От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 58 554
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Вървят, даже ми се струва, че вървят доста по-бързо от обичайното.Последният превоз, тръгнал на 13.10, вече е освободен и се раздава.

# 376
Вървят да. Явно са сменили превозвача или нещо подобно. Интересно защо това не се случи по рано, колко пъти последните 1-2г чакахме по 2-3+ седмици да дойдат пратки и не говоря по празници (то ясно що, да спестят пари, тоя по телефона и той така го каза завоалирано). За капак и това с конфискуваните два курса. Преди се пукаше по шефовете там от пратки, опашки от хора, сега празно сякаш ще го продават това хале. Ама така им се пада.

Аз лично не мога да им се доверя пак. Първо, че на пук няма да ги ползвам, и второ и по важното, аз не купувам памперси и ел.четки за зъби че да не ми дреме ако изчезнат, ами все са неща с колекционерска стойност от ебей, дето втори път не мога да ги намеря. Няма как да рискувам отново, все тая дали за 20 или 500 паунда е пратката, и да ми върнат парите все тая, като не можеш да купиш предмета пак....И не гаранция не ме грее, затова и не ползвам. Не ми дремеше и като се бавеха със седмици, или като има опашки или какви са им цените .т.н. дразнещи неща  все тая. Ама да ми конфискува някой пратки, да не знам в кого е и какво я правят, да си я чакал толкова време и да не знаем какво се случва 2-3 месеца и още толкова да трябва да чакаме еми не....сори ама така не се прави.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:31 от Анонимен

# 377
  • Sofia
Аз лично не мога да им се доверя пак. Първо, че на пук няма да ги ползвам, ...

Еми, то, май има само още две фирми, дето доставят от UK. Да не мислиш, че можеш да сменяш превозвачите до безкрай? Пък тези двете също са известни с определени гафове, та не знам.
Пък и ще видим докога тоя тип бизнес въобще ще е възможен.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 15:52 от Blаck Cat

# 378
Аз не казвам, че имам алтернативи... Просто спирам да ги ползвам. Не си заслужава за мен лично. Освен, че да ми върнат парите не ми върши работа, пък и да ги върнат, и отгоре да дадат, както казвам, купувам неща дето се появяват рядко, колекционерски и тн. тоест имам доста часове инвестиране в ровене, ставане по нощите за търгове и т.н. Кел файда, че примерно 50 пратки преди това са наред, и съм спестил пари с тях, като само с една пратка като ме върнат с няколко стотин паунда назад и всичко се занулява и цялото време инвестирано отива на кино(защото аз лично не вярвам, че ще си видим пратките и както и не вярвам след това да ни върнат парите). Пак ще си пазарувам нещата дето си пазарувам, ще се моля на търговците да ги пращат международно, който не ще здраве да е, няма да купувам и това е.

Който прати международно, ще си ползвам БГ пощи и други куриери, и нищо че БГ пощи са нарицателно за уж лоша услуга, реално за 10год пазаруване от чужбина с тях нямам НИТО една загубена пратка и нито един проблем. Имам сумарно 2-3 загубени пратки преди и бяха все от ГГБГ, уж не пристигнали в склада им.
Не знам дали сте виждали снимките от куриерите за доказателства дето ги правят, оставят ги в едни големи контейнери навън пред халето, буквално цопнати в калта/пръстта, и като са ти малки пратките, каквито бяха моите, сещай се дали не се губят по този начин.

Питал съм ги абе как аджеба носите в УК пратки, без нищо, документи не ви ли трябват, някаква по скъпа услуга предлагате ли, дето да имат документ за пратката, да не стане фал, искам да ми е сигурно, не евтино, те ми се смееха викат абе няма страшно, носим всичко не ни трябват документи. И накрая спират ги, те нямат документи, фалшивия им под-изпълнител превозвач и той ама нали, носим за 5лв на кило и сме най-добрите.

# 379
mroussev😂
Ти,големият колекционер дето не ти били скъпи пратките ама колекционерски,за такива като тебе има други варианти.
Това са вариантите за ценители🤣
Тука повечето хора или не им се занимава с други опции,или не искат да плащат ДДС и мито или тарифите на фирмата тази останалите превозвачи ги устройва.
Щом смяташ,че е ок да не поръчваш от Англия тк един курс е бил спрян на митница,то значи не си имал никакви главоболия с международен транспорт.

Аз съм човек,който поръчва много с тях и от САЩ и от Англия и от Германия.Ползвам само за Испания Gabieli тк те вече нямат.
Много мои приятели правят бизнес с тях и използват услугите им и на никой не му е яко,че са набили много пари,но гаранция няма в нищо и всичко се случва.

В България по-силна фирма не е имало.А аз смятам,че ако наистина е засечка от техен конкурент е много тъпо и аз пък никога не бих поръчала от тях.

