Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 667
  • 799
  •   1
Отговори
# 360
Контракциите след секцио са си доста болезнени. Тъкмо те пусне упойката и почва да те боли, но се търпи. Идват и ти пускат окситоцинце и се почва "як купон".

Много е важно да не се обвинявате и да има с кого да споделяте всичките луди и натрапчиво мисли, които могат да минат през главата ви.

Научете се да казвате НЕ - на свекърви, майки, роднини, приятели, та ако трябва и на половинката.

Възможно е да не почувствате веднага след раждането кармична връзка и любов към бебето. Може да ви е безразлично. Може да ви е страх. Може нищо да не изпитвате и това е напълно нормално. Не означава, че не обичате детето си, а че тялото и съзнанието ви са в шок. Хормоналната буря, промени и т.н. Дайте си време.

Това че къщата ви не е изчистена, не сте готвили цяла седмица или прането е натрупано са бели кахъри. Не се опитвайте да сте перфектни. Никой не е.

С времето ще си създадете свой ритъм и ще ви е добре.

Гушкайте ги тези бебета. Оставяйте ги да спят върху здрасти вас. Много бързо минава това време и после ще ви липсва.  Няма как да си разглезите детето като до даряват с любов и ласки.

И най-важното:
Щастлива майка - щастливо бебе.

# 361
  • София
Може би има значение дали е почнал процеса на раждане или не, ако е започнал естествено се покачват нивата на окситоцин, ако не е може би тогава трябва да се "добави" за да помогне на тялото. Нямам реална представа просто си " рамзишлявам на глас".

# 362
може би зависи дали ти се свива матката сама. Лично мен ме проверавах как то и момичетата с реанимация поне по 2 пъти на ден с натиск по корема .

# 363
Да, това беше едно на ръка, но пак си ми слагаха. Може би наистина зависи дали е тръгнало раждане и се е наложило секцио или са извадили бебето без изобщо да има каквато и да било родова дейност, както беше при мен. Ако е било започнало раждане, то все пак е имало някакви контракции, които да свиват матката.

# 364
не знам . Мога да питам АГ то идната седмица за интерес. Но на никой не слагаха при нас. А двете момичета с мен си бяха планово секцио даже едната ми остъпи мястото си 🤷♀Ти нали роди по рано забеляза ли дали само не теб са ти слагали или на всички слагаха ?

# 365
Нямам представа. Аз изрично помолих да съм сама в стая, защото психически нямаше да понеса други майки с бебета при мен. Мислех, че е норма, но явно не. И това си беше, защото ме уведомяваха какво кога слагат.
Сега се сещам друго да ви питам. Свърши ми б12 и според доктора нямало смисъл да си купувам друга кутия, но миналия път ми слагаха мускулно и б12 след раждането. Да си взема ли пак и до кога да го пия?
Оф, като си спомня направо ме направиха на решето. Нали уж имаме абокат. По 3 пъти на ден мускулни инжекции за какво ли не. Ама аз бях с доста дефицити и с инфекция.

# 366
  • София
Мили другарчета, много ви благодаря за споделеното! И по-нататък казвайте, ако се сетите нещо ново!
Някой има ли инфо за хепарина колко време след раждане се слага? Аз даже питах дали да си нося в болницата Фраксито и витамините, но доки каза, че имат всичко и да не го мисля.

# 367
Не го спирай докато кърмиш поне . А като цяло изобщо нее хубаво да се спира никога. От него зависи абсорбацията на желязо.Може след кърменето да се намали дозата но не и да се спира .

Тони до 2 седмици макс

# 368
При мен е 6 седмици след раждане клексана,но съм високорискова. Може би затова.

# 369
  • София
А аз мислех, че спомемнатите ми 3-4 седмици са ужасно много... док ме води високорискова заради хетерозигот по V-Лайден в комбинация с други хетерозиготи. Ама не знам дали е свързано със степента на риска само

# 370
Аз май казвах,че съм същата ,но хомозигот. Но имам и история с три тромбози през всяка една от бременносттите ми,затова и след шестте седмици ще си мина на хапчета до живот.
А аз мислех, че спомемнатите ми 3-4 седмици са ужасно много... док ме води високорискова заради хетерозигот по V-Лайден в комбинация с други хетерозиготи. Ама не знам дали е свързано със степента на риска само

# 371
  • София
Леле, като ви чета и се чудя какво животно съм била 🙄 Родих без абсолютно никакви упойки, окситоцин и тем подобни....нямах контракции след раждане, не са ме болели и гърдите при кърмене. Всичко беше песен и сега се настройвам да е така (дай Боже🙏) и че това, което предстои да ни се случи е най-хубавото нещо на света. Дори недоспиването не ми пречеше.

# 372
ти наистина си животно ( шега нали ) 😀какво приемаш ?

# 373
Малее, момичета, добре, че ги казахте всички тея неща, които не се коментират изобщо.. сега поне ще съм подготвена, доколкото е възможно..ако разбира се нещо от всичко написано се случи... ще знам, че е нормално и минава, а не, че умирам например Joy

# 374
Криси при всеки е различно и няма как да знаеш, какво си изтеглил от баницата, докато не ти се случи 😄
Пожелавам ти отново да имаш прекрасно преживяване 🥰 Както и всяка от нас.

Понякога обаче нещата не зависят от нас и ме бива да си го слагаме на сърцето. При мен имаше доста непредвидени обстоятелства и неприятни ситуации, които допринесоха за гадно спомени от раждането и болничния ми престой. Вярвам, че сега далеч няма да е така, а и аз не бих позволила отново да се стекат така нещата или да допусна грозно и неглижирано отношение към мен и бебето от страна на персонала.

Общи условия

Активация на акаунт