Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 898
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Аз си ходя на работа и се надявам да мога да работя до края, това ме държи в тонус, активна съм, чувствам се много по-добре, не мога да си представя да лежа по цял ден вкъщи и да се чудя какво да правя. Разбира се, стига медицински причини да не го налагат. Определено и баткото ме държи в кондиция като се прибера.

# 481
viki__ и аз така като теб не мога да си представя да изляза от сега в болнични и да си стоя вкъщи без нищо да правя (естествено изключайше по медицински причини, чукам на дърво).
Също имам късмета да мога да си работя почти изцяло от нас. Един ден отидох в офиса, мацката срещу мен подсмърчаше и пиеше лекарства през половин час и си казах - не. 😄

Аз имам един казус свързан с 15-дневния отпуск на таткото след изписването. Нямаме граждански брак и не се водим на един адрес по лични карти.
В интернет чета, че един от документите, който ще му искат, заедно с молбата за изплащане на обезщетението е декларация за съвместно съжителство, тоест, че сме част от едно домакинство. Някой чувал ли е за такова животно, къде се попълва и заверява и дали изобщо на някой са му я искали, за да изплатят отпуска на бащата?

# 482
Мимс,
Стискам палци при теб всичко да е наред, както и при всички нас, де.

Бях на преглед днес. И моята АГ потвърди, че полипа го няма. Скъсена ми е шийката - 29 мм. Миналата седмица като бях на спешен кабинет ми я измери 39 мм и бях спокойна, а сега ме наплаши. Каза да си почивам, да не ходя и никакви активности. От днес минавам хоум офис до другия преглед и се надявам да се закрепят нещата до тогава, защото изобщо от сега не ми се излиза в болничен. Още повече, че работата не ми е никак натоварена, даже тези месеци са доста спокойни. И аз като вас не си представям по цял ден да лежа и да не работя, аз ще полудея от скука. Сега ще избутам така до другата седмица, пък после ще го мислим. Разбира се, че детето е приоритет и ако се налага, ще лежа. Иначе се чувствам добре.

# 483
Аз не съм разбрала за тази декларация. Това което съм си запазила е:

"Когато се касае за 15 календарни дни отпуск след раждането на детето, таткото уведомява писмено своя работодател, че ще ползва предоставената възможност от закона.

Към молбата си (заявление за отпуск по бащинство образец) той трябва да приложи документи за  граждански брак или за това, че детето е припознато от родителя. "

Та не знам, ако някой има опит нека сподели.

# 484
VaniaK,почивай си колкото се може повече.Разбирам те,и на мен ми се ходи на работа,общува ми се с хората,всичко ми липсва.Но няма как,трябва да седя вкъщи и да пия един куп лекарства.Всичко е заради бебо,да си го запазя.Всичко ще бъде наред Heart

# 485
Мимс,

Бях на преглед днес. И моята АГ потвърди, че полипа го няма. Скъсена ми е шийката - 29 мм. Миналата седмица като бях на спешен кабинет ми я измери 39 мм и бях спокойна, а сега ме наплаши. Каза да си почивам, да не ходя и никакви активности. От днес минавам хоум офис до другия преглед и се надявам да се закрепят нещата до тогава, защото изобщо от сега не ми се излиза в болничен. Още повече, че работата не ми е никак натоварена, даже тези месеци са доста спокойни. И аз като вас не си представям по цял ден да лежа и да не работя, аз ще полудея от скука. Сега ще избутам така до другата седмица, пък после ще го мислим. Разбира се, че детето е приоритет и ако се налага, ще лежа. Иначе се чувствам добре.

Аз полудявам ,ако само лежа ,понеже се схваща цялото ми тяло ,но не ми е скучно ,че не работя ,намирам си занимания из нас ,имам интересни за мен хобита. Наистина професията като позволява не виждам проблем жената да си работи .Пази боже наистина от проблеми иначе.Обаче трябва да лежиш сега според мен,при тази шийка,мен за 35 мм тогава, ме накараха да не мърдам много ,лежах почти постоянно ,само в тоалетна ставах,за къпане ,и за готвене изцяло в седнало положение (мъжа асистираше с подаването на продуктите).Можеш ли като си хоум офис да работиш от леглото? Защото е вариант,ако може.Мисълта ми е докато се закрепят нещата .Иначе за натоварвания ,чистене много ,вдигане на тежести и за полови контакти е ясно ,че не трябва при тези ситуации,няма смисъл да се коментира дори.Стискам ти палци всичко да се нарежда бързо и безпроблемно!🤗

# 486
Аз не съм разбрала за тази декларация. Това което съм си запазила е:

"Когато се касае за 15 календарни дни отпуск след раждането на детето, таткото уведомява писмено своя работодател, че ще ползва предоставената възможност от закона.

Към молбата си (заявление за отпуск по бащинство образец) той трябва да приложи документи за  граждански брак или за това, че детето е припознато от родителя. "

Та не знам, ако някой има опит нека сподели.

И мен това ме интересува. Така или иначе тази декларация за припознаване се попълва в болницата. Но нямам представа реално как се случват нещата. И ние нямаме брак, даже мъжът ми по лична карта не се води в София.

Отделно от това бившият ми мъж още не си е сменил адреса и се води вкъщи. От много години също и един бивш наемател се води вкъщи. И понеже има ограничения колко хора могат да живеят на определена квадратура, моят мъж не може дори настоящия адрес да смени 😂 Тези дни смятам да ходя в общината с нотариалния акт и решението за развод и да се разправям.