# 380
Честно казано, понякога просто поръчвам нещо с превозвач, защото не ми се занимава с БГ пощи.
И поне според мен, неадекватното им състояние е немалък фактор за успеха на тоя род фирми.

# 381
mroussev😂
Ти,големият колекционер дето не ти били скъпи пратките ама колекционерски,за такива като тебе има други варианти.

Те не са скъпи а безценни и поради тази причина не подлежат на застраховка, защото как да определиш колко е 3%*∞
Той би предпочел да не печели повече търгове за да не рискува скъпоценностите да бъдат спрени отново, дори и застраховани. Но иначе не е за парите.
Откриването на скъпоценности му коствало адски много време, но е готов да изпуска търгове със скъпоценности и да отдели още повече време за да намери някой продавач, който ще му изпрати скъпоценностите директно до България.
Представям си когато загуби някой търг какви истерични писъци чуват съседите.
После като ги наречеш комедианти и се правят на обидени.

# 382
Моят мъж е тираджия и когато му казах за този злощастен курс отговори, че всеки шофьор с поне малко опит знае, че през Австрия не се минава освен ако не ти е всичко изрядно и имаш чмр-та за всеки един товар в камиона. Каза, че трябва да си безразсъдно смел или глупав, за да шпориш през Австрия с тирове със стока с неясен произход и направление. Австрийците били много стриктни и спрат ли те за проверка и нямаш чмр - спукана ти е работата и всички тираджии го знаели.
В случая ГГБГ си изпатиха от лакомията си...
Сто про са правили още от миналата година групажи на товари из цяла Европа или хайде, поне от държави като Белгия, Франция, Австрия, Германия, Румъния и тн. Затова и пратките се бавеха по 2-3 седмици. Ако пътуват директно към БГ без да разтоварват и товарят в други държави, за 5 дена (маааксимум 7) камионът е пристигнал в България.

Стискам палци всичко със злополучния курс да се оправи и всички да си получат пратките. Съчувствам както на ползвателите, така и на ГГБГ. Наистина неприятен и за двете страни казус.

# 383
всеки шофьор с поне малко опит знае, че през Австрия не се минава освен ако не ти е всичко изрядно и имаш чмр-та за всеки един товар в камиона

ама то само това само по себе си показва - Вина, но Вината не се поема от този взел решението да се мине през Австрия, а се прехвърля на Нас, т.е. към момента Огромните Загуби - не са за сметка на взелият решението, а за наша - на клиентите им, които и без друго през годините сме ги направили Милионери!

а иначе, новата им Опорка е най-нелепата, че имало още хора - не изпратили документи - ами ако има такива и по имейл не ги намираш - в системата ти - има и телефон и дори адрес - какво чакаш - ако и мобилен не помага, май още има Телеграми по БГ пощи до Адрес?! да не говорим, че ако ще ни освобождават пратките една по една - не трябват документи да имаш за всички наведнъж.

допълнителни, аз не само за Великобритания, но и за Германия - започнах да мигрирам към Български Пощи - да трябва да се Моля на продавачите да пращат до адрес в България, но от Германия вече получих първите си 20 и кусур Килограма и е 2 пъти по-евтино от GGBG - значи от Лайпциг до София беше около 23 евро или грубо 45 лева доставката, а ако бях ползвал GGBG щеше да е 11 евро доставка в Германия, т.е. 22 лева и след това 70 лева и кусур за GGBG по 3 лева на Кило, така че е над 2 пъти по-евтино (45 лева срещу над 90 лева), но наистина - трябваше да се моля на продавача за Изключение и да прати Колет по Немските Пощи, който си идва тука в БГ Пощи.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 18:04 от Stefan Dimitrov 729516

# 384
Здравейте , нещо ново като информация за драмата с курс 1348-1351 ???

# 385
Има ли нещо ново веднага ще споделя.Аз взимам много пратки всяка седмица,петък ще ги питам пак.

# 386
Не намерих подходяща тема в която да си задам въпроса, извинете ако не е за тук. Харесах си бижу от uk продавач в etsy с безплатна доставка до БГ е. Но не знам дали трябва да плащам ДДС (или крайната показана цена е с включено такова) и мито (бижуто е златно, 815 евро, далеч под 37 грама). Ако някой е наясно ще съм благодарна.

# 387
  • Стара Загора
От Primark поръчвали ли сте? Дали доставят до адрес на превозвач?

# 388
И аз съм потърпевша от злополучния курс на GGBG, задържан в Австрия. Нямам никакво инфо, не отговарят вече на мейлите и не вдигат телефони. Някой мислил ли е дали може да си търсим правата по съдебен път, защото доброволно, така като гледам, няма да ни обещетят, а пратките са пълен мираж да ги получим?

# 389
  • София
От Primark поръчвали ли сте? Дали доставят до адрес на превозвач?

Primark нямат онлайн пазаруване с доставка до адрес. Имат само опция Click and collect в посочен от клиента магазин, и то не за всички  стоки.

Общи условия

Активация на акаунт