Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 37 710
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Надежда, знам, че не можем да се отърем от страха, но знай, че лекарите правят много много често грешки. И говорят глупости. Или поне правят предположения, които са много далеч от истината. Защото са обикновени хора като нас - вие не правите ли грешки в работата си? И това се случва абсолютно навсякъде и дори и на най-добрите. Аз ако вярвах на всички неща, които ми изговориха всички АГ и репродуктивни, през които минах през последните 2г, трябваше да изпадна в депресия Smiley
Естествено, че е хубаво да вярваме на лекарите, но аз лично избирам много внимателно на кого да се доверя. И дори тогава не приемам всичко на 100% за вярно, защото пак казвам, всички грешат.
Специално за това твърдение - може и да има нещо вярно, защото не е по стандарт, но много бремени кървят и всичко им е наред. Повтаряй си, че ти си от една от тях.

И според мен е абсолютно в реда на нещата да кажеш на въпросния доктор, че изказването му е неетично, не на място, че те е наранило и при положение, че ще правиш пренатален тест и всички фетални, е напълно излишно!

# 121
Струва ми се, че се развихрихме тези дни и сме още по-активни, което само ме радва.

Me, Myself & I, аз не слушах какво ми обясняват майка ми и свекърва ми, когато не ги питам. Ако ги питам, е било по-скоро за да видя гледна точка и пак не съм държала да спазвам, но когато не съм питала влизаше през едното и излизаше през другото. Аз даже очаквах тогава майка ми да се опитва много да ми дава акъл, свекървата сякаш някак си не смее по принцип, но откакто се е родило детето се опитва да си налага мисленето и обикновено си говорят без мен, а аз си правя каквото съм си решила. Може да сгреша нещо, не съм безгрешна, но не съм съгласна някой да ми казва как да си гледам детето без обяснение за причини и разбиране на това, че светът не спира да се развива и да научава нови неща.

vondito, с къпането каква драма беше, майка ми и до сега разправя, че я е срам и не казвала, че не къпя бебето всяка вечер. Ами че чаках пъпчета да падне преди първото къпане... ужас направо, срамота Joy
Поне за кърменето никой не е напирал да ми дава акъл, защото ни се получаваше супер и си кърмих до 2г. Е тогава вече имаше въпроси вече до кога ще го кърма и как така имам кърма, ама аз вече съвсем бях свикнала.

Amelin, днес даже и мъжа ми убедих най-накрая в моето вътрешно усещане и се съгласи и той като ми направят оферта да им кажа и да им дам свобода да си оттеглят офертата. Вече съм спокойна.

Zpetrova, издирих си първата снимка от предната бременност, била ми е в 5+5, малко по-рано от теб, но е само сакче. Тук не съм чувала за жълтъчно мехурче, така че само за сакчето са ми казали тогава. След това вече на следващия преглед се е видяло ембриончето при мен. Според мен е нормално.

Marbella, страхотни новини и да, може би ще ти е по-лесно да им казваш по овулация преизчислено, за да не се разправяш всеки път.

Мама2288, ти си моят нов герой. Аз на 2г прекратих, защото вече много ме болеше гърбът. Но пък малчо беше подготвен отдавна за момента, в който ще спрем и сякаш изобщо не усети, какво се случи.

Надежда, освен да ти пратя много прегръдки не знам какво друго може, аз също щях да се паникьосвам на твое място. Опитай до колкото можеш да се държиш за това, че те гледат толкова доктори и никой не вижда проблем.

# 122
  • София
Благодаря ви, момичета! Трудно ще се абстрахирам, но ще опитам все някак.
Мъжът все се пробва да ме вразуми, ама... 😀
Не е приятно определено да чуеш такова предположение и после да се каже, "но при Вас не виждам нищо притеснително". Опитвам се да го приема като абсолютно лекарско изказване. Той за себе си от позицията на лекар е длъжен да го каже и мъжът ми ме успокоява с това, че това е една вероятност, която просто той изразява, а не че непременно е така. Ние така или иначе ще си направим пренаталния, след него ще съм най-спокойна.

# 123
Надя, щом човечето се развива добре, поне на това се дръж и се опитай да си спокойна. Отиди в друга болница и се консултирай там, ходи по-често на преглед ако трябва. Поне скоро, след пренатеста, ще може да си отдъхнеш. Стискам палци всичко да е наред.

