Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 37 511
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
  • гр. София
Аз като цяло смятам, че по всяка една тема е хубаво човек да е подготвен предварително поне на теория, но и в същото време най-добрият учител е практиката.
Аз също гледах доста лекции и семинари за раждане, кърмене, отглеждане на новородено и тн, дадоха ми някакво спокойствие, че имам представа какво ми предстои, но когато се появи малчо, пак си бях като в небрано лозе. Grinning Отне време докато свикна и се почувствам уверена с кърмене, къпане и всичко останало. Но поне на теория знаех какво е ок и какво не спрямо съвременните препоръки, а не тези отпреди 30 години, по които са ни гледали нас. Че ако бях слушала майка ми например за кърмене през 3 часа само от една гърда на хранене, може би нямаше да имам успех.
А за раждането пък бях изгледала сумати видеа, вкл. на Елена Василева за правилното дишане, ноо като започнаха вече мега силните контракции, забравих и за дишане и за всичко. Добре, че беше докторът ми да запазя спокойствие.

ПП archimind, на същото мнение съм за мъжете АГта и точно поради същите съображения като теб избирам мъже, а конкретно за Певтичев мога да потвърдя от първа ръка, че е точно така - вдъхваше ми спокойствие през цялата бременност и особено по време на раждането.
Разбира се, че не всичко опира до пол, а си е И до човек, но в общия случай жените сме по-емоционални и често емоциите надделяват над разума.

# 106
  • София
Относно къпане - синът ми го къпех всяка вечер и го отчитам като грешка. Дъщеря ми първите 3 месеца я къпех на чешмата, цялото тяло с косичката веднъж в седмицата. Много ми се улесни живота така. Иначе миене след памперс и т.н. Но да пълня вана всяка вечер няма да си го причиня отново. За кърменето най-важното е постоянството. Дава се гърда при всяко примъцкване и леко мрънкане. Това в първите дни и седмици е съществено, после вече се напасвате с бебето. Кърмене на поискване и по всяко време на денонощието, на новородено това му трябва. За раждането нищо не бях гледала, справих се два пъти, дано и третия да мине леко. Бях се настроила, че това е естествения завършек на нещата и просто нещо, през което ще мина. Не бих казала, че болката се забравя, но пък си заслужава.

# 107
И аз благодаря за информацията относно училището на Любов Миронова, не го бях чувала. За съжаление записването за 2024 е приключило, може би ще пробваме догодина (доколкото разбрах е само веднъж в годината и не може да скочиш на бъдещ модул, без да си минал предишния). Иначе аз по-скоро визирах курсове за раждането и за грижите за новороденото, а това училище ми се струва акцентира основно върху възпитанието, което също е много важно, но едно по едно Grinning

Сега разглеждах и училището МА-МА на Елена Василева. Има LIVE излъчвания във фейсбук всеки вторник, сряда и петък от 11ч.

Междудругото една приятелка беше доста доволна от безплатния курс в Майчин дом, виждам, че даже имат сайт - https://school.maichindom.com/about/. Хубавото е, че е присъствен, честно казано не желая пореден онлайн курс, особено по такава тема предпочитам да съм заобиколена от бременни Relaxed Също така приятелката ми беше казала, че лектори са не само акушерките, а и самите лекари и могат да се задават въпроси директно към тях.

# 108
Относно това на Миронова, ние миналата година стартирахме февруари, защото тогава мъжът ми го намери и тя ни включи, предполагам ,който има голямо желание сигурно има как да й пише и да попита има ли все пак опция за включване. Не е насочен в огромен детайл към родилната грижа,да ,по-скоро цялостно е  за темата за съзнателно родителство.
И ЗА Мама и аз гледах ,че имат от време на време безплатни семинари.
Радвам се,че има и други ,които са се доверили на Певтичев и са останали доволни. Надявам се да не съм сгрешила с избора си.
Факт е и,че неволята учи. Имах приятелки били на консултанти ,лекции и какво ли не и пак имаха огромни проблеми с кърменето на децата си и в крайна сметка не при всички потръгна. Зависи вероятно и от самото бебче, не само на 100 процента от майката. Така ,че живот и здраве ще правим каквото можем, пък в хода на нещата ще се действа. Не трябва да се обвиняваме за несполуки или незгоди в процеса,защото е нормално да има.

# 109
Archimind, благодаря за ценната информация за това училище. Не знаех, че има такова, а много пъти съм си мислела, че е необходимо родителите да бъдат обучени да бъдат родители. Сега минаваме лекции за раждане, кърмене и преповиване, но гледането на дете не е само това. На другото се учим сами в движение, допускайки грешки. Книгата не Хедра е безценна, на Олга ми е любима, препоръчвам и "Думи, за да се родиш" на Мириам Сежер.
Вики, според мен вътрешното ти усещане е най-правилно. Като ти направят оферта, им кажи, пък те ще си преценят дали да не отложат за по-натам
Аз си пуснах ПКК съвсем в началото и естествено и желязото, и хемоглобинът са ми на долна граница (това при мен си е проблем). Започнах да пръскам фортифер и включих и холин като добавка
Ето една статия за холина
https://www.magipashova.com/2021/05/20/hranene-bremennost-choline/

# 110
Здравейте.
Записвам се и аз за август бебче
с един въпрос.
Извинявам се ако темата вече я има.
Не съм я намерила...
В 6 г.с. се видя само сакче,
без нищо вътре.
Казаха ми, че е нормално,
защото е рано.
Аз се притеснявам да не е кухо яйце ...
Някоя мама с мнение или опит?
Благодаря!

