От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 57 422
  • 741
  •   2
Отговори
# 315
Като съм ползвал през тях доставки от САЩ и като са вкарвали в цената и ДДС съм си го заплащал към тях, така, че нека не си говорим глупости.

Доставките им от САЩ са съвсем друго нещо. Там изрично са си посочили, че трябва да им се плати 20% митническо обслужване. За Великобритания нямат такова изискване..

# 316
То е ясно,че от САЩ ще си платиш ДДС и мито тк то си е установено като рекламент.Когато за Англия се съгласяваш да ползваш услугите им за 5лв/кг без заплащане на допълнителни такси си купуваш каквото си искаш ест,че има значение ПРЕДИ да излратиш пратките си дали ще платиш някакви си 20-30% или не.Ясно е,че не им е на хората все тая дали за 10кг ще платят 50лв транспорт или ще трябва тия 6000лв съдържание да се изръсят с още 1800-2000лв мито и ддс.
И сметката си я правят хората преди да пуснат поръчките си дали ще им е ок.
Повечето ми приятели ,които също чакат курса като мен поръчват скъпи артикули и да,ако за теб няма значение щото си си взел маратонки за 30£ и яке за 20£,то за някои има набити десетки хиляди левове в тия кашони и въпреки това за всеки пратката си е ценна,но не за всеки е все тая дали ще плати мито и ддс.

# 317
  • София
Демек като си взема четки за 20лв, с тия 5 лв/кг плащам и за броните на другитре.
Според мен такива артикули трябва да се обмитяват и да им се начислява ДДС, вместо да се реве по форумите, ще си ощетен. Основната функция на превозвача е да превозва, не да заобикаля митото.

# 318
Нямам никакви угризения, че ощетявам държавата поръчвайки от UK по този начин. Както когато UK беше в ЕС, така и сега с поръчките, от която и да е държава в ЕС използвайки услугата на транспортна фирма,  държавата - България не получава никакви данъци и мита за нашите покупки. Всичко минава като ВОП, а данъците за нашите покупки постъпват в страните, в които е извършена доставката.
В България постъпват данъци само за директните доставки до адрес в България, т.е. България е на сериозен плюс от директната доставка на Амазон. А ако трябва да сме честни е на плюс дори от Temu и Ali, защото почти никой търговец на такива китайски стоки в БГ не плаща данъци, а китайците го правят Grinning
С две думи - с поръчките от UK в момента ощетяваме държавата точно толкова, с колко я ощетяваме и с поръчките от DE.

# 319
Абсолютно!
Все пак смятам,че някой го е яд,че съм си купила нещо скъпо без да платя ДДС,а той си е взел нещо скромно и сме платили същата цена.
Не го е яд,че няма да отидат пари в държавата,а го е яд ,че
някой може да е на по-голяма аванта от него.
Аз ползвам много услугите им и от САЩ,там също си плащам.
Карам амаерикански пикапи и често частите трябва да си ги взема от САЩ,Полша или Китай.Естествено преценявам най-ниската цена и транспорт и купувам него и не знам кой го е яд,като това е основна част от търговията.
Разводнихме темата и вече е по-важно кой е по-набутан явно.
Нека пишем само,ако имаме информация и дано скоро да си платим тия по 5лв на кг:)

# 320
  • София
Точно така, каквото повикало, такова се обадило.
,ако за теб няма значение щото си си взел маратонки за 30£ и яке за 20£,то за някои има набити десетки хиляди левове в тия кашони

Умните хора набиват десетки хиляди в имот и после го застраховат. Не в кашон

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 19:39 от The Catcher in the Rye

# 321
Според мен идваш от бай Тошово време  с това мислене,затова не може да ме обидиш.
Може би си застрахователен агент и те дразни,че други хора са предприемчиви.
Със сигурност не си критерии какво правят умните хора и ако те имаха твоето мислене щеше да си застраховаш пещерата🤣
Да се дразни как хора поръчват скъпа техника,дрехи и правят бизнес от Англия и да се радваш,че курса им е задържан показва наличие на проблеми,които форума не би ти решил😃

# 322
  • София
Намеквам ти, че пратките са незастраховани. Няма нищо общо със застрахователния бизнес.
Да купиш дреха от някъде си и да я продадеш по- скъпо не е предприемчивост, а елементарен алъш- вериш като на циг@нките на пазара.

Критерий се пише с Й.

# 323
Що не спрете да се ядете за 20 стотинки. Взеха от държавата 100 пъти по 150 милиона но никой не викна. Вашата работа евтини на брашното скъпи на триците.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 20:00 от netman71

# 324
Нова седмица, някой да е получавал нова информация от GGBG?

# 325
Някой може ли да потвърди, че след злощастния курс в Австрия, последващите курсове на GGBG са успешни и си е получил някакви пратки?

Гледам вече курс 1370 от 06.10.2024 пътува от Великобритания, значи са раздали 5-6 курса след задържания?

# 326
Имам няколко безпроблемно получени пратки оттогава. Дано си остане единичен случай и дано си видим пратките в някакъв момент. Simple Smile

# 327
Благодаря за инфото, звучи обнадеждаващо 👍

А колко бързо се справят напоследък, последно като ги ползвах:
- от Англия тръгват Неделя, реално Вторник
- тук започват да раздават Понеделник седмицата след това?

# 328
  • София
Аз също имам получени пратки след него, но последната е тръгнала на 1ви септември, т.е. преди нещата с този курс (11 авг) да загрубеят толкова. След това не посмях да поръчвам.
Моето питане е по- скоро дали има някой поръчал и получил след средата на септември?

# 329
Двете ми последни пратки са пристигнали при тях съответно на 19 и 23 Септември, и двете си дойдоха нормално, за около седмица с два различни курса.

Общи условия

Активация на акаунт