От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 57 434
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Преди години Габко ми загубиха пратка,свързахме се (те винаги вдигат)дадоха дата до която да я търсят след което ме обещетиха напълно.Същите при забавяне не съм плащал доставка.А на тия GGBG даже съм платил и доставките на недоставените пратки.С бой няма да стане колективен иск,медии трябва да има скандал и тия да приключат с дейноста си

# 301
  • софия
И когато спестявахме мита и данъци с тях, бяха ОК, сега станаха престъпници!?!
Пратки за голяма сума се изпращат по друг начин, знаете го! Със застраховка. Ама са други тарифите, нали? Не е като  да ти вземат 5лв на кг. ? Че и да си кисел, че те ощетяват с 34 грама?!!
Бг злоба!

# 302
когато спестявахме мита и данъци с тях, бяха ОК

и какво казваш сега, че ние Клиентите им сме Контрабандисти, така ли?!

аз никакви мита и данъци не искам да спестявам, като вдигнаха цената от 2.40 лева на 5 лева ни казаха, че това увеличение е за да си плащаме Колективно Митата - нека да не се правим на ударени - ДДС-то им го връщат при Износа от Великобритания, каквото са декларирали като стойност, т.е. то вече е покрито в платените от нас пари за продукта! поправете ме, ако греша и нещо аз не разбирам.

също така, аз купувам неща от Великобритания, които не мога да купя от България или от ЕС и в частност от Германия - никога не съм имал против да си плащам данъците и митата - ако нещо не се плаща, това си е Еднолично решение на GGBG, за което нито някой ме е питал, нито ми е искал съгласието или несъгласието.

поне аз не разбирам дори, какво не се плаща, защото на обявения износ като стойност във Великобритания, ти се връща ДДС-то и с тия пари може да го платиш при вноса в ЕС.

[EDIT]
Цитат на: onicks
Преди години Габко ми загубиха пратка... ме обещетиха напълно.

добре е да чуя и една положителна история с Габко, щото тука много ги очернихме, но те може би след същото фиаско през 2020, като това в момента с GGBG, когато - не ни обещетиха са си взели поука за да не загубят тотално клиентите и бизнеса си.

Цитат на: onicks
колективен иск,медии трябва да има скандал и тия да приключат с дейноста си

истината е, че от GGBG си зависи дали ценят не само Бизнеса си, а и клиентите си - до сега можеха да са ни обещетили, да е спокойно, да няма недоволни и шум и ако някога ни доставят пратките - да им върнем тогава обратно парите.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 21:35 от Stefan Dimitrov 729516

# 303
ДДС-то им го връщат при Износа от Великобритания, каквото са декларирали като стойност, т.е. то вече е покрито в платените от нас пари за продукта!
Тази част ми е интересна и на мен. Какво са декларирали като стойност, като при тях няма описване на пратки, както при други посредници. Те няма как да знаят стока за 5 лв или за 500 лв превозват..

# 304
Те нищо не могат да обявят като стойност, защото нямат информация какво точно превозват и на каква стойност е всяка пратка.. Като изключим конкретно този курс. Никой не им възстановява никакво ДДС, само те си знаят как оформят транспорта. Като е поръчано нещо от UK с доставка до техния склад там, ДДС-то се плаща от нас на съответния сайт, а те го внасят в тяхната приходна агенция. А би следвало при внос от UK в България, ДДС-то да се внесе в НАП, което очевидно не се прави и няма как да стане при поръчка с доставка в UK.
Дано да се разреши проблема и всеки да си получи пратките.

# 305
До съд едва ли ще се стигне, но един сигнал до КЗП

поединично сме за КЗП, но общо като се вижда потърпевшите с кви пари сме ощетени, т.е. за колко големи размери става въпрос - си е за отвъд Съд. все пак не е да са ми продали Дъвка с минал срок на годност - каквото е заниманието на КЗП.
Всеки втори коментар в темата е твой. Престани да внасяш допълнителен смут в темата с непрестанните ти коментари. Разбрахме ти мнението. С какво помагаш, като пишеш едно и също и отговаряш на всеки? Rolling Eyes

Ще съдиш Марийка, че Иванчо(ти) си ѝ поръчал нещо до нейният адрес, тоест пратил си ѝ подарък до UK от UK? Предлагам да научиш законите преди да "съдиш", когото и да е било, защото иначе ще загубиш много пари. КЗП ще те отсвирят с 200 поради същата причина(А тя е?). Познай кой е виновен, че Иванчовата пратка, която е изпратил на Марийка, е например конфискувана и унищожена от австрийската митница.

GGBG очевидно се опитват да освободят камиона от митница. Дали след 90 или повече дни, или никога това не е ясно. Не е ясно и дали плащат нещо през този период и колко. Излишни теории се въртят в темата, които с нищо не помагат.

# 306
Само дето в случая Иванчо не прави подарък на Марийка, а използва законна услуга, предлагана от транспортна компания. Щом компанията приеме пратка на адрес, то тя носи и пълна отговорност за доставянето и до крайния потребител.

Даже и в общите условия е записано:

"2.2.10. При загуба или повреждане на стока от страна на Дружеството, същият се задължава да изплати на Потребителя сумата, заплатена към изпращача или продавача на стоката, при условие, че е налице удостоверение за доставяне/получаване на стоката на адрес на Дружеството. Удостоверяването се извършва чрез проверка на доставката с номер за проследяване на стоката в системата на оператор на услугата за доставка, както и чрез получено уведомление от Потребителя за получена негова Пратка в склад на Дружеството."

Това в случай, че процедурата в Австрия се заталачи и доведе до конфискуване/унищожаване на пратки.
Дано не се стига до там, де.

# 307
Чудно ми е с тези закани, какво точно очаква да се постигне. На всички ни стана ясно, че всеки си иска пратките, но толкова ли не ви минава през ума, че ако имаше начин нещо да стане по-бързо, вече да са го направили. Те последни имат интерес толкова време да трупат щети по репутацията си, но също и допълнители щети заради всички клиенти, които си ограничиха поръчките поради неяснотата какво може да се случи с всеки следващ курс.
Може да изглежда дразнещо липсата на информация,  но какво точно да кажат? Уважаеми клиенти, цялата работа с тоя внос си е полулегална, но сега се опитваме да оправим някак си нещата, пак така.
А тези дето сега се правят на разсеяни, може и да не си го признават, но всички са били наясно, че тоя внос е на ръба на закона и никакви данъци не се плащат. И въпреки това, всички го правехме поради липса на алтернатива. Ако някой пък има претенции за обезщетение за пълната сума, поне да си беше направил застраховка, каквато опция се предлага. Но мога да кажа със сигурност, че дори и след тази случка, пак се поръчва без застраховка.
Другото, което трябва да е ясно, че и всички останалите фирми практикуват по същия начин и в интерес на всички ни е тази история да приключи положително. В противен случай никой няма да е спокоен за бъдещи поръчки, без значение от фирмата.

# 308
Аз пък се чудя, дали няма да се намери някой по-оправен отнякъде, който да се свърже с въпросната митница и да провери дали наистина има задържан камион там. Grinning

# 309
Само дето в случая Иванчо не прави подарък на Марийка, а използва законна услуга, предлагана от транспортна компания. Щом компанията приеме пратка на адрес, то тя носи и пълна отговорност за доставянето и до крайния потребител.

Даже и в общите условия е записано:

"2.2.10. При загуба или повреждане на стока от страна на Дружеството, същият се задължава да изплати на Потребителя сумата, заплатена към изпращача или продавача на стоката, при условие, че е налице удостоверение за доставяне/получаване на стоката на адрес на Дружеството. Удостоверяването се извършва чрез проверка на доставката с номер за проследяване на стоката в системата на оператор на услугата за доставка, както и чрез получено уведомление от Потребителя за получена негова Пратка в склад на Дружеството."

Това в случай, че процедурата в Австрия се заталачи и доведе до конфискуване/унищожаване на пратки.
Дано не се стига до там, де.
В случая не разбираш, че ние на доверие се съгласяваме, че ще направят това, което са казали. Имаш ли писмен договор с тях? Аз поне нямам с нито един превозвач. Законна услуга? Откога да не плащаш ДДС и МИТО за внос от трета страна е законно?
Цитирането от теб е, ако GGBG я изгубят или увредят. Случаят не е такъв. Затова казвам, че много хора губят дела, защото дори не разбират написаното в Закона(в случая в Общите условия).

