Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 530
  • 799
  •   1
Отговори
# 585
Ох, и аз се връщам от тонове. Контракции нямам, плацентата още е 1-ва степен, шийката е запазена. Изобщо доктора каза, че бебето се чувства повече от перфектно и изобщо не очаква да тръгне раждане преди датата за секцио. Тежи 2700гр 🥹❤️

А за хормоните. Явно и моите не са много в час. 🫨 Мен ме вълнува също темата за килограмите. Качила съм цели 9кг и силно се надявам да кача още максимум 1-2 до раждането. Вчера много саморазрушително реших да си пробвам дънките от преди бремеността, обух ги, ама ми бяха тесни и като се започна един рев, моят мъж се сбърка какво да ме прави 😀 Та като знам, че цял живот съм спортувала и до шестия месец ходех на фитнес и сега не се спирам да ходя, се надявам до месец-два да съм си старите килограми, пък мускулната маса и тонус ... Ще си дам време и ще се надявам да изглеждам отново добре. 🫣😔

# 586
Здравейте и от мен, момичета! Вчера бях на преглед и тонове в 37 г.с. И познайте…юнакът се обърна с дупето надолу по време на тоновете. 🙃😀 Направо сме в шок с гинеколожката и се надяваме до другата седмица да си е заел главично положение отново! Ако не е, ще избираме дата за секцио…този младеж отсега ни разиграва и е с характер…

# 587
  • София
Леле, Hesperus, а досега все главично ли се е разполагал?

Ти да видиш какво нещо - вместо бебоците, които чакаме да се обърнат, да вземат да го направят,  сега се появяват още калпазани, които се обръщат, а то не трябва Simple Smile Щурави деца февруарски!

# 588
Във връзка с килограмите ,възможно ли е някой друг килограм да е качен от това че спрях рязко цигарите като разбрах?

# 589
Момичета, аз вчера бях за първи път на тонове. Малко спящо бебе се оказа точно тогава, но тичах да не закъснея за часа си и явно съм я преспала хахах Sweat Smile Мръдна 3 пъти, но било достатъчно.
При първата бременност, понеже беше груба и студена следящата ми и вече като почнах и с други мами да пиша се усетих, че явно не ми прави пълни изследвания. Отидох на частно точно на 29 декември, а на 30 си родих. Тогава  частната ме сложи за първи път на тонове. Сега се вълнувам, че ще ходя всяка седмица и доктора си чака резултатите.
Отделно давах кръв и урина, излезнаха ми резултатите и ми назначи да пия като вас Вигантол (вит D) и по 3 пъти на ден Желязо (Сорбифер). Продължавам с мамешкия протеин, Биозин мама и B12.
Абе хубаво било да усещаш, че доктора те следи и се интересува от теб. Relaxed
Днес и изпрахме първата част от бебешките дрехи. Heartbeat

# 590
  • София
Иве, аз днес носех за всеки случай два бонбона в чантата - така съм инструктирана Simple Smile Бях запазила час, в който обикновено бандитът е буден. И послушно бях хапнала и пих пак една голяма чаша вода преди да тръгнем.
Йонс, като спрях цигарите преди две години и половина, качих не повече от 2-3 килограма. Спирала съм ги и преди това - пак не напълнях особено. Но всички знаем, че има и други случаи, така че явно е до физиология и организъм.

# 591
Само моя доктор още не иска да ме праща на тонове...а съм 35 + 4.... вика, че било рано... иначе аз примерно пък съм обратното с килограмите.. моите са само 6 дотук и даже се притеснявах дали девойката ще се развива добре, ама тя пък милата си е тортичка и се движи две седмици напред даже... не съм се ограничавала въобще, явно си е до организъм... сега ми е интересно аз дали въобще ще стигна до тонове, особено като ви чета и гледам от колко рано сте започнали...Grinning

# 592
Аз също днес бях за първи път на тонове в 37 + 1 г.с., струва ми се съвсем в реда на нещата. С предната бременност пак в 37 г.с. ми бяха първите тонове и единствените, тъй като на следващата седмица родих.

