Пак тези хемороиди

• 1 049
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте! Бях писала и преди, също така изчетох всички теми и коментари за хемороиди и фисура. От година и половина се боря с тях и ходя по всевъзможни лекари. Ужасно е…днес отново е от онези дни, в които плача от болка и не мога да мръдна. След правени прегледи и колоноскопия ми откриха 2 вътрешни хемороида 2-ра степен и няколко “пресни фисурки”. Не били за операция нещата. А то боли, кърви, боде, сърби и няма оправяне. Пила съм 3 вида лекарства за хемороиди, включително Детралекс и Флебодия. Имам анемия и изобщо не ми влияят добре. Мазала съм какви ли не мазила и съм слагала свещички долопрокт и цикатридина. Мазилата, за които се сещам да съм пробвала и са ми изписвали са - Долопрокт, тридерм, хеморрел, хемогел, проктогливенол, крем комфорт на БАН… и още сигурно 5-6 други. От нищо никакъв ефект… ям овесени ядки с кисело мляко и сини сливи сутрин уж за да ходя по-лесно до тоалетната. Изписаха ми и пия вечер дуфалак, пак за тоалетната…ами не, не става…болка и това е. На 29 години съм, не съм раждала, но бих искала…а то с тези мъки в момента. Моля ви, помогнете ми! ♥ Ако сте имали подобни проблеми, от какво сте се оправили? Мисля сега да започна да пия белтък на гладно, тук го прочетох.

# 1
Знам какво е, нямам хемороиди, но за сметка на това вече 12 години се мъча с фисура. Тези мазила, които споменавате, почти всички съм ги пробвала и не са ми подействали особено. Но доста пъти успявах да заздравя фисурата, с мазане, макар че след известно време пак се стигаше до раздиране. Двете мазила, които на мен ми подействаха най-добре са: Фитороид на Абока и мехлем Хемороидин на Биохерба. Също така, за фисури препоръчват крем с дилтиазем, правят го в някои аптеки, защото го няма като готов продукт в България. Аз и него пробвах, имаше ефект в началото... но после нещо се обърка пак. Абока фитороида го има по аптеките, особено ако сте от по-голям град. Хемороидина на Биохерба се продава в онлайн аптеките, мисля че го бях купувала от аптека Детелина, и е евтин.
Крема с дилтиазем го споменах, но е добре да е изписан от лекар, понеже си е лекарство и чрез кожата отива в кръвообръщението. А и не знам защо, но мехлемите с натурални съставки ми действат по добре, поне на мен.
За хемороиди нищо не мога да кажа, но дано съм помогнала поне за фисурите. Щом са пресни, би трябвало да минат по-лесно.

# 2
Много Ви благодаря! А сега как сте, още ли Ви мъчи фисурата?
Точно на Фитороид и Хемороидин съм хвърлила последно око. Кой повече Ви хареса? И аз стигнах до извода, че билковите продукти сякаш повече ми помагат. Сега съм се решила да пия въпросният белтък на гладно, поне няма да ми навреди. Чудя се и за кравешкото лекарство Антифлегмин. 😁 Преди правех йога, може да погледнете има йога специално за фисури. Аз търсих в ютуб на английски и с постоянство, добър режим на хранене и някое поне работещо мазило, би трябвяло да се подобрят нещата.

Знам какво е, нямам хемороиди, но за сметка на това вече 12 години се мъча с фисура. Тези мазила, които споменавате, почти всички съм ги пробвала и не са ми подействали особено. Но доста пъти успявах да заздравя фисурата, с мазане, макар че след известно време пак се стигаше до раздиране. Двете мазила, които на мен ми подействаха най-добре са: Фитороид на Абока и мехлем Хемороидин на Биохерба. Също така, за фисури препоръчват крем с дилтиазем, правят го в някои аптеки, защото го няма като готов продукт в България. Аз и него пробвах, имаше ефект в началото... но после нещо се обърка пак. Абока фитороида го има по аптеките, особено ако сте от по-голям град. Хемороидина на Биохерба се продава в онлайн аптеките, мисля че го бях купувала от аптека Детелина, и е евтин.
Крема с дилтиазем го споменах, но е добре да е изписан от лекар, понеже си е лекарство и чрез кожата отива в кръвообръщението. А и не знам защо, но мехлемите с натурални съставки ми действат по добре, поне на мен.
За хемороиди нищо не мога да кажа, но дано съм помогнала поне за фисурите. Щом са пресни, би трябвало да минат по-лесно.

# 3
Мисля, че и двете мазила ми помогнаха доста за известен период. Лошото е, че в един момент, след като се сцепи пак фисурата, придобивам някаква резистентност към мазилото, което ми е помогнало и сякаш спира да ми действа...продължавам да мажа, но все едно нищо не правя. Така се налага да търся ново мазило.
За сегашното си състояние, не знам какво да кажа. Някои дни съм добре, други се търпи, но през повечето едва се издържа. Ходих и аз по доктори, според единия не била за операция и не била хронична, според другия можело да се оперира, след като дилтиазема не помага. И двамата казаха, че е малка фисурата. Ако е голяма, не знам какво щях да усещам, щом малката е толкова болезнена...
Надявам се на чудо...

# 4
Ох, много съжалявам за това, което ви се случва. Опитайте наистина да видите и с йога...както и с хранителен режим. Знам, че йогата е трудна, особено в тези състояния, но си струва да пробвате. Аз така привикнах към Цикатридината...сигурно съм изкупила десетки опаковки. В началото много ми помагаше, последно време все едно нищо не слагам. Дават я и за фисура, ако не сте я пробвали, поне е природно всичко в нея.

Мисля, че и двете мазила ми помогнаха доста за известен период. Лошото е, че в един момент, след като се сцепи пак фисурата, придобивам някаква резистентност към мазилото, което ми е помогнало и сякаш спира да ми действа...продължавам да мажа, но все едно нищо не правя. Така се налага да търся ново мазило.
За сегашното си състояние, не знам какво да кажа. Някои дни съм добре, други се търпи, но през повечето едва се издържа. Ходих и аз по доктори, според единия не била за операция и не била хронична, според другия можело да се оперира, след като дилтиазема не помага. И двамата казаха, че е малка фисурата. Ако е голяма, не знам какво щях да усещам, щом малката е толкова болезнена...
Надявам се на чудо...

# 5
Пробвала съм и Цикатридина, но понеже са свещички, отиват по-навътре, а не там, където е самата фисура. Не знам дали заради това, но нещо не ми подейства.
Благодаря за препоръките. И аз виждам, че трябва някакъв хранителен режим, но лошото е, че нещата могат да се влошат за един миг, така да се каже.

# 6
От опит- вземаш си тетра, вариш, прецеждаш, изстудяваш, потопяваш едно тампонче/памуче/ и вечер го слагаш не вътре в ануса, а на дупето. Спиш така. След всяко ходене до тоалетната по голяма нужда трбва да си правиш тоалет с хладка вода, само с вода, без сапуни. Ако можеш да се изхождаш по някакъв начин в WC-то клекнала , а не седнала помага много.
Моите мъки започнаха от 25 г.в. след това родих нормално 2 деца и стана ад. Повярвай ми какво ли не измазах, какво ли не пих. Фисурата я оперирах/манипулационна процедерура/ в Ст. Загора при д-р Матев, спаси ме! Хемароидите само с тетрата/смрадлика/ ми се оправят.  Но много важно е и след тоалетна да не се бършеш с хартия, а веднага с хладка вода! Успех и вярвай, че ще мине.

# 7
Много благодаря! Още тези дни ще го направя. За колко време горе-долу при Вас се подобриха. И тъй като са вътрешни хемороидите, а аз ще слагам на дупе дупката, не в нея 😁 дали ще помогне? Много искам и аз да родя, но първо трябва да ги оправя тях… Фисурата явно не се е повлияла от тетрата. Успех и здраве Ви пожелавам на цялото семейство! ♥

От опит- вземаш си тетра, вариш, прецеждаш, изстудяваш, потопяваш едно тампонче/памуче/ и вечер го слагаш не вътре в ануса а на дупето. Спиш така. След всяко ходене до тоалетната по голяма нужда трбва да си правиш тоалет с хладка вода. Ако можеш да се изхождаш по някакъв начин в WC-то клекнала , а не седнала помага много.
Моите мъки започнаха от 25 г.в. след това родих нормално 2 деца и повярвай ми какво ли не измазах, какво ли не пих. Фисурата я оперирах/манипулационна процедерура/ в Ст. Загора при д-р Матев, спаси ме! Хемароидите само с тетрата/смрадлика/ ми се оправят.  Но много важно е и след тоалетна да не се бършеш с хартия, а веднага с хладка вода! Успех и вярвай, че ще мине.

# 8
Да, ще мине, няма как да го пъхнеш навътре тампона, опасно е, то си всмуква /колкото и зле да звучи/ . И моите са вътрешни, чесното казано усетих подобрение още на първата седмица. След месец забравих за болките, лекарите и какво ли не. Но един съвет още- вземи се тетра от някое пазарче, нека да е по- силничка, защото тези в аптеките са по- салби.

# 9
Страхотно, още утре купувам тетрата и започвам, дадохте ми голяма надежда! Колко време може да я съхранявам в хладилник, след като я сваря?

Да, ще мине, няма как да го пъхнеш навътре тампона, опасно е, то си всмуква /колкото и зле да звучи/ . И моите са вътрешни, чесното казано усетих подобрение още на първата седмица. След месец забравих за болките, лекарите и какво ли не. Но един съвет още- вземи се тетра от някое пазарче, нека да е по- силничка, защото тези в аптеките са по- салби.

# 10
12ч. максимум 24ч.

# 11
О, аз си мислех, че повече. Значи всеки ден сте си варили по малко?

# 12
О да. Всяка сутрин, но важен е резултата.

# 13
Пробвай пайлекс!!

# 14
Вие имали ли сте ефект? Аз си бях купила кремът пайлекс и около 2 седмици мазах, но май нямаше резултат. Мога да опитам отново. Сега правя компреси с лайка в момента и йога за хемороиди.

Общи условия

Активация на акаунт