Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 927
  • 738
  •   2
Отговори
# 420
С първата б.нямах коластра през бременността

# 421
Супер. Да, малко се притесних, защото в 22г.с. нямам, а бях чела и по други теми, че при някои момичета тръгва около 16г.с., а и като цяло не усещам някаква промяна в гърдите си и се чудех дали се случва нещо в тях изобщо Smiley

Аз съм в 24та и нямам. След първоначалното напрежение след теста и още 1-2 седмици макс, нямам никаква промяна в гърдите. Нито ме болят, нито тежат. Може би са една идея по-големи, но нищо скандално.

# 422
  • София
Първата бременност имах толкова коластра, че се будех нощем с мокра тениска от едната страна (пускаше само от едната гърда, не знам защо). При това започна доста рано, още в средата на 5-ти месец.Сега няма никакви признаци за никакво изтичане. И аз знам, че няма връзка за успеха на кърменето после.

# 423
Добър вечер майки. В кой месец започнахте да си мажете корема и с какво? Първа бременност ми е😄

# 424
Момичета късна фетална може ли да се направи 26седмица ?

# 425
Добър вечер майки. В кой месец започнахте да си мажете корема и с какво? Първа бременност ми е😄
В 4 месец с Палмърс

# 426
Момичета късна фетална може ли да се направи 26седмица ?

Да , може .. въпреки че в 21 г.с се виждат най - добре органите на плода.  В 26 се виждат малко по - трудно,  защото бебе е по - голямо вече .. но не е късно

# 427
  • Пловдив
При мен и с двете бременности има малка разлика в гърдите, като и с предната, и с тази до момента коластра не съм забелязала да изтича.  С първата имах дълго безпроблемно кърмене, така че не бих казала, че е индикация за каквото и да било.

Скариди хапвам понякога, вкъщи обичаме да си правим едно ризото със скариди. Винаги купувам замразени от Лидл и досега не съм имала проблеми.

За късната фетална (предполагам за третата питаш), доколкото знам се препоръчва 28-32 седмица.

За мазането на корема (и не само) - от дооста време вече се мажа, може би още 12та седмица почнах, но не съм особено стриктна. Засега няма щети, ще видим към края. Важно е и след раждането да се продължи с мазането.

# 428
Да за трета питам ,аг ми каза че няма проблем и в 26та се чудя …

# 429
По-скоро няма ли да е безсмислена и излишна, ако се прави в 26 г.с. Все пак си има интервали кога и коя е желателно да се прави, за да се видят повече неща на по-късен етап от бременността. Последната фетална е и за да се знае какви специалисти ще са нужни при раждането (ако има някакъв проблем бебето, да се реагира веднага след раждането му).

# 430
Аз не се мажа изобщо.. все отлагам да купя мазило и все не стигам и май така ще си изкарам, кожата попринцип ми е разтеглива и няма стрии за сега пък ще видим 😄

# 431
Аз също мисля, че има причина да се прави в определени седмици и правенето по-рано може би няма да е напълно информативно.

В крайна сметка АГ-то ако не смята това за проблем тогава няма значение ние какви си ги говорим.

Иначе и аз се мажа с палмърс от около 4ти месец.

# 432
На мен ми казаха, че последната ФМ е хубаво да е между 28 и 32 седмица.

# 433
От 2 -3 месец мажа ,и въпреки това съм в стрии вече на доста места,а съм слабичка била и преди б-ста.Мисля ,че си е до генетика и до самата кожа.Точно с Палмърс се мазах ,с още 1 лосион и никакъв ефект при мен,а уж казват ,че намаляват до доста голям процент появата на стрии .

# 434
Момичета, какво мислите за тази ваничка? Изглежда ми удобна.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт