Къде срещате нови мъже?

• 32 900
  • 880
  •   1
Отговори
# 690
  • Далечният изток
Скрит текст:
Защо да е повече? Мъжът има стажа, кариерата, заплата... Финансово му е опечена работата. Ако жената е жертвала всичко това за да поддържа дома и да гледа децата, апартаментът определено не е в повече. Ако мъжът е имал цялата свобода да работи и не е изкарал достатъчно за един апартамент на съпругата, тогава не се е справил особено добре със своята част.
Жената в България не е добре подсигурена. Жената в САЩ  е добре подсигурена - прочети там какво получават жените и децата при развод. Разбира се, това е другата крайност, която също не одобрявам. Неслучайно там са популярни предбрачни договори. Но тук голямо тарикатене пада. Не обичам тарикатчета, особено за сметка на жената, от която иначе очакват какво ли не.
Не знам дали жената не е добре подсигурена, но ако сега се разделим с жена ми, тя ще получи половината от общото ни имущество (за което има по-малък принос през годините), а семейното жилище, което имам отпреди брака, ще остане за нея докато по-малкото дете не навърши 18...което е след 10 години. Това при положение, че не е имало между нас уговорка тя да жертва кариера или нещо подобно и тя не го е правила никога. Не ми се струва да не е подсигурена, да не кажа, че е в по-добрата позиция. Сега някоя дама ще каже, че си правя сметки. Не, казвам го в отговор на това, което ти пишеш, защото очевидно в тази тема и мъжете, и жените, правим някакви общи сметки.
Ако тя получи имущество, тоест ще бъде жилищно осигурена, в такъв случай семейното ви жилище, което е твое от преди брака, няма да остане за нея и детето. Съдът го предоставя на родителя с детето само ако е поискано и ако този родител има жилищна нужда.

# 691
За съжаление, или пък за късмет - обикновенните хора не смятат "колко апартамента да купя на жена ми" или "какво трябва да ми купи бъдещия мъж, за да му родя деца". Хората се събират да живеят заедно и обикновенно мечтата им е да имат покрив над главата. Който живее с родителите си се надява да излезе, който е на квартира мечтае за собствен дом, който има дом вече може да отхлаби малко колана, ако го е изплатил, или да си плаща заема и да се надява че няма да му мине котка път.
Тук ако един неженен мъж или една неомъжена жена четат, и на базата на болшинството мнения си правят планове за бъдещето - шансът им да си намерят човек до себе си е 0.00005 %. То може би и за това има толкова настъпани мотики. Ама то сметки, математики, колко преди, колко след, колко по време на това, ама вечерята, ама почивката... Докато в семейството продължава да има мое и твое, и всеки мери части, проценти - нищо добро не ги чака и двамата. Цял живот да си гледаме в паниците със жена ми... да сий бе и семейната идилия.

# 692
Рийган, в какво се изразява твоят принос за общото имущество и в какво нейният, по-малък принос? И броиш ли общия принос и разпределение, или само финансовия?
Говоря само за финансовия. В едно семейство приносът далеч не е само финансов - за мен това жената да подкрепя, да възпитава деца, да крепи семейството и всъщност да го изпълва със съдържание като принос е огромен...когато го има. Затова вярвам, че едно семейство е най-здраво когато има разпределени роли и всеки дава своя принос. Ако и двамата дават еднакъв вид принос, другото ще се губи и ще липсва...

П.П. Изразява се в по-високи доходи, успешни инвестиции и т.н.....които до голяма степен се дължат и на нея заради подкрепата, вярата и т.н.

Ако тя получи имущество, тоест ще бъде жилищно осигурена, в такъв случай семейното ви жилище, което е твое от преди брака, няма да остане за нея и детето. Съдът го предоставя на родителя с детето само ако е поискано и ако този родител има жилищна нужда.
Няма да е жилищно осигурена в смисъла да притежава къща или апартамент, но би могла да си купи ако поиска.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 13:42 от Reagan

# 693
  • София
Как така хем ще получи половината от общото имущество, хем няма да е жилищно осигурена? Какво разбираш под имущество?

# 694
Всичко друго, което не е жилище за живеене, но представлява ценност само по себе си и може да се продава, заменя, да се ползва като платежно средство и т.н.

# 695
  • София
Рийгън, жалко, че първият ти инстинкт беше да отбележиш как имала по-малък (както се оказа финансов) принос за имуществото ви, и чак тогава се сети колко важен бил другият.
Най- важното е всичко да е по равно ли? Аз смятах, че е семейството да е добре.

Може ли семейството да е добре, ако няма баланс? За това говорим, баланс и справедливост, не математическо равенство.

Уверявам те, че доверието ти може да бъде предадено по всяко време. Разбира се, в началото човек не го знае, което е добре Simple Smile

Ами не говорим ли точно за това? Някъде между сляпото доверие и сметкаджийството, има някаква доза разумност и реализъм. И когато единият смята, но реве, че ти не му се доверяваш сляпо, изниква въпросът, колко може да му се има доверие?