# 593
Случва ли ви се да получавате стягания в корема, но само в определена област? Днес бая се стреснах, само в горната част и на камък корема 😳
Иначе за кг, аз в 35та съм +10 кг и се надявам да не качвам повече или поне да ги сваля бързо после…Успокоявам се с мисълта, че здравото бебе е най-важното, а пък килограмите ще ги оправим после

# 594
  • София
Напоследък като кихна е нещо ужасно - боли с мускулна болка, а аз се шашкам за шийката да не се скъси Sad Преди прорязваше като кихне човек, сега е все едно са те ударили яко в мускула. И сега като казваш за горна част, вече 2-3 дни не ме е опъвала мускулатурата там.

# 595
Аз с моите постоянни контракции мога да кажа, че стяга целия корем, но най - дискомфортно е там където е бебето, там издува и изпъкват разни части и едвам се се движа, докато не спре стягането.
Тони, кихането и при мен е така,  ужасно усещане с болка🥴

# 596
ToniShu , до 30 г.с. беше седалищно, но на прегледа в 30-31 седмица си се обърна с главата надолу и досега все си стоеше с главата…По принцип не би трябвало да се въртят толкова късно, но нашият явно иска да държи майка си в напрежение! 🤣 Първият ми син го родих нормално и сега много ми се иска пак да е така, но явно си имаме младеж с характер и каквото реши той ще е накрая. 😀 Иначе днес го усещам да ме рита високо горе, та ще видим следващата седмица - може пак да се е наместил бандитът.

# 597
Здравейте и от мен! Имам три въпроса за щастие и ще се радвам да ми кажете какво мислите. В 37+6 съм и с моя лекар до момента тонове не сме мерили. Обикновено той смята, че чета малко повече от нужното и психясвам, но въпреки всичко си направих устата да попитам. Та каза, че не е нужно освен ако няма патология. Не мога да не отбележа изглежда, че всички останали минават през това. Въпрос номер две е относно рутинни изследвания, които направих. Вече два пъти ми излизат бактерии в урината, но доки твърди, че не е притеснително, щом нямам специфични усещания и секретътми е чист. Търся ли под вола теле? ( трети) FlushedRolling Eyes

# 598
По скоро си търси друг лекар Joy

Това в кой град се случва, ако не е тайна?
Какви са бактериите в урината?

И аз вчера сефте бях на тонове 34+2. Всичко мина супер само дето още не се е обърнала и доста се напрегнах от тая мисъл. Не искам секцио, не искам поредната интервенция, а тая малката от сега си налага собственото мнение 😃
Почвам днес всякакви упражнения, молитви, ще седя на швейцарска топка, ако трябва и Ходжа ще повикам, но ще я обърна 😆

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 07:32 от НямаСмисъл

# 599
kebidas, пусни си стерилна урина като спазваш всички правила за даването й.
Ако бактерията е в обикновена урина, може да се касае за замърсяване и доктора да е прав. Но ако излезе и в стерилната, трябва да се вземат мерки, защото понякога няма симптоми при бременност, а си се развива сериозна инфекция.

На тонове ходят всички, които познавам. Кой от по- рано, кой от по- късно, но всеки лекар с практиката си. И без тях може да минеш, ама определено не се правят при наличие на патология, а по- скоро да се следи дали бебето се чувства добре в по- късните седмици и дали всичко е наред. Ако ти ходиш преглед всяка седмица, може и затова да не те праща 🤷‍♀️

Дали търсиш под вола теле, предвид че си вече 38г.с. най- вероятно да Simple Smile Обаче все пак това са въпроси, които касаят безопасността на теб и бебето, та е нормално да си ги задаваш. Пусни си стерилната урина и питай на регистртура как процедират с тоновете другите АГ. Можеш сама да си запишеш час за тонове и да ти ги разчете лекаря на смяна, в смисъл който и да е АГ и дори акушерка. Поне при нас е такава практиката. Питай си да ти е мирна главата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт