Къде срещате нови мъже?

• 32 879
  • 880
  •   1
Отговори
# 780
Не знаеш колко е майчинството- добре.
Е ти ако само едно майчинство включваш в семейния бюджет... личните финанси са нещо по-всеобхватно. Един човек може да получава лихви и дивиденти, друг е продал земя от баба си, трети дава имот под наем, четвърти е взел коледен бонус миналия месец и има 10000 лева в дебитната си карта, нищо че януари може да изкара само 3000 лева... и така нататък.
За случая съм казал, че когато е нямала пари в джоба си и ми е поискала, съм й давал колкото е искала. Може в картата си да е имала 10 хиляди лева тогава, но да не й се е ходело до банката - честно казано, не знам. Ако беше имала нужда всеки месец от Х лева, щеше да каже "давай ми всеки месец по Х лева". Щом не е казала - не е имала нужда явно.
И това е било последно преди над 10 години, доколкото помня.

Никога не съм коментирала доходите на приятеля ми, но добър опит Satisfied
Е, не ми се търси. Мисля си, че като те питаха щом твърдиш, че не си хипергамна приятелят ти повече пари ли изкарва от теб или по-малко, ти отговори "не знам точно, но сме на подобно ниво".
Ако не си била ти - извинявай.
Ама все пак - вземи да разучиш колко е, че щом така ще си определяш майчинството...

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 15:19 от chris78

# 781
Ти спомена майчинството, не си казал нищо за дивиденти.

# 782
С жена ми винаги сме имали общ бюджет за разходите - кой колкото има като доходи "ги слага на масата" и впоследствие се разпределят по пера. В началото тя изкарваше повече, след това аз. Преди стояха в кутийки по различните пера Joy, после преминахме в сметки и т.н. Не знам как е възможно в едно семейство единия "да се молел" за пари като дете. Нали говорим за семейство? Това, че някой изкарва по-малко какво значение има? Нали се компенсира с повече внимание, грижа, а-у?

# 783
  • София
Никога не съм коментирала доходите на приятеля ми, но добър опит Satisfied
Е, не ми се търси. Мисля си, че като те питаха щом твърдиш, че не си хипергамна приятелят ти повече пари ли изкарва от теб или по-малко, ти отговори "не знам точно, но сме на подобно ниво".
Ако не си била ти - извинявай.
Ама все пак - вземи да разучиш колко е, че щом така ще си определяш майчинството...

Не съм аз. И не ме мисли, нещата са ни наредени Satisfied

Рийгън, и как те взе тая жена, като изкарваше по-малко от нея?

# 784
Рийгън, и как те взе тая жена, като изкарваше по-малко от нея?
Явно се е излъгала жената..Joy
Това се случи когато бяхме на по 24-25 г., вероятно е видяла някакъв потенциал в мен, иначе малко вероятно да ме беше взела Grinning

# 785
  • София
Тя кат мен, сама държа да си ги правя милионерите hahaha

# 786
  • София
Най-добрият стимул за един мъж да си увеличи доходът, винаги е правилно мотивиращата го жена.

# 787
Значи това е твоята суперсила. Малко жени я притежават

Най-добрият стимул за един мъж да си увеличи доходът, винаги е правилно мотивиращата го жена.
О, това е абсолютно така. По принцип жените са много силен мотив за мъжа да се стреми да се развива, защото той знае, че така ще има по-голям успех сред тях. Ако пък собтсвената ти жена умее да те мотивира правилно, тогава това е най-мощния стимул.
Ако ги нямаше жените, сигурно едно 98% от мъжете щяхме да си живеем в една стая с легло и компютър и нямаше да ни дреме Joy

# 788
и аз така навремето изкарвах доста повече и взех бившия мъж с перспектива уж, ама така и не я дочаках... Joy

# 789
и аз така навремето изкарвах доста повече и взех бившия мъж с перспектива уж, ама така и не я дочаках... Joy
Господ си знае работата, може да е било за добро.

# 790
  • София
За добро е, сама си харчи парите и не му купува обувки и апартаменти, че да се чувства независим Joy

Анонимче Hug

# 791
Така. Моят опит. За да се гледат 2 деца в България, още повече ученици, си трябват поне две заплати, че и доста отгоре. Да не говорим за логистиката и помощ в образованието.
Защо всички примери са за работническата класа?

# 792
Така. Моят опит. За да се гледат 2 деца в България, още повече ученици, си трябват поне две заплати, че и доста отгоре. Да не говорим за логистиката и помощ в образованието.
Защо всички примери са за работническата класа?

Щото тука милионери не съм срещала още.

# 793
как да не си? всеки с апартамент в софия е имотен милионер.. Joy

# 794
Ти спомена майчинството, не си казал нищо за дивиденти.
Казах, че не я знам колко пари има в джоба или в сметката. Знаел съм по това време колко майчинство получава, но това не определя колко пари има и дали има нужда аз да й дам за харчене. Тя трябва да ми каже ако има нужда - наистина не знам, не й надничам в сметките.
Ако човек живее от заплата на заплата, вероятно трябва да се прави сметка като на Рейгън - ей ги парите за месеца, по това перо толкоз, по онова толкоз, аз давам толкоз, ти толкоз. Но аз не живея от заплата на заплата. И не само аз. Ето Лъвицата например, на колко години е - ако е на 35 работи от поне 10-15 години, изкарва вероятно добра заплата, да речем има в сметката си спестени 50 хиляди. Ако роди и 12 месеца получава майчинство 700 лева, трябва ли мъжа й да дава всеки месец половината си заплата, или тя да си купува обувки от тези пари, които вече има? Не че я давам нея за пример, просто хипотетично. Ако решат да купят жилище и тя ги даде за вноска, тогава ще й дава, защото тя ще остане без пари. Но ако вече имат жилище - той пак ли да й дава, за да не си тегли тя от картата нейните пари, а да харчи неговите?
Ама тяхна си работа - както ги устройва двамата и както се разберат. Ние с жена ми сме се разбрали как ни устройва.

Еми бил е милиардер преди това човека, хе-хе

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 17:24 от chris78

Общи условия

Активация на акаунт