Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 37 507
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
И аз бих казала(даже с първото имах същия случай-предложиха ми колеги от предишната фирма да отида при тях на доста по-добра заплата,но си казах,че съм бременна), въпреки че наскоро ми казаха,че твърде много мисля за останалите, а не за себе си(аз и затова бях вдигнала кръвно онзи ден), така че вече не знам. Можеш да им кажеш, пък те да преценят,при вас майчинството не е 2 години все пак. Иначе за работа и аз съветвам да се подаде писмено уведомление(даже май трябва да го входират с номер), въпреки че при мен е нямало проблеми, шефовете са много разбрани и се зарадваха и на двете деца, пак си подавам. Не пречи на никого,но ако шефовете са идиоти,могат да направят проблем. Аз лично ще изчакам да мине феталната и може би тогава или след прегледа след нея(той е седмица по-късно). Даже май бележката,която дадох ми я написа лекарят.
За количка - ние сме с Baby Design Husky. И аз съм много доволна, има всичко необходимо към кошовете(даже вградени комарници), чанта,повивалник, дъждобран, термочанта за бутилка, даже маншон за зимата, бебешко одеяло и страхотен зимен чувал. Общо взето нищо не съм докупувала,а извози 2 деца,сега пак ще съм си с нея - нищо ѝ няма Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 22:52 от Gamora

# 91
  • гр. София
Яяя какво съвпадение! Blush Бях точно при Певтичев и Калев с първата бременност, и двамата са страхотни. Heart
Сега с втората пак съм се спряла на Певтичев, но още не съм ходила, че съм след инвитро и досега ме следеше репродуктивната. Та тя направо ме записа и за ФМ, този път ще е при Василев. Но за следващите май ще си ходя пак при Калев.

Малинкиии, Андреева и останалите репродуктивни вече не проследяват бременности (само до края на 1-ви триместър) и не израждат.
Аз както писах, съм си доволна от Певтичев, но ако предпочиташ жена (знам, че някои момичета се притесняват от АГта мъже), Милчева е супер, моя приятелка роди при нея преди няколко години и иска пак при нея с второ, а друга в момента се следи и ще ражда при нея.
Коновалова също я хвалят много.

# 92
Marbella, не му разбирам достатъчно, предполагам е нормално с коремен да се вижда така. На мен ми се струва сякаш размазано и не мога да преценя. Но според мен ако се притесняваш иди и на още един преглед, притеснението мисля че е по-лошо.

Archimind, добре дошла! В България не се ли следи желязото на всеки преглед? Не съм се замисляла до сега. Предния път ми го следиха на всеки преглед, за сега пак е така. А и в документите ми си го има като графа за следене, така че мислех че е стандартно. Иначе и аз имам доста умора, последните дни може би покрай различни вълнения и задачи малко по-жива се чувствам. Аз този път май няма да купувам кой знае какво от големите неща, имаме си всичко от баткото - количка, кошница за колата, кошара, повивалник... Количката ни е 3в1 на Киндеркрафт, аз не мога да се оплача от нея, много съм си доволна, а беше сред бюджетните варианти тук. Даже има и два полета зад гърба си и нищо й няма. Мебелите за детската ги взех комплект, при тях търсех съзнателно бюджетна опция, защото не планирах да ги ползваме кой знае колко дълго, имат тук там олющено, не са най-добрата изработка, но пък са още здрави и въпреки моите тогавашни намерения още са в употреба с изключение на кошарата. Нея я разглобихме преди Коледа и детето получи голямо детско легло, а кошарата ще чака да дойде време за бебето. А не е ли рано за тези покупки?
За работата, аз съм казала на сегашния ми шеф още миналия месец, защото сме в малко особена ситуация и очаквах че ще си търси програмист като разбере и исках да му дам повече време. Иначе с предната бременност си изчаках тихо първото тримесечие и тогава му съобщих. С тези все още не съм сигурна дали ще остане интереса или ще се откажат и без да знаят. Моето вътрешно усещане казва, АКО ми направят оферта да им кажа, че има все пак още един фактор и вече да им дам възможност да си преценят дали това променя желанието им да ме наемат.

Гамора, точно и на мен това често ми казват и затова толкова ме разколебава сега мъжът ми като казва да не им казвам. Майчинството тук си е сложна работа, зависи за пазене на работното място ли говорим или за пари. За работно място е 3г, а парите са за 1 като могат да се разделят и да се пуснат и за до 2 почти. И други подробности има, при първоначалното заявяване на майчинството към работодателя той не може да ми го откаже, както и ще да си го разпределя, но последващите промени са молби и там вече зависи от шефа независимо дали искам да удължа или да намаля от първоначалното.

Момичета, благодаря ви много за коментарите, поне се убеждавам, че не съм само аз с това мислене. Пък ако ще и мъжът ми да е прав, че това е женско мислене, те в крайна сметка мъжете не раждат и нямат такива драми.

# 93
Lenka_09 съжалявам за случилото се. Стискам палци, всичко да е наред с другото бебенце.Blush

Marbellaa ех, и аз много ги харесвам Bugaboo. Много се чудя, дали да инвестирам във Fox 5  или да си взема Tutis Uno 5+ - има адски много екстри и е красива, но не знам много какво е качеството. Разликата в цените е 1000 лв...
Аз като цяло съм планирала всичко още от миналата година. Имам си списък. JoyJoy

Вики, аз бих казала още сега, че съм бременна, но бих искала да се чуем пак след майчинството. Това ще им направи добро впечатление и има шанс да ти предложат и още по-добра оферта. Просто, ще те имат впредвид. А, сега може да си търсят спешно човек, а скоро ще трябва да ти търсят заместник. Потърпи още малко, почини си, гледай си детето. Работата няма да избяга, а детето ти няма да е вечно малко. Няма да си наваксаш моментите с него.Joy

# 94
Яяя какво съвпадение! Blush Бях точно при Певтичев и Калев с първата бременност, и двамата са страхотни. Heart
Сега с втората пак съм се спряла на Певтичев, но още не съм ходила, че съм след инвитро и досега ме следеше репродуктивната. Та тя направо ме записа и за ФМ, този път ще е при Василев. Но за следващите май ще си ходя пак при Калев.

Малинкиии, Андреева и останалите репродуктивни вече не проследяват бременности (само до края на 1-ви триместър) и не израждат.
Аз както писах, съм си доволна от Певтичев, но ако предпочиташ жена (знам, че някои момичета се притесняват от АГта мъже), Милчева е супер, моя приятелка роди при нея преди няколко години и иска пак при нея с второ, а друга в момента се следи и ще ражда при нея.
Коновалова също я хвалят много.

Аз съм пациент на Тимева, ходила съм на контроли при нея, не съм имала репродуктивни проблеми, освен лапаро за махане на киста 2019,нея я направи д-р Иван Димитров, невероятен професионалист, но за съжаление вече не работи в Щерев. Моят дядо бог да го прости беше известно АГ и реално с Щерев се познаваха и мога да кажа, че сме приятелски семейства. Затова и ходя в болницата. Наясно съм, че по групите има и много негативни мнения, но аз лично съм много доволна както 2019та с операцията, така и досега. Имам аз лично повече доверие на мъжете, по-контролират дадени ситуации за мен и не са така мега емоционални, което мен повече спокойствие ми носи сякаш. Преди може би 10 години не исках и да чуя да ходя при мъж АГ, но впоследствие виждането ми се смени, затова и избрах мъже. Иначе Коновалова, Милчева, Василев, Арабаджи, Доленска чувала съм много добри отзиви за всички тях. Познавам и момичета раждали при Арабаджи и Коновалова. Много са доволни.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 23:30 от archimind

# 95
Nadala, с първото си спомням,че и аз много харесвах Тутис-а, но не помня защо не я взех тогава. Тъкмо беше излязъл нов модел,но не беше дошъл още тук или нещо такова и нямаше много отзиви, но виж и Baby Design-a и Еспиро-то(те се правят в един завод и са еднакви на практика, Еспиро-то са по-скъпи заради марката), но пак са пълни с екстри.

# 96
Аз също смятам да уведомя прекия си ръководител след пренаталния тест и след първата фетална. Човекът е разбран и готин, фирмата е Ок, но при предишната бременност (която завърши със спонтанен аборт) споделих по-рано и сега сме решили да не казваме на никого преди втория триместър.

Аз съм от София и се следя в Марковс - случайно попаднах там, харесва ми и ми е удобно като локация. Още не съм ходила при личния лекар - всъщност не съм стъпвала там от няколко години, обзема ме притеснение като се сетя за каква навалица пред кабинета и става въпрос. А и като разбрах какво ни се полага по здравна каса и как в София няма нито един квалифициран специалист по фетална морфология, който да работи със здравната каса, май ще си спестя ходенето до ЛЛ.

