Дете от предишна връзка и брак в чужбина

• 11 381
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Авторке, щом вече си на Мъж номер 3 с деца от Мъж 1 и Мъж 2 е редно (най-вече заради децата си) да бъдеш една идея по-внимателна в подбора си на мъже за да не стане след някоя друга година да ни питаш какво да правиш с детето от Мъж 17 когато се наместиш при Мъж 45.

# 91
Аз никога не бих се преместила след толкова кратка връзка,камо ли ако има деца в картинката. По- добре помисли струва ли си да се местиш изобщо, не дали ще се съгласи таткото. Защо чужденецът не дойде тук, да поживеете под наем с децата и да видите как върви?

# 92
Авторке, мъжът може да влезе и пребивава в БГ, надявам се?
Ще му се наложи, ако бащата е така отговорен както го описваш. И да пледираш за по-добра среда, нужда от образование, езиково обучение, връзка с поредния на мама, спортна кариера или всичко, което евентуално те съветват по групите - няма да мине в съда. Реално, ако е вярно описаното от теб, бащата отглежда детето. Да не стане обратното - той с правата, ти в чужбината. Детето има ли будно време с теб? Държавата е трета страна нали?
Надявам се, че семейството му не се включва всеки ден да обяснява как те иска за снаха...
Забави малко, нека нещата се случват на твоя територия.

# 93
  • на село
Не по темата, ама защо някои потребители, по скоро една, си мисли, че като влезнем в Шенген, непълнолетни лица ще си ходят насам натам из Европа необезпокоявано Grinning и непроверявани, хайде по- сериозно.

# 94
Щото им се иска.

# 95
Извън темата, но толкова ли е трудно да натиснете ''ч'' на клавиатурата, вместо ''4''?
[/quote]
Не е трудно.. Извинявам се, дразни. Вече е наред.

По темата - авторката дава малко информация, чувства се следена.. По-ползотворно, според мен, щеше да бъде, ако беше посочила държава, град...  Все има хора с опит в различни страни, щяха конкретно да й посочат за и против.
Но както се вижда, тя няма нужда от това.
Всъщност, подтекста на въпроса й изглежда като "законно изнасяне на 2 деца" извън граница.. Звучи грубо, казано така, за което се извинявам. Но всички изглежда се подведохме да даваме съвети за нещо, за което не сме питани.
В този смисъл, аз й се извинявам..
Както е избрала заглавието на темата е лично нейно право - отива при адвокат и действа.

Хубава е обаче онази фраза от Библията, как беше... като вървиш към съда, да се съдиш с някой, гледай да се разбереш с този, с който отиваш на съд, за да не стане така, че съдията да отсъди нещо, по-лошо от това, което би получил, ако се разбереш с човека и без съд.. Нещо подобно.
И не визирам конкретно втория й мъж (за който ми е жал), а онова, което е над нещата..

# 96
  • Deutschland/HE

Изобщо не ми се иска. Зададох го като хипотетичен въпрос, защото като летиш от една шенгенска страна към друга не минаваш проверка. Като минаваш сухоземна граница, ако не видиш  табелите няма и да разбереш, че си минал.

П.С. Летя редовно с децата си и имам разписано съгласие от съпруга ми, както и аз съм му дала, отделно децата могат да пътуват и сами.

# 97
Сега и аз погледнах мненията на авторката и видях, че е летяла до Москва - дано не се омъжва там.
Мдаааааа, ужас......
100% от републиките...
Две момиченца! Бре, мислете бе хора!
Ужас, ако това е истина....Ако новата пътеводна звезда в живота на младата майка, с две деца от двама различни мъже, е от някоя бивша съветска република, която завършва на - стан. Казахстан, Узбекистан, Таджикистан,, Азербайджан ..

Авторке, да те светна, че ония там може и да приличат на китайци, и да работят като китайци, и да говорят на руски,  обаче са правоверни мюсюлмани, и лъжат като дърти араби, особено прости женици. Като сключиш брак с един от тях, смятай, че сключваш  брак с всичките му жени, деца, братовчеди и рода. Които, докато не се докарат до Западна Европа, няма да те оставят на мира.
Ама и авторката не си поплюва...сваля й някой звезди по Интернет, виждат се два - три пъти, и хайде, голямата либоф... Взима децата и два куфара, и заминава след зова на сърцето... Или нещо по надолу...
Абе хора, вие с коя точно част от тялото си мислите и вземате решения, при положение че имате вече 2 деца... Поне малкото го остави на баща му, моля те., авторке. И помисли, готова ли си да продадеш голямото, ако закъсаш за пари.
И, последно - новата ти любов, предполагам, че е строителен работник, нали?

