Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 673
  • 799
  •   1
Отговори
# 330
Аз също имам много боцкания и втвърдяване точно отпред на триъгълника. Бебо главата му е там, много ми притиска черва и пикочен и е от това при мен, като се движи понякога виждам звезди.
Колкото до витамините Б12 и Д - много са ниски, спешен прием си трябва и на двата, примерно Вигантол на капки и Б12на NaturalFactors, поне аз тях приемам със същите стойности почнах и ги качих.

# 331
И двете са страшно ниски. Не съм доктор, че да ти предписвам витамини, питай си АГ. Сз бях на Naturals Factors, но все около средата на референтните стойности ми вървеше Б12. Откакто пия друго по лекарско предписание, Б12 ми е над горна граница. Simple Smile Само мога да ти кажа, че тия комбинираните витамини са мижи да те лажем.

А за желанието да раждаме и респективно сънищата - минавам през същото и аз. 🤣🤣🤣 Сънувам това през ден, и хем не искам по-рано да тръгне раждане от плановата дата за секциото, хем пъшкам и офкам по цял ден, че нещо не ми е сгодно. 😀😀😀

# 332
Има една тема тук във форума с няколко части , много е забавна и надъхваща ,четете,ако не сте. И с трите бременности я изчетох - Смешно ли е раждането?

# 333
  • София
Има една тема тук във форума с няколко части , много е забавна и надъхваща ,четете,ако не сте. И с трите бременности я изчетох - Смешно ли е раждането?
Да, и аз още с предната бременност я четох 😁Смяла съм се със сълзи 🤣 Много е забавна, наистина 😁 Пускам линк https://m.bg-mamma.com/?topic=122253

# 334
Аз съм много доволна от спрейчето на БетърЮ с вит.Д, моята кума имаше много ниски стойности на Б12 и също го вдигна много бързо с него (на въпросната фирма, по време на бременност). Иначе и аз пия Прегнакеър плюс, преди това бях на Garden of life, но ми идваха много нанагорно.

Слаба работа е Вигантол, изобщо не го харесвам. Една невроложка ми беше казала дори, че масово се забелязва неусвоявяне при бебетата с него. Преди бременността с конски дози 2 години не мръдна мойто вит.Д
И все пак трябва да се внимава с високите му дози и тогава да се комбинира с К2, за да се насочи към правилните депа и да се избегне калциране на костите, на най-прост език 😀 🍀

Здравейте, чакам АГ да ми отговори, но да попитам и вас какво приемате при такива ниски стойности (преди 2 месеца бяха на горна граница)

# 335
Според мен е и до организъм дали ще се усвои даден витамин , аз стартирах с  ниски стойности на витамин Д и именно с Вигантол го вдигнах много добре, просто регулирахме капките според стойностите ми след това ,за да си върви както трябва и все още го пия за да поддържам. На бетер ю спрея с витамин Б12, в началото ми го вдигна и после заби и на никъде, стоеше си на едни нива, но като го смених с Naturals Factor подезичните , веднага се вдигна.

# 336
  • София
Е, при мен Вигантол си върши добра работа - може да се проследи назад в темите Simple Smile

Въпрос към посестримите с тромбофилия - колко време след раждане ще слагате НМХ? Ще се консултирам с хематоложката, но нали си я знам (и Бочи беше потвърдила), че предписва доста дълъг прием след събитието, би било полезно да кажете вас какво са ви посъветвали. Благодаря!
И още нещо: раждалите ни дружки, имате ли нещо да ни посъветвте за първите седмици след раждането - тези от нас, на които ни е за пръв път определено ще сме благодарни. Ама не това, което мяркаме из книгите, а нещо от опит - примерно какво да очакваме да ни минава през главите, какво можем да си спестим от притесненията, как да си помогнем на хормоните... такива истински неща, не от типа "споко, всички минават през това" Simple Smile Аз например се чудя защо всички се чувстват така гузни, когато са искали, но не са успели да кърмят - уж не ми е фикс идея, но чета за хора с моята нагласа, които все пак са се чувствали супер зле от неуспеха. Неминумемо ли е? Възможно ли е все пак да не се депресирам, ако се наложи да го храня с АМ (защото сега не бих, а оставам с впечатление, че поне за малко ще ми се случи да съм смазана от това)?

# 337
  • София
Аз мисля, че не трябва да се обвиняваме от неща, които са извън нашия контрол - спешно секцио по медицински причини, кърмене, и т.н.. В крайна сметка приоритета е ние и бебето да сме здрави, сигурна съм че след 10г на бебето ще му е все тая дали е кърмено или не... Можем само да се радваме, че ако нямаме кърма има какво да му дадем.