Да ви кажа избора на всички неща за бебето, особено на количка, малко ме притеснява. Нямам никакъв опит, ще поговоря с приятелки, но мисля, че е доста рано. По-скоро искам да се ориентирам към литература/училища за родители и тн, които да ме подготвят за раждането, както и за живота с новородено. Някакви съвети от по-опитните?

# 97
Лично аз , колкото и да четох , все се чувствах неподготвена.Едва като родих и ми ги дадоха да си ги храня сама , осъзнах , че не се страхувам и си дойде много естествено.Та няма лошо да се информираш , но реалността доста се разминава, защото има много фактори.Ще се справиш със всичко!
Когато бях на прага на силите си към 2-3 месец след като се родиха близнаците и се чудех правя ли всичко правилно , защо едното плаче толкова много и разни други притеснения , една приятелка ми каза :”Щом се притесняваш дали си добър родител , значи вече си добър родител!”🥰

# 98
Аз ходех на училище за родители МА-МА на Елена Василева. Страхотна е и лекциите ѝ са супер интересни и полезни. Имаше една за кърменето и дишане по време на раждане - много са полезни. Аз се чувствах пък супер подготвена и спокойна,"знаех" всичко на теория,но като се роди и имах чувството,че нищо не знам Joy Но да, ако имаш притеснения,се справяш добре, това е истина Simple Smile

# 99
Аз също смятам да уведомя прекия си ръководител след пренаталния тест и след първата фетална. Човекът е разбран и готин, фирмата е Ок, но при предишната бременност (която завърши със спонтанен аборт) споделих по-рано и сега сме решили да не казваме на никого преди втория триместър.

Аз съм от София и се следя в Марковс - случайно попаднах там, харесва ми и ми е удобно като локация. Още не съм ходила при личния лекар - всъщност не съм стъпвала там от няколко години, обзема ме притеснение като се сетя за каква навалица пред кабинета и става въпрос. А и като разбрах какво ни се полага по здравна каса и как в София няма нито един квалифициран специалист по фетална морфология, който да работи със здравната каса, май ще си спестя ходенето до ЛЛ.

Да ви кажа избора на всички неща за бебето, особено на количка, малко ме притеснява. Нямам никакъв опит, ще поговоря с приятелки, но мисля, че е доста рано. По-скоро искам да се ориентирам към литература/училища за родители и тн, които да ме подготвят за раждането, както и за живота с новородено. Някакви съвети от по-опитните?

Цялата минала година преминахме с моя мъж "Училището за съзнателни родители" на Любов Миронова. Курсът е изцяло онлайн, дава достъп до адски много видеа и уроци, които са разделени по модули за цялата година. През няколко съботи всеки месец имаше и онлайн сесии с всички родители записани в курса, от цялата България, включително и от чужбина семейства, където сме правили упражнения групово и обсъждания. Хубавото е, че се плаща отделно за всеки модул и при нежелание за продължение може във всеки един момент да се откажете. Прави и 2-3 годишни срещи наживо, ние за съжаление не успяхме да отидем, но сега предстои зимна преди старта на новата група, така че може да отидем. Супер доволни сме ние от курса, обхваща адски много неща както за родителите като личности, отношения помежду им, с други хора, периоди на детето от 0-3,3-6,6-12 и нагоре, решения за детски стаи, хранене, избор на градини, граници, да не изброявам, подкрепа на майката, много, много неща са. За книги - приятелки са ме посъветвали да взема книгата на Хедра - "Всичко за кърменето" и стартирах да чета от една приятелка "Раждане с любов" на Олга Дукат (малко е крайна книгата й, но пък доста говори и стимулира защо е добро естественото раждане "). Казали са ми също, че са много полезни видеата на Ася Демирева, но още не съм стигнала до тях. В курса на Миронова тези неща също донякъде са застъпени, но там говори и за доста от педагогическите методи и различията им Валдорф, Монтесори и тн..
Относно количките знам, че донякъде е рано, при мен може би вече не чак толкова, по понеже обзавеждаме и апартамент след ремонт искам от по-рано да се подготвя и проуча. С ходенето ми на работа само общо взето уикендите имам време за обиколки, а за съжаление няма да имам възможност последните два месеца да подготвя всичко, защото са много нещата, а при нас е първо дете.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 08:30 от archimind

# 100
  • София
Аз отидох на една единствена лекция, беше в Шейново, за грижа за новородени. Водеше я сестра от неонатологията. През 2018 още, сега може би също провеждат. Записах си всичко и ми беше много полезно.