# 111
Здравейте.
с един въпрос.
Не съм я намерила...
без нищо вътре.
защото е рано.
Благодаря!

Здравей.
Доколкото знам от следящ АГ в 6 седмица няма много какво повече да се види освен сакче. И при мен беше така.
Важното е дали се видя жълтъчен мехур. Поне преди като бях подпитвала АГ ми беше споменал, че ако има жълтъчно няма как да е кухо яйце.
 Успех!

# 112
Момичета , успокоих се !Днес бях на преглед при друг лекар с много по-добра апаратура и въпреки , че пак беше коремно , се видя супер бебчето , измери си го точно 7+2 г.с. Чухме сърчицето супер , страхотен преглед.Просто лекарката беше толкова внимателна , направи и преизчисление на последния ми цикъл , за да не ми казват , че бебето изостава заради късната овулация.

# 113
Здравейте.
с един въпрос.
Не съм я намерила...
без нищо вътре.
защото е рано.
Благодаря!

Здравей.
Доколкото знам от следящ АГ в 6 седмица няма много какво повече да се види освен сакче. И при мен беше така.
Важното е дали се видя жълтъчен мехур. Поне преди като бях подпитвала АГ ми беше споменал, че ако има жълтъчно няма как да е кухо яйце.
 Успех!
Много благодаря!
Успокоихте ме.
Казаха, че има жълтъчен мехур.
Според АГ бременността ми е в следствие на късно овулация
(което за мен не е нещо ново)
и затова ми презаписа часа за 15ти.
Благодаря отново!

# 114
Браво, Марбела, много се радвам Hug най-добре оттук нататък да си казваш цикъла по овулацията
ZPetrova, много зависи от този, който гледа, но и от апарата. При мен в 5.0 г.с се видя сак и жълтъчен мехур, а в 5+4 г.с, на друг видеозон се видя и ембрион и сърдечна дейност. Търсете хубави видеозони в такива случаи, най-добре на места, на които правят фетална

# 115
Браво, Марбела🍀

Само ви чета и нямам възможност да се включа, но ще си се отчета, че съм кърмила 1 брой дете до 3г и 4м. Все пак сега се надявам , че ще имам друго предизвикателство. Не съм посещавала никакви курсове в България и ми е любопитно какво имат да кажат българските акушерки и не само. С удоволствие ще се включа.

# 116
  • София
Момичета, пиша тук да се "оплача" как ме наплаши репродуктивния лекар.

Бях споменала в предишната тема, че в 5+6 имах отлепване на плодния сак с кървене и ме приеха в Шейново за 3 дни. Изписаха ме и уж всичко наред. Пак прокървях и пак преглед в Токуда. Чистене на хематома.
Всяка седмица се случва точно веднъж, много минимално количество за секунди да прокървя и край. Отиваме на преглед, гледат ме със спекулум и проверяват за активно кървене - нищичко. Казват, че е изчистване, има го отлепването, но по думи на лекарите в нищожно и че до 12 г.с., докато не се запълни кухината ще се случва. А човечето е добре, прилича на човече, много е интересно, чак не мога да повярвам. Сега съм в 9 г.с. и другата ще правим пренатален тест.
Та, същинската част. Обажда ми се репродуктивния лекар и едно от нещата, които ми каза е, че понякога при аноналии се случва кървене, а ако продължа да кървя след 9 г.с. понеже с мъжа ни сме различни резус фактори, това е вероятна причина, но като гледал снимката, която съм му пратила нищо притеснително нямало.
Е да де, ама как може така? Аз изпаднах в паника! Още го мисля, а минаха вече 4ри дни и се пържа в собствен ад от репликата му.
Е Токуда ме прегледаха дотук вече 5 лекари, никой не е споменавал думата "аномалии". Даже напротив, казват, че човекът си се развива. Има си нормална сърдечна дейност, отговаря си на седмицата. Как да спя спокойно?
Мъжът ми се опитва да ме успокои с това, че лекарят е длъжен да си каже своето и не е психилог.

Усещането е изключително неприятно просто и не мога да се кротна.

# 117
Надежда, защо не пуснеш един пренатален? Излиза за седем работни дни резултат. Вярно,че са скъпи, но ти гарантира спокойствието за цялата бременност.

# 118
  • София
Ами аз съм написала, че ще правим. Simple Smile Просто чакам да стане 10 г.с.

# 119
Надя, прегръщам те и ако мога поне малко да те успокоя, аз едва от няколко дни, да се чете 2-3, нямам абсолютно никакво зацапване ('чисто'), а дори не съм имала хематом. Освен това при кървенето много отдавна бях спряла и клексан, и аспирина почти не го пиех. Ако е до зацапване, явно изчистването може да е продължително. След назначената терапия като съм имала притеснения, само почивка и лежане ми помогна.... Опитай да се успокоиш. Дано всичко се нареди. 🧸

Общи условия

Активация на акаунт