Развод или…?

• 15 044
  • 118
  •   1
Отговори
# 105
Чии са жилищата? И двете ли са СИО? Посъветвайте  се с адвокат.

# 106
Да, и двете са СИО

# 107
От развода печелят само адвокатите. Винаги когато можете да избегнете агресия, злоба, заяждане, избиване на комплекси чрез детето направете го, защото няма смисъл. Масовият случай е заяждане и напук за всичко.

https://youtube.com/shorts/ffSfKWexK1E?si=_KXdmngbpffpW0Cv

По повод предният пост, допуснете го, да си вземе каквото иска, какъв е проблема и каквото вие допускате, че може да вземе, няма смисъл от недопускане, заяждане и нагнетяване. Нищо не печелите, реално го правите защото сте гневна. Та това са само вещи. Имам такова приятелка, да не влизал в общото им жилище, затова няма да дойде на рождения ден на детето. Безумие, винаги оставете родители на това дете, любовта я няма и нищо друго вече няма между вас. А и когато фокусът е в посока не и напук всички страдат.
Сещам се за едно видео от една фондация по повод борби за развод и деца, накрая видеото завърши след всички безсмислени борби, детето пораства, родителите се поболяват, а не рядко завършва и със смърт.

# 108
Е ти не знаеш ли кои неща са негови?
Аз примерно си знаех кои неща са на бившия. Той си взе някои, а други, които не си взе, шута за разглобяване и ги свалих в мазата. Не искам да гледам нищо негово. Лошото е, че ако не си ги вземе, ще трябва аз да ги изхвърлям, което си е занимавка и пак ме товари по някакъв начин. Ти не знаеш ли кои неща са негови? Изнасяй ги навън и да си ги взема. По-добре ще ти е без лошата енергия. Wink

# 109
Ами, това са общи неща от обзавеждането и покъщнина. За лични изобщо не става въпрос..

# 110
Направете списък и се разберете точка по точка.

# 111
Тези неща които иска на вас нужнили са.
Примерно ако иска хладилник, телевозор...не е редно да ви лишава от тях. Да си купи сам, като е толкова отворен.
Оправете си имуществения въпрос. Движимо и недвижимо, черно на бяло.
Неприятно, но щом се е стигнало до там, довършете нещата.

# 112
  • Anywhere
Моето виждане по въпроса е, че щом се е изнесъл имате право да смените ключалката. Да направи списък и след съгласуване вие ще му изнесете вещите в уречен ден. Ако иска да си вземе миялната, сушилнята и т.н димакински уреди, с които да си подобри бита... Ами не, няма да отстъпя, защото аз и детето /децата имаме право на тях!

# 113
  • София
Нямаш право да не го пускаш и нямаш право да сменяш ключалката. По закон. Оттам нататък всичко е въпрос на договорка.

# 114
  • София
В някои приказки на някои същества няма нищо вярно, но пак ме ядосват. Много често целта на развода е просто да престанем да се ядосваме. Желателно и двете страни.
Но често по-умният отстъпва.

# 115
Моля Чихуато да напусне темата, явно много ярост и унижение е набрал! Със сигурност ще намери други мъжки теми, в които да обсъжда неблагодарните жени!
Темата, която пуснах беше за съвет и за това какво имам право законно, а не за дисекция колко гадни са жените/ по принцип/!
И да, когато една жена надигне глава и не иска да търпи психически, емоционален и финансов тормоз, това вече бърка яко в егото на мъжа!

# 116
  • София
Летен полъх, говори с адвокат.
Това, което трябва да знаеш е, че разводът не е наказателно дело. Освен издръжката, всичко останало е въпрос на взаимна договорка.
А между другото, съществува възможност за издръжка без развод. 😁

# 117
Скрит текст:
Аз от тоя анализ разбрах само, че чихухуато мрази всички жени, понеже са двулични пепелянка и нарцисисти , а той бял и добър, и всички го използват, само не разбрах за какво точно, за секс, за пари, за душеприказчик, или просто никоя не ще да му пусне...
Ами сигурно има нещо вярно в цялата работа, щом му се нахвърлихте така.
Откога пък трябва да търпим някой да ни казва кокошки, отмъстителни, зли, манипулативни и кво друго беше там, защото иначе излиза, че е вярно? Напротив, глупостите, бръщолевенията и агресията трябва да се отсичат, изгарят и стъпкват в зародиш.
Най пък съм се ядосвала на "ядосваш се, значи е вярно". Абсолютно манипулативно изказване с цел да обезоръжи обекта на обиди - ако се ядосва е вярно, ако мълчи и се съгласява пак е вярно.

# 118
Скрит текст:
Аз от тоя анализ разбрах само, че чихухуато мрази всички жени, понеже са двулични пепелянка и нарцисисти , а той бял и добър, и всички го използват, само не разбрах за какво точно, за секс, за пари, за душеприказчик, или просто никоя не ще да му пусне...
Ами сигурно има нещо вярно в цялата работа, щом му се нахвърлихте така.
Откога пък трябва да търпим някой да ни казва кокошки, отмъстителни, зли, манипулативни и кво друго беше там, защото иначе излиза, че е вярно? Напротив, глупостите, бръщолевенията и агресията трябва да се отсичат, изгарят и стъпкват в зародиш.
Най пък съм се ядосвала на "ядосваш се, значи е вярно". Абсолютно манипулативно изказване с цел да обезоръжи обекта на обиди - ако се ядосва е вярно, ако мълчи и се съгласява пак е вярно.
Повече от видно е, че човека има някакъв проблем. Вместо да се докладва или насочи към по-подходящи теми/поздравления за потребителката, която направи това/, беше изкаран директно или с намеци луд, слезено му бе на нивото.
п.п. Вече съжалявам, че тръгнах да ръся акъл, друго трябваше да направя, но станалото - станало.

Общи условия

Активация на акаунт