Gamora мисля, че ги заглеждах тези на baby design. Пролетта, ще направим обиколка и ще пробвам различни модели на живо.

Мога да ви предложа да изгледате видеата на The Stroller Workshop в youtube. Доста подробно обяснява, но за съжаление не всички колички ги има в Бг, или вижте сайта StrollBerry

Относно училищата - ще посетим тези на Зебрите и се чудих за тези на Щерев с Диди Димова. Но, в Щерев не виждам дати. На пролет, ще звънна да попитам. Сега в този студ, хич не ми се ходи никъде...

Като библиотека имам тези и няколко на английски в четеца, на д-р Спок, The Whole Brain Child, Happiest Baby on the Block.
То накрая от много инфо, не знам какво ще стане Grinning детето, ще си покаже.
Има и поредица на мързеливата майка, но те са за по-нататък.

Мале Вики, това с акълите още от сега се почна. Mоите баби  веднага започнаха
 "е ние като сме ви гледали така, та к'во ви има". Нищо, съм била с алергии, аз от най-малкото се подувам и съм болнава. "Какво ще му стане от вода със захар, мед от новородено, та нали и узо са ми давали при никнене на зъби". Не знам как ще го опазя това дете.
Иначе, аз съм на мнението, че не бива да се къпе всеки ден. Друго е да му миеш дупето, все пак е по-добре вода от постоянно търкане с кърпи.

Относно снимките, аз така и не видях жълтъчно мехурче. На 5+1 се видя сакче, и в 7+0 се видя ембрионче "пръчица", тогава и чухме пулса за първи път.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 19:17 от Nadala

# 124
Наде, за кървенето по време на бременност мога научен труд да изпиша. С втория ми син започнах да кървя в пета седмица. Хематом. Чисти се четири седмици (чистенето е кафява кръв, която се събира и изтича по малко от канала). Точно се резорбира и ново кървене и нов хематом. Сериозно кървене няколко седмици, чистене почти до 20 седмица. За мен причината тогава беше ниско имплантиран ембрион, това го твърдеше и моят лекар, но докато лежах един от пътите в Шейново, влезе някаква, запозна се набързо с историята ми и плесна: Ами то кървенето е или от инфекция, или от увреден плод...Еми не не е. Нито инфекция съм имала, нито бебето ми беше увредено. Просто се случва, някои жени са си предразположени. При мен парадоксът е, че не съм кървяла при задържаните ми аборти...сега съм с кървене от пета седмица, отново хематом. Обяснението на репродуктивната - при инвитро често се случва незаета от ембрион страна на матката да започне да се "лющи" под действието на лекарствата, което се приемат. На мен аспиринът ми го спряха веднага, но клексанът  го спряха, след като изпратих в болницата изследванията ми за тромбофилия и антифосфолипиден синдром. Дотогава не искаха. Този път всеки ден от пета седмица допреди два дни имах кафяво зацапване. И двамата, при които ходих, казаха: "по този начин се резорбира хематомът, щом бебето се развива, не ни притеснява. Това, което ти е казал лекарят е в известна степен така, но само ако е съчетано с други неща. Самото "отлепване" нищо не значи, особено при инвитро. Другите неща, които трябва да се гледат в комбинация,  са сърдечна честота, размер на жълтъчно мехурче в 5-7 г.с., форма на гестационна сак, дължина на ембриона. Щом ти е казал, че не вижда, проблем, значи всичко ти е наред Hug

# 125
  • София
Amelin, при мен е тъмна кръв, като при цикъл, изтича много малко (даже не знам количеството с какво да го сравня) и край, спира. Направо изчезва и за мен е голяма мистерия, ама все пак има обяснение. Това за незаетото пространство в кухината също ми го казаха, както и под въздействието на хормоните, които се приемат, ама от паника, забравям, спирам и да слушам понякога. Всеки път ми повтарят да издържа още малко, че след като се заеме кухината, вече няма да е така. Дори ми показаха още колко има да се обхване.
Иначе до момента всичко си е абсолютно по учебник - отговаря на седмицата и ембриона и г.с., имало хубаво жълто мехурче. Още нещо важно ми показаха, но не се сещам сега. Показаха ми кое е гръбнак, виждаха му се наченките на ръце и крачета, направо си е човече, това от последния преглед в 8 + 2 и пак два дни след това.
Моя колежка имаше кървене в различни седмици, също с отлепване и след 12 г.с., пък роди здраво бебче.
Благодаря ти, Amelin! 🤗Успявам да се поуспокоя след думите ти, което е напредък.

