Къде срещате нови мъже?

• 33 091
  • 880
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ще цитирам Мишел Обама: Marry your equal.
За мен няма по-точна формула за стабилна връзка. Човек, максимално близо във всяко отношение - възраст, образование, цели...

# 346
  • France
Да, най-важно е да гледате в една посока.

# 347
Колко пък толкова да греши Reagan?! В нито един мъжки разговор не съм чула досега да се обсъжда кариерното развитие на харесаната мацка. Външен вид и характер. Жените добавят към тези два критерия и още. Колко още - според конкретната жена.

За връзката между изисквания и възраст - смятам, че зависимостта е обратно пропорционална. Хубаво, жената постигнала много в годините и търси същото или повече. Да, ама свободните мъже, отговарящи на това, са малцинство и да, търсят по-млади жени. Какво прави тогава жената? Не сваля летвата или прави компромис(и)? Много ми се иска на този въпрос да отговорят жени с опит, не теоретизиращи.

# 348
  • Далечният изток
Сега, последно какво ти се иска? Красива, образована, с кариера и материално осигурена на 25 г. или семпла девойка, завършила някакво образование, но все още не знае какво иска да работи и да прави на 25 г?
А ти каза, че си на 40+ ли?!

Отговарям - вече не правя компромиси и не свалям летвата. И вчера се коментира и отговорих същото.

# 349
Аз съм на 42 и си имам жена до себе си. Отдавна не съм на пазара, но това не пречи да наблюдавам какво се случва с мои познати, приятели, близки и като цяло в обществото.

П.П. И сам да бях, не бих има връзка с жена с повече от 10 г. разлика.

# 350
  • София
Нали това имах предвид и аз вчера? С годините вдигате левъла, но основно по отношение на кариера, доходи, лайфстайл. И съответно предпочитате да сте с мъже, които са поне на същото ниво. Въпросът е, че за повечето мъже кариерата на жената не е особено важна от гледна точка на привличане. Няма лошо жената да е напред кариерно, но какво толкова значение това би имало за един мъж, който иска семейство и жена, от която да има деца? По вероятно дори да попречи. И се получава следното - тези жени имат високи критерии, обаче мъжете с висок статус и ниво предпочитат по-млади, дори и без сериозна кариера. И оттук се получава кофти дисбаланс и за двете страни.
Може би само част от обществото се намира в таква ситуация, не знам, но това е, което виждаме аз и моят социален кръг. Може и да грешим.

Да, но с увеличаването на годините на жените, се увеличават годините на мъжете, тоест, мъжете, които харесват, не би трябвало да са си останали на левъл 25 години. Те пък може да са качили левъла кариерно и финансово и да смятат, че това им осигурява топ млади жени, но пък топ младите жени имат множество ухажори, които вече не губят точки във физика, енергия и сексуално представяне, плюс това младите жени искат да живеят и да се развиват, а не да раждат деца и да домакинстват на някой залязващ мъж, който има една кариера и си мечтае някоя младичка да го обслужва. Това в общия случай, разбира се. Така че, във всеки един момент от живота, човек хем някъде прави компромис, хем самият той е компромис в някакво отношение. Мъжете първо са незрели, после остаряват. Това общо казано, разбира се, няма смисъл да покриваме всички варианти за да говорим по темата.

И пак питам, тези мъже на 40, които си хващат млади жени, дали си хващат топ младите жени, или вземат младост за сметка на нещо друго? Защото младите, красиви, вървежни жени, най-малко са се юрнали към чичо си, освен ако нямат някакъв дефицит, като избиване на драма с бащата. Другият фактор - за колко време ги взимат? Защото в много случаи тези връзки са донякъде, и после мъжът си остава сам.