Това как го пропусна:
2.2.3.2. В процеса на транспортирането, Дружеството не носи отговорност за освобождаване на стоки от митници и депа на куриерски компании.

Задържането на пратките на митницата в Австрия е точно такъв случай.

Аз пък се чудя, дали няма да се намери някой по-оправен отнякъде, който да се свърже с въпросната митница и да провери дали наистина има задържан камион там. Grinning

Със сигурност ще кажат на случаен човек. Close

# 310
ДДС-то и митото се предполага, че го плаща транспортната компания и е включено в тези 5лв/кг. дето ни начисляват. Ние не сме юристи и ако нещо в тяхната система не е напълно легално, проблемът си е техен и те си носят отговорност и последствията за това.

А това за митниците и транспортните компании го разбирам като отнасящо се за пратки, забутани по митници и куриери преди да пристигнат на техния адрес. Иначе няма абсолютно никаква логика.

# 311
ДДС-то и митото се предполага, че го плаща транспортната компания и е включено в тези 5лв/кг. дето ни начисляват.

Липсват ми търкалящите се от смях емоджита

Знаеш ли колко се плаща за една 300 грамова пратка с обявена стойност 27,36 USD? Точно 15,48 лева. От онзи ден ми е. ДДС 11,58 лв, митническо представителство 3,90лв.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 09:06 от second

# 312
Стефан и той досега да ни били обезщетили и изплатили пратките.Ти имаш ли представа какви по стойност артикули се пренасят.Изключвам твоята пратка ,която не е нещо фрапантно или памперсите и багажите ,които се транспортират.
Знаеш ли колко скъпи авточасти,мотори,техника и скъпи дрехи се транспортират?В крайна сметка курса е задържан в друга страна за проверка,не е загубен,потънал в морето и тн.Явно е,че не могат да им кажат”Я по бързо”и да го докарат.
Оценявам услугата им,която ползваме за 5лв/кг и точно по тази причина смятам,че когато ползваш някой и то регулярно значи си доволен от него и само да сипеш ….. е малко съмнително.
За тебе явно пратката ти не е много важна,трябват ти парите спешно или пр искаш да наливаш масло в огъня и да се правиш на революционер.
Не виждам основание да не получим нещата си,дори след някаква глоба или обмитяване и не виждам вариант да ни изплатят пратки,които се бавят.Какво ще правят нещата ти после?Ще ги продават пред офиса ли?Ще преустановяват дейност ли?

# 313
  • софия
ДДС-то и митото се предполага, че го плаща транспортната компания и е включено в тези 5лв/кг. дето ни начисляват.

Липсват ми търкалящите се от смях емоджита

Знаеш ли колко се плаща за една 300 грамова пратка с обявена стойност 27,36 USD? Точно 15,48 лева. От онзи ден ми е. ДДС 11,58 лв, митническо представителство 3,90лв.
Ама разбира се! Обаче тук е пълно с едни наивни хора, които са убедени ,че с 5 лв на кг плащат и транспорт и ДДС и мито И ВСИЧКО!
Те не че не искат да си плащат  законно такива суми , ама някак нямат желание...
А сега като се появи проблем , видите ли, да си носят отговорност фирмата!
И глупости на килограм..Как точно ще взимат ggbg ДДС,  като никой от нас не подава инфо за стойността на пратката, а част от товара се води "лични вещи"!

# 314
Тази дискусия определено започна да става нелицеприятна.
Доста моралисти се навъдиха, които видиш ли едва ли не обвиняват останалите ползватели на услугата, че един вид покриват ДДС от държавата. Дали тези моралисти са ползвали и те услугите на въпросната фирма? А пускали ли са сигнал до институциите, че по този начин се ощетява държавата или не?

В крайна сметка хората си искат пратките, в случай, че държавата поиска събиране на ДДС и обмитяване, всеки вярвам е склонен да заплати каквото е необходимо. Транспорта се организира от въпросната фирма и те имат ангажимент по дейностите си. Като съм ползвал през тях доставки от САЩ и като са вкарвали в цената и ДДС съм си го заплащал към тях, така, че нека не си говорим глупости.

Общи условия

Активация на акаунт