🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 939
  • 638
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Bubolina,  много благодаря , бързо оздравяване  на баткото и всички тревоги скоро да отминат.

# 241
Задължително ли е цеденто след всяко кърмене? Всички ме съветват да се цедв след всяко кърмене задължително... В болницата казаха че няма нужда но все пак след толкова много мнения започвам да се замисля дали пък не правя нещо грешно...

# 242
Задължително ли е цеденто след всяко кърмене? Всички ме съветват да се цедв след всяко кърмене задължително... В болницата казаха че няма нужда но все пак след толкова много мнения започвам да се замисля дали пък не правя нещо грешно...
По принцип казват, че не е задължително. Ако чувстваш гърдите си все още пълни след кърмене обаче, може да се доизцеждаш. Аз така правя, явно произвеждам в повече. Цедя не повече от 5-7 мин. Слагам в хладилника, после в пликове и замръзявам. През нощта не се цедя.

# 243
Не е нужно да се цедиш след кърмене,даже не знам от къде е дошло това вярване.Най-много да си докараш някоя хиперлактация така.Слагай бебето често на гърда и то ще си стимулира необходимото количество кърма,няма нужда да стимулираш допълнително с цедене.

# 244
Цедиш само до олекване не до доизпразване , в началото кърмата е повече при потголяма част жени защото се регулира

# 245
Здравейте мами и нашето момче Кристофър  се роди 3800гр на 04.01.2024 с планирано секцио. Честито и на всички други момичета за бебчетата  да са ви живи и здрави Simple Smile

# 246
Момичета, роди се Цветан! В 19.47ч се наложи да го извадим чрез секцио,тъй като родовата дейност спря на 8см разкритие,  а тъй като съм след предходно секцио не можехме да чакаме безкрайно. Поне опитах, дадоха ми шанс, което беше важното.
Той е 4.600, 53см с гъста къдрава коса 😁 И двамата сме добре.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 19:37 от Bobby_g

# 247
Уау Bobby голямо момче а Simple Smile Да е жив и здрав

# 248
Честито,  Bobby! Здрав и силен да е големият мъж! Бързо възстановяване на теб!

# 249
Боби, честито! Много се зарадвах на къдравата коса Joy при Вецев ли беше, в Шейново?

# 250
  • София
Честито за Кристофър и Цветан, да са много здрави и щастливи , бързо възстановяване на майките  Simple Smile Bobby_g герой си ,какво голямо момче. За моя мъж - Цветан е най-хубявато име, понеже той се казва така Simple Smile

# 251
Момичета, роди се Цветан! В 19.47ч се наложи да го извадим чрез секцио,тъй като родовата дейност спря на 8см разкритие,  а тъй като съм след предходно секционе можехме да чакаме безкрайно. Поне опитах, дадоха ми шанс, което беше важното.
Той е 4.600, 53см с гъста къдрава коса 😁 И двамата сме добре.

Леле ти си герой! Да е жив и здрав бебе Цветан, а на теб бързо възстановяване 🤗

# 252
Благодаря за хубавите пожелания! Да ви се връщат тъпкано Simple Smile

Честити да са ни и Кристофър и Цветан! Да растат здрави, силни и добри момчета! Heart

Еха, Боби, това е един истински голям българин!  Браво на теб, че до последно имаше желание да опиташ, доста смело, неслучайно са те гледали скептично Simple Smile Герой си!

Това, което мога да разкажа аз за моето раждане:
Още като са ме приели за наблюдение са видели омотаната пъпна връв, но са решили да не ми казват, за да не се шашкам. Затова и са искали да се направи този окситоцинов тест, за да разберат дали ако тръгне раждането бебето ще се чувства добре по време на контракциите. Резултата беше добър и до последно тоновете бяха идеални. Този тест предизвика леки контракции, които обаче постепенно отшумяха, след като спряха окситоцина, но по-късно към 19ч започнаха отново и в 21и30 бях с около 5см разкритие. Вкараха ме в родилна зала и болките вече станаха доста силни, избрах да съм без упойка. Накрая с 4-5 силни напъна излезе голямото ми момиче, в 00и40. Много съм доволна от екипа в Шейново, направиха според мен най-доброто, което можеше да се направи, като се постараха да се съобразят с моите желания и специфичната ситуация.
Сега фокуса ни е върху кърменето, почти през цялото време, което е при мен е на гърда. Надявам се да успява да си вземе коластрата и скоро да потече и кърмата.

KittyCorner, според мен няма нужда да изцеждаш изобщо, ако даваш на бебето редовно да суче. Може да си докараш запушвания или още по-лошо мастит.

# 253
  • София
Боби, честита радост ☺️ Ти наистина си герой ☺️

# 254
Поздравления на най-новите ни мами ❤ Да са живи и здрави бебоците ви, а на вас бързо възстановяване 🥰🥰

Общи условия

Активация на акаунт