# 696
Рийгън, жалко, че първият ти инстинкт беше да отбележиш как имала по-малък (както се оказа финансов) принос за имуществото ви, и чак тогава се сети колко важен бил другият.
Не е вследствие на инстинкт, а умишлено акцентирах върху материалната страна на върпоса в отговор на казуса с купуването на апартамент, служещ за  бекъп за жената при условие, че тя си остане вкъщи. Финансовият принос може да се измери, но цялостният принос в семейството няма как да се измери...според мен поне.

# 697
А жената, която се е навила - дали от удобство, дали от липса на хубава работа, дали от лично предпочитание - да бъде домакиня цял живот, при развода ли осъзнава, че има пропуснати ползи, липса на трудов стаж, добро пенсионно осигуряване, имоти, самостоятелност? Кой да се грижи за нейното благополучие и интерес, ако не тя самата? Наивно, да не кажа по-силна дума, е да очаква друг да я осигурява в живота! Всеки може да обвинява другия пол в каквото и да е, да има претенции за автомобили, подарени апартаменти, но, окаже ли се в кофти позиция, в ролята на онеправдана жертва, не е зле да търси отговорния в огледалото, не да оправдава липсата си на далновидност и лична отговорност с епитети към мъжа, като жена го твърдя.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 15:09 от Анонимен

# 698
Че се и ядосва Joy
Сякаш не помним, когато почна да разказваш как си издържал жена си и Фивъррей те репликира, че в България майчинството е платено и ти излезе с дупликата, че 700 лв пари ли са? Тогава Кукумицинка направи сметка кога за последно жена ти е била в майчинство и какво са представлявали тези пари спрямо средната заплата за страната
Kissing Heart
Ядовам се ами - защото постоянно ми приписваш неща, които явно някой друг е казал. Когато моята жена беше в майчинство, втората година въобще не беше 700 лева. Може би 240 беше. Моите деца са вече ученици, голямото тийн. 700 лева е сега майчинството, а тогава беше много по-малко, така че аз не мога да съм казал това за моята жена.
С теб специално май най-добре да спра да общувам. Аз гледам да съм добронамерен, а не заядлив, но това явно не е възможно с всички хора. Не съм тук за безмислени спорове.

# 699
Вие коментирате хора, които имат имоти преди брака, но не всички са така, някои купуват заедно след него.

# 700
  • София
Продължава да се слага знак за равенство между домакиня и финансова зависимост. Акъл си трябва и там.

# 701
Няма нищо по-секси от това жена да подари апартамент на мъжа си.

# 702
Познавам няколко двойки, с деца даже, в които мъжете имат солидни финансови възможности и жените им работят по-скоро за социални контакти, на половин работен ден, или, докато децата им са малки, не работят изобщо. Не знам дали цял живот планират така да я карат. Но мъжете още не са им казали "Ела, мило, да ти подаря един апартамент, да си осигурено в живота, да те компенсирам за грижите към мен и децата, (чистачка си имат)". Не, обичат си жените, грижат се за семействата си, за децата, да не им липсва нищо и така. Жените също не ги "крънкат" за апартаменти на тяхно име, под достойнството им е.

# 703
Аз не разбирам защо се гледа едва ли не с подигравка на мъж, който иска да се грижи за жена си?
Ми че ти къв мъж ще си ако я натириш да бачка по 40 часа плюс седмично, да гледа деца и домакинство и тебе да пере и да ти готви?
За какво си й на тая жена?
Ми мерси, живях с такъв мъж - ми по-добре сама.

# 704
  • София
А жената, която се е навила - дали от удобство, дали от липса на хубава работа, дали от лично предпочитание - да бъде домакиня цял живот, при развода ли осъзнава, че има пропуснати ползи, липса на трудов стаж, добро пенсионно осигуряване, имоти, самостоятелност? Кой да се грижи за нейното благополучие и интерес, ако не тя самата? Наивно, да не кажа по-силна дума, е да очаква друг да я осигурява в живота! Всеки може да обвинява другия пол в каквото и да е, да има претенции за автомобили, подарени апартаменти, но, окаже ли се в кофти позиция, в ролята на онеправдана жертва, не е зле да търси отговорния в огледалото, не да оправдава липсата си на далновидност и лична отговорност с епитети към мъжа, като жена го твърдя.

Е, Бизи, как да се погрижи сама за благополучието си, като нито работи, нито очаква от мъжа да я подсигури Joy Ако трябва да се погрижи сама, значи трябва да работи Wink Ама нали мъжът не иска тя да работи, ама не иска и да я подсигури... Параграф 22 и т.н.

Ариел, не виждаш ли колко искат да се грижат... Те да изкарват парите, ама жената да няма нищо черно на бяло... Тези, които искат да се грижат, не се свидят... Останалите просто се грижат за себе си, правейки се, че се грижат за теб.

Общи условия

Активация на акаунт