Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 878
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Мокка, брей, впечатляващо 😃

# 511
Ако майката има брак, задължително се пише на бащата. Имам позната, чието дете записаха на починалия ѝ преди няколко години мъж.. даже ѝ искаха тест, за да докаже че не е от него. 😁

# 512
Спокойно ще стигне времето от февруари,познати подписаха март и май тя роди вс е наред 😁колко да им трябва макс месец за документи 🤗

Днес влизам в 6 месец 🩷
Имам и рожден ден🎉🎉🎉🎆🎂
Черпя ви с парче торта 🎂

Да са честити ако има именници днес(и вчера)🎉

# 513
Marisol, как е ваничката, ако си я отваряла.
Не съм още, защото е добре опакована, а за сега я държим в мазето. Надявам се всичко вътре е наред. Grinning

Бързо оправяне на всички, още малко остана, вече сме във финалната фаза.
Mimi9999, честито, бъди здрава и много щастлива!

# 514
Честит рожден ден, Мими!
Всичко най-хубаво, лек остатък на бременността и леко раждане!

# 515
Мимиии, честит рожден ден Birthday
Да си жива и здрава, да имаш безпроблемна бременност до края и съвсем скоро да разхождаш по плажа още една малка пухкавела Heart

# 516
Mimi9999,честит рожден ден и от мен.Бъди много здрава и щастлива,както и цялото ти семейство Heart
Наистина много бързо минава времето,ще избутаме още някой друг месец.Аз докато се осъзнаят,че ще имам бебе,то ще стане време за раждане Grinning

# 517
Mimi9999, честита да си! Здраве, спокойствие и много щастливи дни!!

Момичета, в 21г.с. съм и АГ ме посъветва да отида на детски кардиолог за бебчето. Нищо не я притеснява за момента, но нека специалист да види сърчицето и евентуални мехурчета ако има (както при раждане някой бебета имат незатворена клапа/мехурче). Някоя от вас ходила ли е?

Много странно - вечер ми е най-удобно да си спя на корема, никак не мога да се обърна на една страна. Дали не натискам бебчо така?

# 518
Мимии, честита да си! Пожелавам ти здраве, късмет и много положителни емоции. Gift Heart

Моят опит със смяната на имена не беше толкова приятен.
Нямах проблеми да пътувам с личната карта и старата фамилия, защото личната карта се води валидна в тези 30 дни срок, в който трябва да се подадат документи за издаване на нова. От ритуалната зала подават информацията в първият работен ден, след бракосъчетанието и на повечето места се обновява автоматично.
След сватбата пътувахме до Турция за 8 дни, върнахме се и на следващия заминахме за Италия пак без драми и проблеми по летищата.
Драмата почна след като се върнахме от Италия и разбрах, че съм бременна. Имаше проблеми с издаването на болнични, електронни рецепти и всичко медицинско. Трябвало е личната да ми смени имената системата, ама то за да го направи звъня на някакви съпортни линия да ѝ помагат, беше шоу.
После като си смених личната карта, вече месец и нещо след сватбата си смених данните в банката, но и там нещо не минаваше проверката в НАП. Нещо не минавала личната карта с новата фамилия, а час по-рано си смених талоните на колата в кат и всичко мина леко.
Онзи ден си платих данъка за колата и видях, че още се водя със старата ми фамилия. Та общо взето е на късмет и читави служебни лица.

И аз знам, че ако имате брак се носи само удостоверението за сключен брак и толкова.

# 519
Em22, аз ходих на фетална ехокардиография за собствено спокойствие.
Засега всичко е наред, но тъй като нещата се променят, лекарят, който я направи (а и  познати са ми казвали), ми препоръча контрола месец след раждането.
Ако си от София - аз ходих при д-р Маринов в Надежда.

# 520
Mimi9999, честита да си! Здраве, спокойствие и много щастливи дни!!

Момичета, в 21г.с. съм и АГ ме посъветва да отида на детски кардиолог за бебчето. Нищо не я притеснява за момента, но нека специалист да види сърчицето и евентуални мехурчета ако има (както при раждане някой бебета имат незатворена клапа/мехурче). Някоя от вас ходила ли е?

Много странно - вечер ми е най-удобно да си спя на корема, никак не мога да се обърна на една страна. Дали не натискам бебчо така?

Аз се следя в Пловдив при д-р Даскалов, и при първата бременност бях при него. И сега и предният път в 21-22 г.с. от София идва детски кардиолог и при желание те записват за час. Казва се фетална ехокардиография. Не е нужно бебето да има проблем, не виждам нищо лошо.

# 521
Във Варна съм аз, но ми препоръчаха доста добър кардиолог - др Христов.  Поуспокоихте ме, благодаря ви! Blush

# 522
Мими, честита да си! 💗 Много здрава и щастлива! Страхотна торта!

И аз днес влизам в 6 месец. 💗💗💗

# 523
Emm22 най-накрая другарче варненче 😄
И аз ходих на фетална ехокардиография точно при Христов, няма от какво да се притесняваш. Много е любезен, обяснява, не те шашка излишно.
Цялата работа е ехографски преглед просто, нищо страшно.

Мими, честит рожден ден! 🎂

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 13:07 от Yo_St

# 524
Мими, честит рожден ден. Пожелавам ти много здраве, семейно щастие и безпроблемна бременност и раждане. 🤗
Синът ми се роди с физиологичен шум на сърцето, който изчезна до годинката, при племенника по-късно се затвори тази клапичка,  но той срокът е до 7 години. Водила съм го на 1м, 1г и на 3г(да провери дали е готов за спорт).

Общи условия

Активация на акаунт