# 351
Елиф, аз не мога да отговоря. Никога не съм търсела да е "постигнал същото или повече" - нито като млада, нито на 40. Това не ми е в ценностната система и в критериите. Звучи ми като "сакън да не се мина".
Явно съм като мъж. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 352
По мои наблюдения младите, много красиви и вървежни жени (изключвам гонещите материално положение) обикновено не им се налага да правят компромис с възрастта и си хващат заможни мъже с висок социален статус, които на всичкото отгоре са и млади и привлекателни. Ама колко такива мъже има?

# 353
Заможните мъже с висок социален статус често не остават с една жена дори и за десетилетие.
Въобще за мен формули няма Simple Smile Има живот, пълен с изненади, и той трябва да се живее по най-добрия възможен начин. Simple Smile

# 354
Голямата разлика между мъжете и жените в България е, че е по-вероятно жена да влезе във връзка с партньор извън страната, т.е. повечето смесени бракове са с българка и чужденец, отколкото българин и чужденка. Там е дисбалансът - като цяло българските мъже хвърлят въдица в по-малкото езерце, откъдето вече се образува голямо напрежение.

# 355
  • Далечният изток
А колко много красиви и вървежни жени има? И млади да добавя...

# 356
По мои наблюдения младите, много красиви и вървежни жени (изключвам гонещите материално положение) обикновено не им се налага да правят компромис с възрастта и си хващат заможни мъже с висок социален статус, които на всичкото отгоре са и млади и привлекателни. Ама колко такива мъже има?
Подчертаното е малък % от хората и точно тях няма какво да ги мислим/обсъждаме.
Интересното е при неособено красивите, успелите, вървежните.

# 357
е по-вероятно жена да влезе във връзка с партньор извън страната, т.е. повечето смесени бракове са с българка и чужденец, отколкото българин и чужденка
И причината за това е, че като цяло българските мъже изостават от чужденците като "цялостен пакет"?

П.П.  Съгласен съм, че българските мъже имат по-малък избор и оттам - по-малко подбират.

# 358
Ми естествено вдигам, как ще трябва да смъквам?! Те затова хитреците си търсят млади и наивни. И мъжете тук го казаха - да имат по-ниски критерии. Обаче както мечтаят за някоя интелигентна и красива, и с кариера, и осигурена материално, ееее сори, тя си върви с високите критерии...
Нали това имах предвид и аз вчера? С годините вдигате левъла, но основно по отношение на кариера, доходи, лайфстайл. И съответно предпочитате да сте с мъже, които са поне на същото ниво. Въпросът е, че за повечето мъже кариерата на жената не е особено важна от гледна точка на привличане. Няма лошо жената да е напред кариерно, но какво толкова значение това би имало за един мъж, който иска семейство и жена, от която да има деца? По вероятно дори да попречи. И се получава следното - тези жени имат високи критерии, обаче мъжете с висок статус и ниво предпочитат по-млади, дори и без сериозна кариера. И оттук се получава кофти дисбаланс и за двете страни.
Може би само част от обществото се намира в таква ситуация, не знам, но това е, което виждаме аз и моят социален кръг. Може и да грешим.

Да бе, хич не гледат мъжете какво има жената. Затова в бг-мама е пълно с теми, където студентки на 20+, мечтаят за бебенце, а пък мъжете им не искат, докато не завършат, не си намерят работа и не изкарат за майчинство, та да не се налага мъжът да ги издържа. И ако погледнеш в регистъра на НСИ на каква възраст българките от големите градове раждат първо дете, стават ясни нещата.

# 359
Да бе, хич не гледат мъжете какво има жената. Затова в бг-мама е пълно с теми, където студентки на 20+, мечтаят за бебенце, а пък мъжете им не искат, докато не завършат, не си намерят работа и не изкарат за майчинство, та да не се налага мъжът да ги издържа. И ако погледнеш в регистъра на НСИ на каква възраст българките от големите градове раждат първо дете, стават ясни нещата.
Примерът ти показва само, че и двамата млади не са напреднали достатъчно кариерно, финансово и всякак и са нужни 2 дохода за издръжка. Факт, който остава валиден и след това в годините.

Общи условия

Активация на акаунт