Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 678
  • 799
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък се моля да не тръгна да раждам по-рано. От няколко дни съм с по-чести и болезнени контракции. В 35+4 съм и има време до секциото, та се надявам да устискам...
Вчера бях на тонове и малката не се спря. Толкова силно риташе, че два пъти разлепи коланите на апарата 🫣🤣 Акушерката остана потресена.
Другата седмица съм на последен преглед. Пускам изследванията, купувам последните неща, стягам куфара и стискам палци маймуната да си изчака момента.

# 316
Момичета, как сте със сънищата? От седмица сигурно всяка нощ сънувам, че раждам. Че ми изтичат водите, че ми правят спешно секцио, че ме подготвят за прием.. само някакви ей такива неща. И снощи беше сууупер реалистично. Сънувах, че бебето ме ръчка с ръка и по някакъв начин пука мехура, а аз в полубудно състояние усетих как ми изтичат водите( не, не съм се напикала 😂). Будя се, след малко заспивам и сънят ми продължава от там, до където е стигнал.
Не знам, защото наближава ли, какво е, но съм много напрегната от няколко дена. Дори снощи вдигнах леко кръвно от мисли.

# 317
Моят термин е на 22 февруари и към момента не усещам контракции,но не пия и магнезии.Никога не съм пила,защото нямам крампи,а явно нямам и нужда от него.Аз се надявам да не бърза бебката да излиза,защото ми се ще още малко да наддаде,а и честно казано още не сме готови с подготовката.Бащата е в пълен стрес,😅всеки ден нещо боядисва,сглабя гардероби,шкафове,вади дрехи,които трябва аз да пера!Само казва как не съм подготвена и не съм ходила да погледна за ваничка,шишета,не съм била избрала комплект за изписване,а аз просто имам деуга концепция!😁 Чета и събирам менения ,защото ще ни е за пръв път и нямам идея от всичко на пазара какво да купя!
С две думи той е напрегнат,а аз съм си ехтра!🤣

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 21:45 от Мария 1

# 318
При първото си раждане имах много реалистичен сън,че ми изтичат водите и като се събудих взех да се оглеждам да не е мокро. Е сутринта не беше,но през нощта като легнахме ,наистина изтекоха и родих на другия ден. Обаче си и беше време три дни преди термин. Иначе имаше някакво обяснение за тези сънища ,не само притеснения,вълнение, Ами и хормоните ги предизвикват.

# 319
Здравейте, чакам АГ да ми отговори, но да попитам и вас какво приемате при такива ниски стойности (преди 2 месеца бяха на горна граница)

# 320
  • София
Толкова ниски не съм ги виждала моите, но едно, че ям разнообразно и второ: Метилкобаламин (Б12) по една таблетка на ден, Вигантол 4 капки (при теб ще трябва доста повече), а и в таблетките ми желязо също има Б12.

# 321
Мира, хубаво ме успокои… 😂 каквото такова. На мен тези води са ми нещо като фикс идея в момента, защото с първото ми дете бяха изтекли без да разбера, докато съм в морето. И сега съм само на тръни. Поне още 2 седмици да изкарам, ще съм щастлива. От понеделник влизам в 35.

# 322
Уау ти нищо ли не пиеш ?
Какьза месец от горна граница са ти станали такива ? Или преди месец си пускала без да спираш прием ?
Здравейте, чакам АГ да ми отговори, но да попитам и вас какво приемате при такива ниски стойности (преди 2 месеца бяха на горна граница)

# 323
Аз пък да се похваля снощи сънувах че избягах от болницата и отидох на Малдивите, срещнах и едни приятелки там. Голям купон падна🤣

# 324
На мен ми биеха инжекции B 12,а и пия сублингвално на Нечърълс Фактор,защото съм с тромбофия и не усвоявам витамините от група Б и същата добавка пак под езика мета фолиева к-на.На Солгар всеки ден по 4-5 капки витамин D със закуската,като така поддържам стойностите.На мен АГ ми е казвал винаги да го поддържам витамините на горна граница.
А относно сънищата и аз сънувах,че раждам,а последните дни и много неприятни сънища.Нямат общо с раждането,ама са неприятни и после не мога да заспя с часове.Иначе до преди 10 дни спях по 10 часа,с едно ставане само за тоалетна,че бебето много обича да ми подбутва мехура,а най-обича да натисне яйчника!😂

# 325
Уау ти нищо ли не пиеш ?
Какьза месец от горна граница са ти станали такива ? Или преди месец си пускала без да спираш прием ?
Преди 2 месец пусках без да спирам прием , но си приемам само комбинирани витамини pregnacare plus, сега спрях 10дни преди да пусна изследванията

# 326
Имам въпрос относно евентуална грипна епидемия. Някоя от вас има ли представа ако обявят такава в София, дали това означава, че таткото няма да може да е на раждането с мен и ще ограничат свижданията?
Второ раждане ще ми е, първото беше точно преди ковида и тогава нямаше никакви подобни притеснения. Сега не стига, че ме е страх от раждането и го мисля, а това, че мъжът ми ще присъства (ако не се наложи секцио), ме успокоява поне малко.
Виждам, че има дами, които ще са в "Надежда", знаете ли как се процедира там при грипна епидемия?

Иначе предния път преносих с един ден и вече писах тук, че ми го предизвикваха. Терминът ми сега е 2.02,но бебето върви едричко и нито имам все още изгледи за раждане, нито яснота ако стане голямо, ще се налага ли секцио. Готвят ме за естествено раждане, пък дано скоро само реши да излиза. Та всякакви такива мисли, нормални за всички ни, които сме в очакване.

# 327
  • София
Никаква идея как биха процедирали, засега не ми се виждат особено рестриктивни. Но ММ, за всеки случай, си боцна ваксина за ковид и ваксина за грип (аз също сложих за грип) - евентуално ако това може някак да помогне да го пускат да ни види и да носи неща.

# 328
Момичета, от няколко дни имам остри режещи болки ниско в корема по средата, появява се и изчезва и така по няколко пъти на ден. Втвърдяване на корема нямам. Говорих с АГ, според него са газове или бебето рита там. Някоя има ли подобен проблем?

# 329
Еми кофти тоя прегнакер е много малко и нее ок формата му изобно. Вземи си други витамини не комбинирани
Уау ти нищо ли не пиеш ?
Преди 2 месец пусках без да спирам прием , но си приемам само комбинирани витамини pregnacare plus, сега спрях 10дни преди да пусна изследванията

Общи условия

Активация на акаунт