# 101
Аз отидох на една единствена лекция, беше в Шейново, за грижа за новородени. Водеше я сестра от неонатологията. През 2018 още, сега може би също провеждат. Записах си всичко и ми беше много полезно.

Днес там ще има лекция от 12:30, а утре ще има в Св. София

# 102
  • София
archimind, благодаря за препоръката за Любов Миронова. Ние си мислехме за подобен курс присъствено, дори не се бях замисляла за онлайн вариант, който със сигурност е по-удобен.
Аз вече си взех две книги за бременността, ще споделя впечатления след като ги прочета.
И аз мисля да уведомя в работата, когато вляза в 4-тия месец, макар че забелязвам, че 1-2 колежки вече имат съмнения. Преди да забременея бях много стриктна с меренето и тегленето на храната и калориите, а сега изведнъж ям каквото мога и това се забелязва. Grinning

# 103
Аз пък бях някъде по средата. От една страна с курсът ми за бременни се чувствах супер подготвена и наясно с много неща, от друга страна като отидох да раждат почти всичко ми излезе от главата, но според мен не толкова заради самото раждане, а по-скоро защото при ковид се наложи да съм сама, а на мен това ми е много голям проблем психологически. Имам нужда с големи неща някой да ми каже, че всичко ще е наред и мога с всичко да се справя, ама не от далече по телефона. А после като ми го дадоха детето докато бях още в болницата ми беше адски стресиращо с кърменето и все не ми се получаваше самичка, ами виках сестрите. Тогава колко бях убедена, че нищо не знам и няма да се оправя като ни изпишат, а моята акушерка трябваше да дойде на посещение вкъщи на следващия ден след изписването. И си мислех как това дете ще го уморя от глад за половин ден както не мога да го наглася в болницата без помощ. Обаче като се прибрахме и като огладня, му дадох и всичко стана все едно цял живот съм кърмила от само себе си. Тогава вече почувствах пак, че ще се справя.

Моята акушерка за вкъщи води курс за бременни, и беше много подробен и много добре обясняваше. Аз предния път даже си пусках звукозапис като обясняваше, за да мога да си слушам после пак. Тя и след това като е идвала вкъщи ми е обяснявала страшно много неща, с каквото и да съм имала чуденки и трудности, с всичко е помагала. И до сега, обикновено ако има нещо с детето първо с нея се свързвам, после евентуално доктор или друго.

Archimind, така е, с първо дете хем са повече нещата за подготвяне, хем и вълнението и притеснението ни карат да бързаме и да искаме по от рано да се подготвим с всичко.

Кукличка, аз съм минала през мерене и описване на храната до десета от грам няколко пъти и в един момент просто се усещам колко откачам и рязко спирам и почвам да ям каквото дойде и колкото ми скимне. Така че може пък да не се сещат, че е точно бременност.

# 104
archimind, благодаря за препоръката за Любов Миронова. Ние си мислехме за подобен курс присъствено, дори не се бях замисляла за онлайн вариант, който със сигурност е по-удобен.
Аз вече си взех две книги за бременността, ще споделя впечатления след като ги прочета.
И аз мисля да уведомя в работата, когато вляза в 4-тия месец, макар че забелязвам, че 1-2 колежки вече имат съмнения. Преди да забременея бях много стриктна с меренето и тегленето на храната и калориите, а сега изведнъж ям каквото мога и това се забелязва. Grinning

Преди време мисля преди Ковид курсът е бил присъствен, сега е онлайн. Като има и тестове за преминаване във всеки следващ модул. Докато не минеш теста, не дава достъп напред. Satisfied Реално те стимулира това да вникнеш в материала и да го усвоиш. Има някои леко изнерящи неща, но определено обръща доста светогледи курса и те кара да се замислиш за адски много неща, на които според мен много хора в хода на нещата не обръщат грам внимание, а са съществени за отглеждането на едно дете. Ние грам не съжаляваме,че го направихме.За мен наистина си струва. Съботните сесии онлайн с всички курсисти и Любов бяха много добри, толкова много сме обсъждали и упражнения и задачи и казуси сме разисквали, интересно беше много. Аз реално дори не знаех за съществуването на този курс, но да не повярвате мъжът ми го откри и той ни записа и имаше огромното желание да го мине, дори бих казала беше по-сериозен от мен, без майтап. На татковците също би им било много полезно, защото гледането на бебе и дете не е само женска работа.

Общи условия

Активация на акаунт