Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 663
  • 799
  •   1
Отговори
# 345
С първото ми дете шока от промяната беше голям. Изтощението, умората, безсънието бяха нещо, което не очаквах, че ще е в такива размери. Аз обичам да си поспивам. Кърменето не ми по тръгна от раз. В болницата гърдите ми станаха на камък, вдигнах температура. Грешката ми беше, че не слагах бебето достатъчно често на гърда, просто не знаех, че трябва или по-скоро всичко се случваше много бързо, много ново беше и аз не успях да се ориентирам с тази скорост в новата ми реалност. За мен първите месеци бяга най-трудни, но съм разговаряла с други мои приятелки и не всички са били така. Имах и доста шевове, което допълнително усложняване положението ми. С времето се "научих" да бъда майка, а си мислех, че родена като жена всичко ще ми идва отвътре и ще е цветя и рози. Всъщност се учехме двете с бебето как да се справим с новия живот...тя мен и аз нея...и разбира се мъжът ми, който ми поемаше много от нещата вкъщи за да мога аз да бъда отдадена на бебето изцяло. Мисълта ми е, ако е възможно, да не бъдете свои строги съдници, а да подхождат с разбиране към самите себе си...моето мнение е, че човек няма как да бъде подготвен за едно такова голямо, огромно събитие в живота си и в тази ситуация важинв пълна сила правилото, че никой не се ражда научен.

# 346
да според мен е до тяло. Ето аз съм тотален уником който родилни контракции на 4 см го боляха повече от секциото 🤷♀Просто несравнимо даже. ако давам от 1-10 то контракции 10 а секцио 4 😀

# 347
Аз не съм имала контракции след раждането (нормално родила). Ако съм имала, не ги помня, явно не са били нещо кой знае какво.

# 348
Представата за майчинството е много романтична,как това е най-прекрасното нещо на света,обаче никой не споменава за умората,страховете,безсилието понякога,незнаенето какво да правиш,чувството на безпомощност и заради това майките,особено когато им е първо изпитват вина,че имат тези чувства,че им се реве на моменти и не знаят какво да правят.Това с кърменето е същото,особено като почнат всички да те питат имаш ли кърма,ще кърмиш ли и ти се чувстваш виновна,че не става.А като добавим към умората и хормоните и дефицитите и анемията след раждане и разни баби и свекърви дето ти дуднат на главата и става мазаляк.

# 349
Това което аз си взех като поука от първото раждане е, че за да е добре бебето, трябва да е дабре и майката.
Свекърва ми идваше през 2 минути да ме пита има ли кърма, направо ми идваше да хвърля нещо по нея 😡

# 350
И същите тези питащите след някой друг месец ще питат ама ти още ли кърмиш,то вече няма смисъл да продължаваш.
Аз не срещнах подкрепа в кърменето изобщо. Нямах приятелки успяли да издържат, с които да го обсъждам и да питам,всичко от групите научих. Майка ми беше вкъщи и естествено беше на мнение,че детето е постоянно гладно и не се наяжда с кърмата ,защото искаше супер на често. Ако не бях прочела за този момент,щях да се съглася и да спрем до там. На мен даването на АМ ,миене ,стерилизиране,ставаш да правиш мляко ми се струва много по-сложно от това да извадя да дам ,даже със затворени очи като посвикнахме . Но не тръгнах с нагласата на всяка цена да е . Бях готова и за другия вариант,ако се случеше така. За щастие успях.

# 351
Аз на няколко пъти в началото бях готова да се откажа.Добре че бяха групите във фейсбук и една консултантка по кърмене,както и огромния ми Телешки инат и това,че много мразя нещо да ми се опъва,та накрая ми се получиха нещата.А свекърва ми не спираше да пита имам ли кърма и кърмя ли,супер наглост при положение,че тя е кърмила 1-2 месеца,после пък почна да дудне кога ще отбивам,угода им няма.

# 352
По-скоро трябват здрави нерви, защото аз бях с нулева толерантност откъм хорски мнения и винаги влизах в пререкания, а нямаше смисъл. 😀
Да не обръщаме внимание на глупостите на хората, кой какво говори. Слушах единствено себе си и ММ и така ми беше най-спокойно.

И да се разсмеем - любимото ми нещо беше “Ами какво искаш, то лесно майка не се става” 😂 и “спи, докато бебето спи, пери, докато и то пере” 😂🤪

# 353
# 354
В аптеки Гален в момента са на най-изгодна цена,но се поръчват само онлайн,с безплатна доставка са.

# 355
Аз, ако трябва да съм честна, сега съм много по-притеснена и по- премислям нещата от първия път преди да стана майка🤔. След като се появи синът ми бях най- щастливият човек на света и слава Богу нямах депресии, напротив - бях много стегната и бързо се нагодихме един към друг, въпреки , че не спахме,бях преуморена, като всяка майка,не успях да кърмя, може би не бях упорита, може би не бях достатъчно информирана, но не съм се упреквала и за седкунда... Кой как ще се държи след раждането зависи от нас какви хора сме, хормони, роднини и т.н. Но аз и преди съм казвала тук- не понасям някой да ми се бърка, ако не съм поискала съвет и помощ. Много често " близките" изнервят положението още от самото начало и трябва да се поставят на място, за да има майката спокойствие и време да се грижи пълноценно за бебето. С времето всичко се подрежда🤗

# 356
  • София

Дам, аз взех един пакет 1ца да има вкъщи, не искам да се зареждам прекалено, да не стане да са малки.

# 357
Контракциите след секцио са заради окситоцинът, който се бие, за да може да се свие матката. И то се слага не само първия ден. Поне при мен поне 2 дена ми го слагаха.
За мен най-гадни от всичко беше тръгването на кърмата. Бебето не беше при мен, а в кувиоз, аз сам сама не знаех какво да правя. Станаха едни буци, вдигнах температура, адска болка, а трябваше да се стискам силно. От това най-ме е страх сега. Надявам се този път детето да си е при мен и нещата с кърменето да ни се получат. Но не ми е на всяка цена. Важното е да е здрав и да не е отделен от мен, както миналия път. От там насетне каквото и както дойде.

# 358
не са ми слагали никакъв окситоцин на мен след секциото

# 359
Хм, мислех, че на всички слагат. Не знам тогава от какво се определя ще слагат ли или не. На мен ми слагаха 2 пъти дневно мускулна инжекция.

Общи условия

Активация на акаунт