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 23:53 от Прекрасная Василиса

# 98

Изобщо не ми се иска. Зададох го като хипотетичен въпрос, защото като летиш от една шенгенска страна към друга не минаваш проверка. Като минаваш сухоземна граница, ако не видиш  табелите няма и да разбереш, че си минал.

П.С. Летя редовно с децата си и имам разписано съгласие от съпруга ми, както и аз съм му дала, отделно децата могат да пътуват и сами.
Без да ме интересува колко пълномощни имате подписани у вас, питането Ви звучи малко подканящо за незаконно извеждане на дете без съгласието на единия от родителите. Ама не знам...
Имаше коментар на участник в темата, че го е жал за бащата - и мен ме е жал.

# 99
Няма щадящ вариант ако заминеш с детето. Просто губи връзката с баща си. Някои смятат, че с новите технологии и достъпния транспорт не е така, но според мен и идея си нямат как се случват нещата. Или поне не са виждали 5-годишно да стои смутено пред екрана на компютъра, докато родителите му се опитват да се правят, че всичко е ОК и бащата ентусиазирано го разпитва какво правят в детската.
За децата е важен живият и ежедневен контакт.

# 100
Не може една жена-майка с личния си живот да бъде заложница на бившия си мъж, баща на детето и. Същата ситуация би възникнала дори, ако тя се премести да живее в друг град.
Защо превалират интересите на бащата, а не на майката и детето?
Дете на 6 г се адапатира лесно и навсякъде.
Интересите на детето са най-важни. Трябва да убедите бащата, че за детето е по-добре да замине, ще живее в добра среда, езици, образование. Един ден това дете може и да упрекне баща си: Можеше да уча във Френски университет, напр. , но тати не ме пусна. Бащата може всеки ден да има видео връзка с детето си,
да прекрва ваканциите с него,  да го освободите от издръжка, въобще както се уговорите.
Ако това не стане, тогава може чрез съдебно решение.
Наистина ли смятате, че е в най-добър интерес на детето да бъде взето от собствения си баща и изтръгнато от родната си среда и заведено да живее в друга държава под покрива на мъж №3, когото майка му едва ли познава достатъчно добре за брак дори без да са намесени деца от предишни връзки, какво остава когато са замесени две, и то малолетни?

# 101
Защо детето трябва да заминава с майката?
Бащата го взема всеки ден след детска и е с него събота и неделя.
Реално кога майката е с това дете?
То прекарва повече време с баща си и реално той се справя да го гледа-по думи на майката. И без да му дава права може да остави детето и да замине в чужбина с голямата си дъщеря.
Няма казус в този случай.

# 102
Щом за някои Чужбината е задължително по-добра среда, френски университети и простотии от любовни романчета, то значи да вървим всички навън🤣🤣🤣. Видео връзка 🤣🤣🤣🤣🤣
После що ви съдят за всяка минута неизпълнение на съдебно решение. Адаптиране на 6 годишно момиче в някои Дагестан, Армения, Пакистан, Френски университет у бивша френска колония! Мама е щастлива с поредния!

# 103
Тук сценариите са направо за Оскар. Въображението на някои им идва в повече. Да не говорим, че не е и по темата. Как-то вече написах, не дължа на никой обяснение нито за предишните си връзки, нито за настоящата. Предишните мога да ги обобщя само с това, че съм сигурна, че не искате такива мъже за дъщерите си. И чукайте на дърво да не попадат на такива мъже. Бившият ми има много грехове пред мен, но съм преглътнала егото си и съм му гласувала достатъчно доверие по отношение на детето. Така, че не го жалете твърде много. Ако исках да му натривам носа и да търся някаква лична вендета, изобщо нямаше да си правя труда да пиша тук. А настоящият няма нищо общо с републики, с мюсюлмани и т. н. Както казах, филмите ви са много

# 104
Поведението ти в темата (и онази за мъжете Телец) не дават индикации, че си готова за подобен сериозен житейски избор.
Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт