Хемороиди - лечение къде?

• 3 848
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте от 10 години имам хемороиди. Миналата година при колоноскопия се препотвърдиха първа степен. От седмица-две имам периодичен засилен сърбеж в ануса. При дефекация нямам болка. Нямам и кръв. Почнах свещички цикатридина и някакъв гел. Дали е удачно да ида на преглед при проктолог? 1ва степен хемороиди могат ли да се лекуват с банд-лигиране?
Къде да отида. Баща ми си е махал хемороиди в Онклиник във варна и е доволен. В интернет намирам противоречиви мнения за там. Друг вариант е при др. Атанас Матев в стара загора но и там намирам противоречиви мнения. Чудя се къде да отида и дали да не пробвам само с консервативно лечение.
Боли ли много след банд лигиране?

# 1
Първа степен не е нищо тревожно. Не пипай и не махай нищо, винаги може да стане по-зле. Ако усещаш нещо (или си внушаваш) прави си понякога по един курс с Цикатридина например и толкова.

# 2
Захаросан пчелен мед на превръзка вечер уникални резултати

# 3
Препоръчвам д-р Антон Тодоров - хирург -проктолог от МЦ Фама в Пловдив. Аз се оперирах при него и съм изключително доволна!

# 4
За вътрешни хемороиди силно препоръчвам хеморел тинктурата помогна ми изключително много няма да съжаляваш!

# 5
Здравейте. Януари се реших и отидох при др. Матев, стори ми се че много бързо ме прегледа и каза, че хемороидите били малки и нямало нужда да се прави нищо. Обаче още имам периодични сърбежи и то доста силни. Сега почнах да взимам детралекс и различни мазила с надеждата да помогнат. Имах няколко пъти леко бодене при изхождане (все едно изпражнението е бодливо). Почнах да се плаша да не ми се е появила фисура и оттам да е това. Главния ми симптом е сърбеж и парене, като стоя седнал (прав и легнал по корем съм добре).
Храня се с много фибри, без добавена захар и съм на НВ-ВМ хранителен режим. Пия и много вода, без люто и пикантно като цяло
Практикувам анален секс от време на време и се притеснявам да не е станало нещо следствие на някой акт. Попринцип нямам болка по време и след акта (винаги с много лубрикант). Сега пак са ми се обострили от 2 седмици въпреки че от 2 месеца не съм правил секс. Дали е възможно да е фисура? Чудя се да ходя ли пак на преглед, дали отново при Матев или на гастроентеоролог да отида? Гастроентеоролозите могат ли да диагностицират фисури? Поради срамното, не ми се казва на доктора за другите неща Simple Smile Какво ще ме посъветвате?

# 6
За вътрешни хемороиди силно препоръчвам хеморел тинктурата помогна ми изключително много няма да съжаляваш!

Здравейте! Аз съм с вътрешни хемороиди и опитах какво ли не, единият е първа степен, другият 2-ра. Взех си хеморрел тинктурата и от днес я пия, 3 пъти на ден, както пише. Горе-долу за колко време почувствахте резултат при Вас?

# 7
Здравейте на всички Simple Smile
Въпреки че успях да преборя проблема с хемороидите преди почти 4 години, днес ми дойде импулс да споделя тук. Бях на 20, когато за първи път изпитах този проблем и оттогава цял живот се пазя от консерванти, и всички изкуствени , синтетични и т.н. подобрители в храните и по този начин хемороидите не ме притесняваха много често, веднъж на година две се обаждаха, но с по-леко хранене се подобряваха. И така до края на 2019г, когато след двоен курс антибиотици положението се влоши драстично и в продължение на година и половина  имах ежедневни много силни болки и кървене. Когато  вече не се издържаше към пролетта на 2021 отидох на хирург,  специалист  в тази област, който установи какво ли не, общо взето всичко имах- вътрешни, външни и фисура или фисури, май две бяха и то всичко това в много напреднала степен 3та, дали не и към 4та , вече не помня. Та по мнението  на доктора трябваше да си направя две изследвания, които бяха скъпи и неприятни и после операция, като единствено решение в моя случай.  Тогава реших да направя всичко възможно да  не се стига дотам и по конкретно да пробвам с гладуване. И така след пълен 20 дневен курс на гладуване с чай и плодове и захранване от 10 дни- всичко много стриктно,  точно една седмица след края на захранването като "по чудо" от болката и кървенето нямаше и спомен...и така  е и до днес. При мен се изчисти и регенерира тъканта от едно гладуване, защото организма ми беше чист без излишни килограми  и от системно здравословно хранене и начин на живот.  При други хора може да се наложи 2 или 3 пъти да се гладува, за да се  постигне  този резултат.  Пиша това , за вдъхновя или може би припомня, че човешкия организъм е една самовъзстановяваща се система и стига да не и пречим, всичко си идва на мястото,  като осигурим достатъчно енергия и алкална среда. Благодаря  за вниманието и успех!

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 23:22 от Ваня Георгиева 772607

# 8
Здравейте! Имам хемороиди външни нямам никва болка обаче се притеснявам  как маже да се махат ?

# 9
Крем при хемороиди - bg.hemorv.com Използвам го за външни хемороиди. След около 2 седмици проблема отшумя

Общи условия

Активация на акаунт