# 338
Това с кърменето е много въпрос на ти какво правиш. Нали чета сега и Януарчетата и то си личи че вече родилите са тотално дезорентирани какво правят с кърменето . Ако продължават така вероятно скоро ще пишат че нямат кърма повече и че то така си стана. Значи за кърменето е най важно Бебето да суче , да има нощни хранения.
Най важното е да не мерите бебето преди и след ядене и изобщо най добре е да не го мерите а педиатъра да го мери зашото това е някаква побъркванящина.Моето дете надаваше по 100 гр след 3 тия месец и изобщо не ми пука децата са различни. Важното е че акаше пикаше ядеше това е!
Децата връщат мляко , това е нормално , тези които сучат не винаги се оригват това е нормално.
Нормално е лохиите да минат в жълто течение за определено време.
Нормално е зърната да болят в началото докато атрофират.
Нормално е бебето да яде по често но не по рядко от 3 часа.
Родилите секцио трябва да дават пробиотик защото бебетата нямат микрофлора от майката до 3 месеца.
Нее нормално да си втълпявате като голяма част от майките «Ми че то дали се е наяло я да му додам »
Нормално е да повръщат понякога на фонтан случва се . Ако има рефлукс това не значи ба отбиеш и да даваш специални млека защото така е по лесно на педиатр. Ако детето има жълтеница е по поспаливо това не значи че трябва да му даваш глюкоза . Това значи да следиш пишкани акани памперси и по често ба го будиш да суче , минава до 3 месеца и да от кърмата става по бавно минаването и това е нормално и нее филм за притеснение Simple Smile

Ушите не се чистят с бъркане с клечки навътре. Кожата им става суха понякога и хубав лосьон решава нещата. Олията изсушават.
Цикъла може да дойде кога си реши независимо че кърмиш. И нормално е да те втриса от хормоните и да пиеш тонове вода ако кърмиш.
Вероятно де ревеш без причина заради хормоните и това е нормално Simple Smile

# 339
Радвам се, че Вигантола ви е помогнал майчета, при мен за съжаление беше греда, добре че няма вкус 😀

ToniShu Ако и аз се бях сетила да задам същия въпрос, щях да си спестя много нерви 😀

В началото ме удари с пълна сила следродилна тъга, състоянието е различно от депресия, плачех за пълни простотии и наистина минава, само търпение и ако има как да излезете и да дишате въздух сами, дори за 30мин много помага Simple Smile
Не се случва при всички, при мен ежедневието ми беше коренно различно и от рязката промяна.

За кърменето - ами на мене не ми се получи. Мъчих се с помпата 5месеца, защото господина не искаше да засуче а и аз съм с хипофункция на ЩЖ и това понякога може да даде отклонение в количеството кърма.
Обвинявах се, сега си давам сметка, че е нямало за какво. Всички правим най-доброто, на което сме способни за тези малки същества, така че каквото стане!
Колкото по-малко стрес, толкова по добре.
А и аз съм с “топ” свеки, което на всяко идване вкъщи, разбирайте всяка седмица и до днес, виждайки се как се тормозя, ми наливаше сол като ми казваше как имала един тон кърма, а аз видиш ли нямам 😀ама това е друга тема Simple Smile

Bochinka е обяснила всичко прекрасно.

# 340
И аз съм против вигантола , калифорния голд е най доброто но се чака , ойлисен е топ попадение също Simple Smile

# 341
Аз това ,което не знаех и ме изненада веднага след първото раждане е,че контракциите продължават през целия ден след това. Болеше си доста. Може би тези със секцио ви държи упойката и не ги усещате толкова време или дори не знам след секцио дали има,но мисля да. Като засуче бебето идва контракция и двете болки с кърменето се събират. Не знаех за това аз тогава. Обезболяваха ме,но пак...

# 342
  • София

А и аз съм с “топ” свеки, което на всяко идване вкъщи, разбирайте всяка седмица и до днес, виждайки се как се тормозя, ми наливаше сол като ми казваше как имала един тон кърма, а аз видиш ли нямам 😀ама това е друга тема Simple Smile

Първо бих и счупила зъбите...не се базикам, покрай бременността усещам, че прага ми на търпимост е отрицателен, но това как някой е имал, а друг няма няма никаква връзка, дори майка и дъщеря нямат еднакво "количество" кърма, абсолютно индивидуално е и не мисля, че е нещо, за което някой има право да те "обвинява" или изобщо подлежи на коментар.

# 343
Мира има контракции и след секциото но чесно казано не биз казала че болят. в сравнение с родилните де.Иначе като суче има контракции и много яка теч имаше при мен в тоя момент 😀Но това се и очаква като цяло. Но не бих казала че са някакви болезнени поне мен не ме боляха толкова просто беше неприятнично , зърната боляха повече 🤪

# 344
Ох,предполагам,че си зависи от тялото тогава. Моите бяха доста болезнени. Особено съвсем първите часове.
Мира има контракции и след секциото но чесно казано не биз казала че болят. в сравнение с родилните де.Иначе като суче има контракции и много яка теч имаше при мен в тоя момент 😀Но това се и очаква като цяло. Но не бих казала че са някакви болезнени поне мен не ме боляха толкова просто беше неприятнично , зърната боляха повече 🤪

Общи условия

Активация на акаунт