# 487
Mims1900, VaniaK, стискам палци за бързо подобряване при вас! Heart

nikolaja, аз приемам протеин на прах още от преди бременността и сега си продължавам, само го смених с такъв, който е с по-изчистен състав. По принцип се изписва ако бебчето не наддава достатъчно, както някой друг вече спомена и ако общия белтък ти е нисък. Ако си набавяш достатъчно от храната не би трябвало да имаш нужда.

# 488
Не са ни искали такава декларация, само тази за припознаване, като в извадката на justlynn.

# 489
Скрит текст:
Мимс,

Аз полудявам ,ако само лежа ,понеже се схваща цялото ми тяло ,но не ми е скучно ,че не работя ,намирам си занимания из нас ,имам интересни за мен хобита. Наистина професията като позволява не виждам проблем жената да си работи .Пази боже наистина от проблеми иначе.Обаче трябва да лежиш сега според мен,при тази шийка,мен за 35 мм тогава, ме накараха да не мърдам много ,лежах почти постоянно ,само в тоалетна ставах,за къпане ,и за готвене изцяло в седнало положение (мъжа асистираше с подаването на продуктите).Можеш ли като си хоум офис да работиш от леглото? Защото е вариант,ако може.Мисълта ми е докато се закрепят нещата .Иначе за натоварвания ,чистене много ,вдигане на тежести и за полови контакти е ясно ,че не трябва при тези ситуации,няма смисъл да се коментира дори.Стискам ти палци всичко да се нарежда бързо и безпроблемно!🤗

Да, сега съм на дивана с лаптопа. Имам и офисна работа, но колежките ще оказват съпорт отсреща. Няма как да изкарам изцяло в легнало положение. Мъжа ми по принцип много помага, но сега ще поеме изцяло всичко. По принцип вкъщи сме с робот, миялна, сушилня и не бих казала, че като цяло съм натоварена с домакинска работа, но знаете, пак си трябват някакви усилия за пооправяне вкъщи. Ще изкарам лежерно до другия преглед и ще раздавам команди вкъщи 😃 Това ми е първа бременност и поне сега мога да мисля само за себе си.

# 490
  • Пловдив
Ще си ползваме и сега тази на OK Baby. Иначе ако трябваше да купувам сега може би щях да взема сгъваема на Стоке, че най ми е важно да е компактна. Скъпичка ми се струва, но и за техния стол за хранене бях така - сменихме 2 стола докато накрая не взех Трип Трап-а и мирясах. Ползва се и до днес (на 4 години е вече баткото), та много съм си доволна от тази покупка.
Ох, и аз много му се точа на Трип Трап, все добри отзиви чувам, но за сега ми е доста скъп, а едва ли ще го намалят, той си държи цена. Обмислям и втора употреба, но повечето са поизтъркани (защото се ползват с години) и ще трябва шкурене и евентуално лакиране после.

За нас конкретно много си заслужава, страхотен стол е. И аз се стисках, стисках и накрая го взех. За съжаление рядко го намаляват, май повече от 10% не съм виждала. Дори не мога да се сетя да съм виждала някой втора употреба в добро състояние, защото съм с наблюдения, че никой не си го дава докато не изгледа няколко деца поне Grinning Но пък хубавото е, че ако решиш, че не е вашия - продават се като топъл хляб.

Сега взех втора употреба newborn приставката на много добра цена, да мога да си го ползвам и с бебето, когато батко му не го ползва. Дори обмисляме да взимаме и втори ако не успеят да си го поделят. Баткото обясняваше как столът вече е за бебето, мъчи се точно 2 дни да се храни на нашите столове, видя че не му е удобно особено с разни по-течни храни и си се върна на неговия си.

viki, за варицелата щом и двамата сте карали (и при теб си го установила със сигурност с наличие на антитела), аз не виждам проблем. Херпес зостер се реактивира при много спаднал имунитет, обикновено при по-възрастни хора. Доколкото съм запозната се счита, че ако майката има антитела то и бебето е защитено, по спомен дори до около 6 месец след раждането. Може все пак за твое спокойствие да си направиш и консултация с епидемиолог. Бях се консултирала преди доста време с д-р Христиана Бацелова относно варицела казус (и по-скоро ваксинирането срещу нея).

Yo_St, ние също нямаме брак. Когато родих баткото, трябваше единствено да отиде да попълни някаква декларация в болницата и нищо повече. При изписването му издадоха служебна бележка, даде я на работодателя си и ползва отпуска. След около 2 седмици отиде и взе акта за раждане на детето от общината и това беше цялата административна процедура, свързана с детето.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 16:16 от Karina*

# 491
Миналата седмица нали и аз писах че дадоха по новините за варицелата и другият вирус ,който е изкарал като малък дребна и едра шарка няма страшно.Ама тези с малки дечица да се пазят ..

# 492
На мен пък ми казаха, че декларацията за припознаване не се вадела в болницата, а трябвало преди да родя да отидем при нотариус за нея. Стори ми се адски нелогично

# 493
На мен пък ми казаха, че декларацията за припознаване не се вадела в болницата, а трябвало преди да родя да отидем при нотариус за нея. Стори ми се адски нелогично

Без дете какво ще ти дадат Grinning Някои болници го предлагат като услуга, те се занимават с документите. Ако не, таткото ходи при нотариус, но едва като родиш.

# 494
Нашият татко ходи след раждането за декларацията, май ако сте се спрели на име може и преди, но бих питала нотариус. Simple Smile
Някои болници наистина го имат като услуга също.

Общи условия

Активация на акаунт