# 126
Тъмночервеното и кафявото е резорбиране на хематом, светлочервено е ново отлепване. На мен ми бяха казали, че не е нужно и след всяко червено да ходя на лекар, само ако е обилно и с болка. Кръвта е най-плашещата гледка за бременната, сигурна съм, че и бременна АГ ще се изплаши Hug
Започни си АЛА, ще видиш, че за десет дни ще се изчисти

# 127
Това с бабите е страшно, аз имам късмет майка ми да е супер адекватна и да се съобразява с всичко,което искам, а със свекърва си се разбирам,но като гледам други приятелки и нещо им става на някои жени,като им се роди внуче. И при мен е имало изказвания "едно време", при което аз ги режа: "едно време са ги гледали и на нивите,но вие не сте го правили. Също и нивото на детска смъртност е било много по-високо, нещата се променят и развиват." Те наскоро разбраха(преди 2 седмици),че мед не се дава преди годинка най-вече заради риска от ботулизъм и подобни неща сме спорили, но не ми се налагат де. Не са им пъхали мед,за да си лапнат биберона Grinning Единствено майка ми ми обясняваше в началото,че нямам кърма и да дохранвам, понеже при мен беше особен случай(малкият ядеше по 5 мин и заспиваше,после спеше макс час и пак). Лекциите ми помогнаха,понеже от тях знам,че само 2% от жените по света нямат кърма и то поради някакви здравословни причини, но тогава започна ковид и бях сама и не знаех яде ли изобщо това дете. Но се оправих де.

# 128
Здравейте.
Записвам се и аз за август бебче
с един въпрос.
Извинявам се ако темата вече я има.
Не съм я намерила...
В 6 г.с. се видя само сакче,
без нищо вътре.
Казаха ми, че е нормално,
защото е рано.
Аз се притеснявам да не е кухо яйце ...
Някоя мама с мнение или опит?
Благодаря!

При мен в 6г.с се виждаше и даже и сърце чухме.
Сега съм в 10 г.с и на 4д вече се видяха ръцете краката нослето и тн.

# 129
Gamora  Аз им обясних в прав текст, че сме 21ви век и за 20-30 години много са се променили нещата. Едно време и цигарите са казвали, че са много полезни, а умират по 8млн. годишно сега. Аз им казах за меда, и те "офф нови глупости" и пак се почва "какво ти е на теб" и малко по-късно "кога мислиш да ни го оставяш" о.О

С кърменето трябва много постоянство и много да се стимулират гърдите още в началото. Бая зор ще е. Стискам палци, да ни се получи на всики (които искаме). Харесала съм си 2 механични помпи (Elvie  и Spectra) и мисля да пробвам с haakaa. Някоя от вас ползвала ли е от тези дискретните? Имате ли впечатления?

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 19:15 от Nadala

# 130
Мислили ли сте къде ще правите ФМ/БхС и пренатален тест. Аз много се чудя за този пренатални тест, защото чух, че напоследък се превърнал в пералня за пари. На някои места фалшиво завишават риска на БхС или ФМ, за да подтикнат бъдещите мами да направят и пренатален.

# 131
  • София
Може ли да споделиш откъде имаш подобна информация?
За първи път попадам на подобно изказване. Е значи цял свят в такъв случай е пералня за пари.

# 132
ФМ и БХС аз ще правя при Василев / Токуда , МЦ Димитров и Майчин дом/ , а за пренатеста бяхме 100% навити, но както писах в предната тема ми казаха да изчакам първо ФМ и БХС и ако тогава вече има и 1% тогава да го направим. Ще се съобразя със съвета на лекаря Blush

# 133
  • София
Аз не съм правила пренатест с първите две деца, не смятам да правя и сега. Не го смятам за необходимо. Правя ФМ и БХС и проследяваме по ехограф развитието. Следя се при др Тошева в Пентаграм, в София съм.

# 134
Може ли да споделиш откъде имаш подобна информация?
За първи път попадам на подобно изказване. Е значи цял свят в такъв случай е пералня за пари.

Ами една позната, която е в 9 г.с и днес е чула лекари да коментират точно пренатестовете. А иначе моя приятелка, която специализира АГ в Майчин дом ми препоръча ФМ Оскар Клиник Богданова или Стратиева

Общи условия

Активация на акаунт