не съсипеш нещо хубаво заради инат. Или поне да разбереш дали наистина е хубаво или ще ти е по-добре да си ходиш.

Подкрепа еднозначно да разкараш бившата няма да мога да дам, защото не смятам, че е правилно, дори да е най-наглата жена на света, там може само да ограничиш пораженията, и то много внимателно.

# 247
Синът ми е 7 клас, живеем в София, така че сметката от 1500  лева на месец баш си излиза...
Другото щом е 12 ти клас, също.
500 лева, дето на авторката й се виждали много, само за джобни едвам стигат.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 16:02 от Прекрасная Василиса

# 248
От авторката си зависи да разкара нахалната женица. Да се заяви, ако трябва и със скандал. Ако мъжът държи на нея ще се съобрази. Ако ли пък не, всеки по пътя си. 10 години не успяли да се разделят, как ли пък не!
Децата са отделна тема, но бившата да спазва етика в отношенията. Необходимо е да й се наложи отвън, ако толкова няма граници. Не случайно е сама 10 години след развода.

# 249
Герани, проблема на авторката са парите, а не неетично поведение, или прекалена близост, не разбра ли. Дори и нахалство да го наричате, пак става въпрос за пари. Прочети отново първия пост. Как доста често лично тя е плащала въпросните 500 лева издръжка, щото милия, след ипотеката, неговите разходи и допълнителните разходи по децата остава скъсан.
Че и сметки на заплатата на бившата прави авторката.

# 250
Ами и аз бих направила такава сметка. Тя е млада жена, а й искат пари за чужди деца и почивките представляват едномесечно готвене на мъжете. Бих си направила сметката няма ли да ми е по-изгодно да си живея сама и да си ходя по почивки с парите, които ще ми останат... Или например да си стоя вкъщи, както и в момента, но да не слугувам на никого... Ей такива разни сметки.

# 251
Ами и аз бих направила такава сметка. Тя е млада жена, а й искат пари за чужди деца и почивките представляват едномесечно готвене на мъжете. Бих си направила сметката няма ли да ми е по-изгодно да си живея сама и да си ходя по почивки с парите, които ще ми останат... Или например да си стоя вкъщи, както и в момента, но да не слугувам на никого... Ей такива разни сметки.

Ами и ние това се чудим. Ама проблема пак не е бившата, а в избора на мъж. Абсолютно не е нейна работа какви пари има или няма бившата и за какво ги харчи. Да си държи сметка на мъжа си, ама на бившата..... Но и на мен не ми се нравят стотинкаджийските истории.

# 252
Млада, млада, ама отчаяна, щом все на дърти, разведени и с деца налита. Че и свои пари дава за издръжка. А дори и брак нямат.
П. П. Направи ми впечатление, че авторката нещо е посъкратила първия пост. Според мен преувеличава, в смисъл, че бащата почти всеки ден води децата насам натам и им дава пари - те, тинейджърите, си умират да се мотат из мола след училище с баща си, щото. И как бившата звъни неуморно и непрестанно, денонощно, за пари и услуги. И как тя била готова децата да живеят с тях, ама видиш ли, бащата баш не бил съгласен. Да бе, да. Боли я за парите, щото явно за домакинството мъжът разчита на нея основно.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 17:09 от Прекрасная Василиса

# 253
Млада, млада, ама отчаяна, щом все на дърти, разведени и с деца налита. Че и свои пари дава за издръжка. А дори и брак нямат.
П. П. Направи ми впечатление, че авторката нещо е посъкратила първия пост. Според мен преувеличава, в смисъл, че бащата почти всеки ден води децата насам натам и им дава пари - те, тинейджърите, си умират да се мотат из мола след училище с баща си, щото. И как бившата звъни неуморно и непрестанно, денонощно, за пари и услуги. И как тя била готова децата да живеят с тях, ама видиш ли, бащата баш не бил съгласен. Да бе, да. Боли я за парите, щото явно за домакинството мъжът разчита на нея основно.

На същото мнение съм, мн добре си го написала.
Наистина авторката да вземе да си намери едно младо гадже-няма бивши, няма деца, място в гаража ще има за гумите и пей сърце 😄

# 254
От авторката си зависи да разкара нахалната женица. Да се заяви, ако трябва и със скандал. Ако мъжът държи на нея ще се съобрази. Ако ли пък не, всеки по пътя си. 10 години не успяли да се разделят, как ли пък не!
Децата са отделна тема, но бившата да спазва етика в отношенията. Необходимо е да й се наложи отвън, ако толкова няма граници. Не случайно е сама 10 години след развода.

А дали е наистина толкова нахална, или авторката им праща сигнали, и на бившата, и на настоящия, че тя е повече от съгласна да ходи с децата им по 1 месец на море да им готви, да ги развозва с колата си, казва на настоящия си да канел децата да идват при тях... Че те как да разберат, че тя им се дразни и иска всъщност ограничени контакти, като тя сама се бута между тях? За гумите на колата мислиш ли, че някой си има и бегла идея, че авторката се дразни, че гумите на колата ѝ не са в гаража на гаджето ѝ? Тя е на 30+, има от една година връзка с този, гумите ѝ сигурно си стоят при баща ѝ, откакто авторката има кола, а пък гумите на бившата са си в гаража отпреди да се появи авторката.

Общи условия

Активация на акаунт