Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Никаква коластра нямам още, но и гърдите ми почти не са се променили. Корема мажа още от първите месеци, за сега нямам стрии, иначе тъмната линия я имам.

За ваничка държахме на сгъваема и взехме на Twistshake. Гледам, че още е намалена на 50% на сайта, пък ние бързахме да я вземем Rolling Eyes

# 451
На нас ни е допаднала тази вана, иска ни се да има стойка за да ни е по-удобно, но ще разгледам и други.

# 452
Дицинон е,да. Благодаря и аз се надявам всичко да се размине, но дори и да се наложи да вляза на системи предпочитам така да вляза превантивно отколкото след като нещо се е случило 🤞🤞🤞
Надявам се и с Вас всичко да е наред. 🤗🤗🤗
Аз имам линия, но е толкова бледа, че едва се забелязва и предната бременност беше така, даже най-тъмна стана след раждането. После изчезва разбира се, нещо напълно нормално е.
Дано не се наложи болница иозбщо,но ако трябва там ще помогнат.Всичко ще отшуми и ще се оправят нещата .bed rest положение на тялото за ,което ти казах лягат така бременни жени ,които имат контракции,или кървене,краката са свити в коленете ,и пълно на ляво в леглото .🥰То е част от самото лечение ,пълен покой,ляво странично положение.🥰🙏🍀Следи се за кървенето,мери си пулс и кръвно налягане и активно гледай да лежиш.Добре е да ти се пуснат изследвания -ПКК,време на кървене ,време на съсирване,ф-н.Надявам се наистина някой да те отмени и в домакинството ,и в грижите за другото детенце поне до като проблема утихне,иначе знам,че не е лесно.Аз вярвам ,че няма да се случи лошо ,ще се оправят нещата ,и ти така го мисли.🙏Дай боже май Месец да гушнем малките слънчица живи и здрави ,амин.Имаш прегръдка от мен и много позитивизъм 🤗🤗

Днес съм и аз по болници за изследвания и прегледи след вчерашния ден...

# 453
И аз още нямам линия и не държа да имам 😀

# 454
  • Пловдив
За ваничката - с баткото бях взела на OK Baby Onda (сгъваема) и ни беше много удобна, не се е налагало да ползваме разни приставки, мрежички и т.н. Не сме държали на стойка, така че за нас не беше проблем липсата й.
Като му омаля около годинката взехме най-елементарна от ИКЕА, но не я ползва дълго, защото предпочиташе прав с душа. Съвсем в началото пък докато пазехме пъпчето го къпехме само на мивката.

Ще си ползваме и сега тази на OK Baby. Иначе ако трябваше да купувам сега може би щях да взема сгъваема на Стоке, че най ми е важно да е компактна. Скъпичка ми се струва, но и за техния стол за хранене бях така - сменихме 2 стола докато накрая не взех Трип Трап-а и мирясах. Ползва се и до днес (на 4 години е вече баткото), та много съм си доволна от тази покупка.

За линеа негра - нямам засега, и с баткото нямам спомен да съм имала (или ако е имало нещо, била е почти невидима). Хич и не държа да имам.

# 455
  • Варна
И аз нямам линия, но и с първата бременност съм нямала. За коластрата също!
Вече втора седмица заковах килограмите на 61 и не мърдат, защото ставам по обяд от сън и реално губя цяло едно ядене. През нощта съня ми е неспокоен, защото все не ми е удобно и сутринта от 6ч като изпратя всички по направления заспивам дълбоко и качествено до 10:30 - 11ч.
Дано ме се отрази на кг на бебо Sad някой от вас пие ли протеин? С първата бременност ми го бяха изписани, но не помня защо Simple Smile

# 456
nikolaja,хубаво е,че си поспиваш.Аз ставам рано,към 7и30.Немога да спя и лежа хубаво,болят ме тазобедрените стави и все ми е неудобно.За килограмите,през Декември ми е сериозно покачването-4 кг отгоре. Вече съм +8 от началото.За протеина май съм чела,че се взима за ако бебето не наддава добре ама не съм сигурна.Някои мами ако имат опит нека споделят Blush

# 457
Аз ставам към 8,заради тоалетна😁а и каката трябва да става,че после не спи на обяд вкъщи.

# 458
mims , пуснахме вчера изследвания. Най-странното е, че на ляво получавам повече контракции 🙄, но и моето бебе лежи отдясно, не знам това ли е причината.
Сега се сетих, че и ние бяхме с ok Baby, a не Мони вана, но я подарихме. Сестра ми беше с Лорели, но ѝ се пързаляше и ползваше мрежа.
Marisol, как е ваничката, ако си я отваряла.
Аз ставам в 7 и 30, заради малкия 🙄, поне е на градина и не се чувствам виновна, че ще е затворен с мен вкъщи, но не закусвам. Ама как качих над 1кг за седмица не ми е ясно, вече съм почти +5.

# 459
Аз в закуската си слагам конопено семе. Богато е на Омега 3,6,9 (забравих им номерцата 😃) и е естествен протеин. Колко се усвоява от него не знам, но няма да навреди. До сега на всички прегледи си отговаря точно на кг и седмиците и не ми е казвала АГ, че трябва да приемам допълнително (то сигурно само това не пия 😃). Днес ще я питам може ли да пия селен, защото заради Хашимотото се чувствам добре с него и го бях спряла като разбрах, че съм бременна. Сега чета, че бил полезен за бременните, но все пак ще се консултирам с нея.

# 460
Ще си ползваме и сега тази на OK Baby. Иначе ако трябваше да купувам сега може би щях да взема сгъваема на Стоке, че най ми е важно да е компактна. Скъпичка ми се струва, но и за техния стол за хранене бях така - сменихме 2 стола докато накрая не взех Трип Трап-а и мирясах. Ползва се и до днес (на 4 години е вече баткото), та много съм си доволна от тази покупка.
Ох, и аз много му се точа на Трип Трап, все добри отзиви чувам, но за сега ми е доста скъп, а едва ли ще го намалят, той си държи цена. Обмислям и втора употреба, но повечето са поизтъркани (защото се ползват с години) и ще трябва шкурене и евентуално лакиране после.

# 461
  • Plovdiv, Purvenes
Здравейте, момичета !
Аз ставам рано в 5:30 , че трябва да изпратя децата на училище , да закарам дъщеря ми и да и стегна храната за целия ден, та няма как.
Кафявата линия все още нямам, но като чели в по-късен етап от бременноста ми се появяваше . Коластра също все още нямам, а с предишните бременности имах много .
И да се оплача 😒 Днес не успях да си пусна изследванията , защото имаше някакъв проблем в системата ( бил централен ) и не взимаха изследвания по ЗК 😒 Та утре пак ще ходя.
Утре съм и на ФМ и се надявам да разберем и пола на бебчето, че все още не знаем . Много активно било и следящият ме АГ не смее да каже, защото не е сигурен. Вече нямам търпение 😊

# 462
Някой беше споменал столче за хранене. Аз съм доволна от това, защото е компактно и в един момент махам масичката, за да се храни на нашата. Хваща се с колани за стол.

С предните 2 бременности почти не съм имала чувствителност в гърдите, сега е обратното. Коластра ми е тръгнала от ден-два, имах и с първото, а с второто и да е имало, кърмех каката та нямам идея. Линия нямам, но то и корема ми го няма много. Усещам все едно ми се е разширил навътре, а не навън. Лявата страна изобщо не я населява също.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 17:09 от LucyFord

# 463
marilka, стискам палци за добри новини. Simple Smile
Marisol., на моето дете не беше удобен triptrap, но той на около 2 отказа всякакви столове и си седи на обикновен, добре че е висок 😄
Аз също ползвам като lucyford столче за стол само че на на Cangaroo май, леле всичко съм забравила 😄
Edit: протеин пих предната бременност, но коремчето на бебо вървеше седмица назад и общият ми белтък беше нисък. Сега нямам такива индикации, но гледам често да хапвам скир.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 11:52 от mad_hatter

# 464
Аз се връщам от болницата ,имам си тези възли +1 киста на жлезата ,засега нищо няма да се прави.Вадя камъни от бъбреците отново,затова са ми толкова били силни болките вчера и затова и уреята и други неща ,не са ми ок в изследванията...Ще си пия много вода ,както досега по 3 4 литра...Продължавам борба с Ентерокока,на антибиотик съм вече за втори път ,рецидивира си при мен долу. Дано всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт